sâmbătă, mai 25, 2024
AcasăNewsLovitura de palat din PNL. Vîlceanu: "Eu și Cîțu am pierdut funcțiile...

Lovitura de palat din PNL. Vîlceanu: „Eu și Cîțu am pierdut funcțiile în urma unui puci organizat de Bode și Ciucă. Bode m-a amenințat direct: «Văd că ții cu tot dinadinsul să intri în rahat»”

-

Înainte să organizeze acțiuni de kompromat împotriva jurnaliștilor și licitații aranjate pentru prietenii președintelui Iohannis, Bode „s-a ocupat“ de propriii colegi de partid. Impostorul venit din PDL, care acum e cocoțat în funcțiile de secretar general al PNL și de ministru de Interne, și-ar fi amenințat colegii în mod abject acum aproape un an, când la alegerile interne Cîțu a fost înlocuit cu Ciucă, relatează Dan Vîlceanu.

Fostul secretar general al PNL spune că a fost vorba de un puci, iar Bode și-a șantajat colegii de partid cu dosare! Același lucru s-a întâmplat astă-toamnă la o petrecere a unui deputat liberal unde omul lui Bode, Silviu Mănăstire, s-a dus și, după mai multe pahare de băutură, a început să-i amenințe pe parlamentari că le face dosare la serviciul secret al Ministerului de Interne!

Totul se învârte în jurul scandalului de plagiat în care premierul Nicolae Ciucă, dar și ministrul Lucian Bode sunt băgați până la gât. Ciucă și Bode și-au plagiat lucrările de doctorat, au fost prinși asupra faptului de jurnalista Emilia Șercan, iar reacția acestora a fost de a dirija o acțiune de kompromat prin care încercau să o intimideze și să o discrediteze pe aceasta.

„Au fost invitați doi colegi de la mine din județ la o discuție cu Lucian Bode, Virgil Știrbu și președintele partidului, domnul Ciucă, la Palatul Victoria. Au fost anunțați cei de acolo că eu trebuie să dispar de la organizația Gorj indiferent de metodă, convențională și neconvențională“

Dan Vîlceanu a relatat ce s-a întâmplat în interiorul PNL în acest timp: Episodul la care fac referire s-a întâmplat în biroul premierului. La începutul lunii aprilie (2021 – n. red.), eu și domnul Cîțu ne-am dat demisia din funcțiile de secretar general al partidului și, respectiv, de președinte al partidului, urmare a unui puci organizat de domnii Bode și Ciucă. Nu (congres), ci puci! Toate acestea sunt legate de subiectul plagiatului, că undeva. la mijlocul lui martie, doamna Șercan a scris o postare în care reclama posibilitatea trecerii unui amendament la Legea Educației așa încât plagiatele să dispară cu totul, să nu mai poți prinde pe nimeni cu plagiatul. I-am transmis acea postare domnului Cîțu, care a intervenit la liderul de grup de la Camera Deputaților și proiectul a fost scos de pe lista de vot final. Nu s-a mai votat, iar domnul Cîțu a și spus că el, cât va fi președinte PNL, nu va susține așa ceva. A fost trecut un amendament semnat de domnul Adrian Solomon (omul baronului Buzatu și deputatul „șaormist“ de la PSD care în 2021 a amenințat angajații unui fast food și polițiștii în Centrul Vechi, atunci când aceștia i-au cerut să respecte legea și să-și pună mască – n. red.) și trecut de Comisie, urma să ajungă legea în plen, dar a fost o intervenție a lui Cîțu în urma căreia nu s-a mai supus la vot final.

- Advertisement -

În mai puțin de o lună, eu și domnul Cîțu eram obligați să demisionăm de la PNL. Nu cred că a fost o coincidență, cred că s-au gândit că lucrurile trebuie accelerate, că altfel vor fi trași la răspundere. Ceea ce oricum se va întâmpla, că plagiatul e o chestiune de morală.

Acum, în cazul domnului Ciucă, teza e la Parchet, e o teză din 2003, (…) iar de la Parchet nu poate să iasă decât cu prescriere, chiar dacă ar fi ceva. Nu are sens să mai cercetezi, că sunt fapte prescrise. Și sunt modalități prin care se înceracă stoparea prin instanță a unor discuții publice, deși e evident că acest lucru nu s-a putut. Înainte domnul Ponta a făcut exact același lucru și după 8 ani cred s-a terminat discuția.

„Domnul Bode îi invita pe colegi, unul câte unul, la Ministerul de Interne, să semneze tot felul de documente. Deci nu la partid sau în altă parte. La Ministerul de Interne!

Undeva, la finele lunii mai, au fost invitați doi colegi de la mine din județ la o disucție cu secretarul general (Lucian Bode – n. red.), vicepreședintele regional, domnul Virgil Știrbu, și președintele partidului, domnul Ciucă, la Palatul Victoria. Atunci au fost anunțați cei de acolo că eu trebuie să dispar de la organizația Gorj indiferent de metodă, convențională și neconvențională. (…) Domnul Bode îi invita pe colegi, unul câte unul, la Ministerul de Interne, să semneze tot felul de documente. Deci nu la partid sau în altă parte. La Ministerul de Interne!“.

- Advertisement -

Întrebat de moderatorul emisiunii ce fel de metode „neconvenționale“ intenționa să folosească Bode, Dan Vîlceanu a răspuns: „Asta l-am întrebat și eu pe domnul Bode de față cu toți colegii, la o ședință a Biroului Politic Național. Am zis că vreau să știu și eu care e metoda aia neconvențională și că dacă e ce cred eu, atunci vorbim de niște mizerii. Domnul Bode a negat că a spus așa ceva. Eu am relatat presei din Gorj episodul și, urmare a acelui articol din presa locală, la Radio Infinit, am primit un mesaj de la domnul Bode, cu un link de la știrea respectivă și încă o amenințare. Domnul Bode îmi spunea: «Văd că ții cu tot dinadinsul să intri în rahat». Deci mi-a spus-o și direct. I-am spus că sunt dezamăgit de modul în care un coleg se comportă și am închis discuția“.

- Advertisement -

10 COMENTARII

  • Corect. Daca si Citu si sustinatorul lui vor sa fie macar ascultati, ESTE OBLIGATORIU SA EXPLICE de ce a facut aceee lucruri.
   Citu si Valceanu nu aveau in ei atata ambitie sau fortza, au fost dirijati, au servit ca unelte. Daca vor sa aiba dreptul de a fi ascultati, sa nu umble cu jumatati de adevar, sa aibe curajul sa marturiseasca si despre ei insisi TOT ADEVARUL.
   De ce l-au inlaturat pe Ludovic Orban printr-o evidenta lovitura de gasca? Au fost si atunci unii chemati prin birouri?
   De ce a facut tot posibilul ca USR sa plece…
   In marasmul acesta de coruptie, mediocritate, cinism si oportunism, USR si Ludovic Orban erau cel putin niste luminizte.

 1. Dar de puciurile repetate comandate de johann inainte de alegerile prezidentiale din 2019,impotriva presedintelui pnl de atunci,nu-si aminteste prietenul lui citu? Vroia domnul Orban sa schimbe statutul pentru a nu intra in partid toti trepadusii fostuluikgbist iliescu,dar se trezea cu iohann in sedinta pentru a-l impiedica!Eh,dar se invarte roata,nu?

 2. Oare vilceanu este liberal?oare nu afost la tineretul PSDsi tatal a fost subprefect de PSD DE GORJ?Despre CITU CE SA MAI VORBIM ,Aa terminat liceul asa cum l-a terminat sia intrat la ASE …

 3. Oare Vilceanu este liberal?oare nu a fost la tineretul PSD si tatal a fost subprefect de PSD de GORJ?Despre CITU ce sa nai vorbim ,a terminat liceul asa cum l-a terminat si a intrat la ASE …

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -
- Advertisment -