sâmbătă, aprilie 20, 2024
AcasăRăzboi în UcrainaVIDEO. Big Brother cu proști: un soldat rus a furat o cameră...

VIDEO. Big Brother cu proști: un soldat rus a furat o cameră de supraveghere din Ucraina și a instalat-o acasă, în Buriatia. Acum, proprietarul de drept urmărește live ce fac rușii în propria lor casă!

-

Proprietarul ucrainean al unor camere de supraveghere furate de un rus urmărește acum live, ca într-un reality show, ce se întâmplă în casa jefuitorului după ce acesta a montat sistemul în propria casă fără să știe cum funcționează cu adevărat. Filmul a devenit viral pe Twitter.

Jaful generalizat pe care îl fac rușii în Ucraina are și episoade care devin de-a dreptul comice. Un soldat rus a furat din casa unui locuitor din orașul Liman (recent eliberat de forțele Kievului) un sistem CCTV, camere de securitate WiFi performante. Tâlharul a dus obiectele acasă la el, în îndepărtata Buriatia. Neștiind ce a furat și cum funcționează cu adevărat respectivul sistem, rusul l-a montat în propria casă fără să-l reseteze.

Astfel că acum camerele video respective trimit imaginile la mii de kilometri distanță, până pe laptopul proprietarului de drept ucrainean, care urmărește live, ca la Big Brother, ce face familia hoțului rus.

Imaginile sunt savuroase. Una din camere e montată în ceea ce pare să fie o sufragerie tipic rusească, ale cărei ferestre sunt acoperite de draperii groase, de pe vremuri. O femeie în capot se plimbă de colo-colo pe lângă o măsuță care are scaune de restaurant – probabil tot de furat. Într-un colț, niște fotolii sunt acoperite cu un pled, „ca să nu se murdărească”.

- Advertisement -

Pereții camerei sunt vopsiți în diverse culori – unul în portocaliu, altul în alb, iar tavanul pare să fie crem. Nici draperiile de la cele două ferestre nu sunt de aceeași culoare.

La un moment dat, în prim-plan apare figura hoțului, care se scarpină în vârful capului în timp ce se uită de aproape la camera de supraveghere, iar în plan secund o femeie pare să mănânce ceva. Nu lipsesc nici momentele în care proprietarii apar trecând dezbrăcați prin fața camerei de filmat.

- Advertisement -

Nu e primul episod devenit celebru în care hoții ruși sunt depășiți de tehnica pe care o jefuiesc din casele ucrainenilor. Acum câteva luni, ofițeri dintr-o bandă de tâlhari a armatei ruse au furat utilaje agricole ultramoderne din reprezentanța unei firme de la Melitopol. Le-au dus până în Cecenia, fără să știe însă că mașinile în valoare de sute de mii de euro aveau montate sisteme de securitate care puteau fi blocate de proprietar cu telecomanda, de la distanță, și nici că erau prevăzute cu GPS care indica precis locul unde se află.

Proprietarii de drept au urmărit în timp real cum rușii au dus utilajele pe șosea, cu camioane militare (asta în timp ce soldații de pe front se plângeau de sistemul logistic și de faptul că nu ajung la ei suficiente muniții, hrană și echipamente), tocmai în Cecenia.
Pentru că n-au reușit să le deblocheze, hoții au lăsat utilajele pe câmp, la o fermă de lângă Groznâi, în timp ce căutau specialiști, să-i aducă pentru a dezactiva sistemele de securitate.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

Detonarea Podului Crimeea ar fi fost pusă la cale de generalul rus Aleksei Jalo (FSB), al cărui fiu a murit suspect anul trecut în Ambasada de la Berlin, unde acționa ca agent FSB sub acoperire diplomatică

VIDEO. Portretul generalului rus Surovikin, noul „măcelar din Ucraina”: pușcăriaș recidivist, a călcat oameni cu tancul la Moscova în 1991, a făcut crime de război în Siria și a vândut inamicului armamentul propriilor trupe

* Șeful spionajului britanic: „Rusia rămâne fără arme în războiul din Ucraina. Pierderile lor sunt uluitoare. Putin e izolat și face greșeli, iar poporul rus a început să înțeleagă asta”

O diademă hunică de aur cu pietre prețioase, veche de 1.500 de ani, a dispărut fără urmă după ce rușii au luat-o din Muzeul Melitopol. Bijuteria era printre cele mai valoroase artefacte din lume

* Andrei Marga îi face „activiști rudimentari” pe cei care-i critică retorica putinistă. Turnătorul „Horia” insistă că Ucraina trebuie să cedeze teritorii Rusiei. Minte că și „New York Times” îi susține aberația!

Numărul angajaților „la negru” a explodat după ce Guvernul PSD-PNL a impus suprataxarea contractelor part-time

Comisia Europeană avertizează regimul Iohannis-PSD că pierdem banii din PNRR dacă nu renunță la maltratarea Legii Avertizorului de Integritate! Trebuie eliminate prevederile care-i favorizează pe corupți

- Advertisement -

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -
- Advertisment -