VIDEO. Câțiva ruși au fost bătuți de „naziști kârgâzi beți” într-o cafenea din Bișkek. Propagandiștii Kremlinului extind aria de aplicare a etichetei „naziști”

0
898

Fugiți în Kârgâzstan – fostă republică sovietică – ca să nu fie încorporați și trimiși pe frontul din Ucraina, câțiva ruși au fost bătuți zdravăn într-o cafenea din Bișkek, capitala țării din Asia Centrală. Conflictul ar fi fost pornit de localnici, amețiți de alcool atunci când s-au legat de cetățenii ruși. Filmarea a fost postată pe canalul de Telegram „Readovka”, fiind preluată de site-ul Obozrevatel.com.

Întregul scandal din cafeneaua din Bișkek (oraș de 977.000 de locuitori, capitala unei țări – Kârgâzstan sau Republica Kârgâză – de 6,7 milioane de locuitori) a luat sfârșit numai după ce angajații localului au chemat forțele de ordine.

Când au văzut imaginile, propagandiștii regimului de la Kremlin au sărit ca arși, invocând motive de „impuritate etnică” și teama cumplită a victimelor de a mai ieși în stradă.

Rușii se plâng că polițiștii au pactizat cu agresorii. Doar unul a ajuns la secție, ceilalți fiind lăsați să dispară. Mai mult, avocatul din oficiu al rușilor bătuți le-ar fi transmis acestora că pot să reclame unde vor, dar legislația din Bișkek nu e de partea lor.

Kârgâzii s-au năpustit asupra primului cuplu de refugiați ruși zărit în cafenea, apoi i-au smuls telefonul din mână unei femei care voia să imortalizeze scena. Soțul acesteia, mai scriu putiniștii, „a fost atacat de un grup și lovit în cap”. Oamenii Moscovei îi definesc pe kârgâzii bătăuși drept „xenofobi proveniți dintr-o națiune fără titlu”.

VIDEO: Încăierarea din cafenea

„Reclamați oriunde doriți! Clar, legea din Bișkek nu e de partea cuplului rus”

Povestea „bătăliei” din cafenea, relatată de Obozrevatel.com.

  • „Potrivit canalelor rusești de Telegram, conflictul a fost inițiat de un grup de «naziști kârgâzi beți» care, se presupune, de îndată ce s-au așezat la masă, «au blestemat întreaga existență a slavilor și a Rusiei». Se observă că rușii nevinovați au fost insultați pur și simplu pentru existența lor.”
  • „Propagandiștii au mai remarcat că angajații cafenelei i-au chemat pe oamenii legii, datorită cărora lupta a fost oprită. Totuși, din «motive necunoscute», un singur atacator a fost dus la secție, iar ceilalți «s-au împrăștiat care încotro».”
  • „O victimă a raportat că anchetatorul de la Direcția raională Oktiabrski încearcă să închidă cazul, acesta fiind de partea atacatorilor. Poliția kârgâză și-a fluturat mâinile, iar avocatul victimei a spus direct: «Reclamați oriunde doriți! Clar, legea din Bișkek nu este de partea cuplului rus», s-au plâns propagandiștii.”
  • „Rușii afectați au decis să caute simpatie online, dar au întâmpinat și mai multe critici. Aceștia susțin că acolo au fost amenințați cu represalii, așa că acum le este «frică să iasă afară», pentru că amenințările la adresa lor «sunt deja de ordinul sutelor».”

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* PSD și-a trimis avocata din Constanța să salveze de pușcărie beizadeaua drogată care a omorât doi tineri

* Interzis în Basarabia, putinistul Goran Bregovici concertează în Tulcea, la Festivalul Borșului Lipovenesc, finanțat cu bani europeni. Primarul PSD din Jurilovca a fost reales cu 87%

* Penetrarea Chinei la vârful statului român. Episodul 1: Iohannis și Ciolacu dau undă verde companiei Lenovo să intre pe piața 5G. Episodul 2: Premierul Ciolacu îl reactivează pe Ponta consilier

* A murit un turnător odios al Securității: Bălăceanu-Stolnici. Cazul Vlad Georgescu – Radio Europa Liberă

* CTP: „A sucombat unul dintre cei mai vomitivi turnători din istoria Securității”. Primise Ordinul „Sfântul Ioan Gură de Aur”!!!

* Vicepreședinte PNL: Rușine, Rareș Bogdan!

* Stolojan: „Reforma de acum a pensiilor speciale e o caricatură. Cei care se revoltă contra PNRR nu înțeleg nimic”

* Ciolacu și trei miniștri se duc la Bruxelles să cerșească dreptul de a supra-îndatora România, pentru a păstra pensiile speciale și a-și salva clientela nesătulă

* Încă o pensionare rușinoasă, după cea a șefului DNA: procurorul general „a tras pe dreapta” la 50 de ani, cu o pensie de peste 5.000 de euro!

* Orlando Teodorovici se gudură grețos pe lângă Șoșoacă: „S.O.S. este un partid frecventabil” / „Doamna Șoșoacă este omul cu care poți să faci echipă” / „Oamenii din S.O.S. vor binele României”

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here