Prefectul Berbeceanu: școlile rămân închise în București. Rata de infectare a urcat la 3,91/1.000 de locuitori

0
1105

Măsurile restrictive, inclusiv cea a învățământului online, rămân în vigoare în București și pentru următoarele două săptămâni, a anunțat lui Traian Berbeceanu, prefectul Capitalei. Măsura a fost luată în ședința Comitetului Municipal București pentru Situații de Urgență, ca o consecință a faptului că incidența cazurilor de coronavirus continuă să crească în oraș. Rata de infectare cumulată pe ultimele 14 zile a urcat la 3,91 cazuri/1.000 de locuitori.

Berbeceanu n-a cedat, astfel, presiunilor venite mai ales dinspre Asociația Școlilor Particulare, care a reclamat inclusiv la tribunal că măsurile de prevenție a răspândirii virusului printre elevi nu se regăsesc în Constituție și în legislație.

O sursă de infectare masivă în București este chiar comportamentul celor care ar trebui să aplice restricțiile. Instituțiile publice tratează măsurile anti-Covid cu superficialitate în cel mai bun caz. Berbeceanu spune că va schimba foaia: „Multe intituţii de stat nu respectă dispoziţiile aflate în vigoare în prezent. Mă refer aici la decalarea programului de lucru. Mai exact, funcţionarii nu vin la program în mai multe loturi, gradat. Şi astfel se produce aglomeraţie în mijloacele de trasport în comun“.

CMBSU n-a decis restricții suplimentare, dar Berbeceanu avertizează că, dacă oamenii nu devin mai responsabili, se va ajunge și la carantina pe timpul nopții, ca în alte țări: „După ora 22.00, foarte mulţi tineri se întâlnesc şi au loc adevărate petreceri în parcuri“.

Vor urma, după toate probabilitățile, controale în piețele Capitalei, pentru a vedea dacă se aplică prevederile emise: “Am cerut ca, în termen foarte scurt, fiecare primărie de sector să prezinte o situație a piețelor, cu plan foarte bine pus la punct, cu circuite”.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here