Detonarea Podului Crimeea ar fi fost pusă la cale de generalul rus Aleksei Jalo (FSB), al cărui fiu a murit suspect anul trecut la Ambasada de la Berlin, unde acționa ca agent FSB sub acoperire diplomatică

1
7632
Generalul Aleksei Jalo și ravagiile de la Podul Crimeea

Vești-șoc de la Kremlin! Teroristul planetar Vladimir Putin știa foarte bine încă de la mijlocul lunii septembrie că se plănuiește distrugerea Podului Crimeea, dar n-a acționat în niciun fel! Doar a promis că situația va fi rezolvată „în curând”.

Atât directorul FSB, Aleksandr Bortnikov, cât și secretarul Consiliului de Securitate a Rusiei, Nikolai Patrușev, îl informaseră pe Putin asupra iminentului atac asupra Podului Crimeea. Cei doi au militat atunci pentru nevoia de înlocuire urgentă a conducerii mai multor departamente din serviciile secrete.

În acest moment, generalul-locotenent Aleksei Jalo, director adjunct al Serviciului 2 din FSB și șef al Biroului pentru Protecția Sistemului Constituțional al FSB (UZKS) din instituția spionilor ruși, este considerat principalul suspect în organizarea detonării podului.

Incredibilele informații au apărut luni, 10 octombrie, pe canalul de știri SVR Telegram. Se dezvăluie că, pe lângă o parte a conducerii FSB, în distrugerea Podului Crimeea s-au implicat inclusiv persoane influente din Garda Națională a Rusiei.

Ceea ce nu spune știrea de pe SVR Telegram este implicarea directă a lui Putin într-un asemenea scenariu de tip terorist. E greu de crezut că un general FSB și mai multe „persoane influente” din Garda Națională a Rusiei ar fi executat un atac atât de complex, cu efecte atât de importante, fără acceptul dictatorului rus!

Vă prezentăm detaliile furnizate de SVR Telegram.

„Președintele a primit rapoarte care indicau mai multe persoane din conducerea FSB și a Gărzii Naționale care ar putea lua parte la organizarea și pregătirea exploziei de pe podul Crimeea”

Premoniție. „La mijlocul lunii septembrie, directorul FSB, Aleksandr Bortnikov, s-a adresat președintelui (Vladimir Putin – n. red.) cu o propunere urgentă de a conveni asupra înlocuirii conducerii mai multor servicii și departamente ale FSB. Bortnikov a pus accentul principal pe problemele cu conducerea Serviciului 2 al FSB, numit ȚIB FSB (Biroul pentru Protecția Sistemului Constituțional al FSB – n. red.), și cu cea a mai multor departamente teritoriale.”

Rotația cadrelor. „Bortnikov a raportat, de asemenea, un nivel ridicat de amenințare teroristă în mai multe subiecte. Putin a amânat adoptarea unei decizii de coordonare, aparent bazată pe unele din propriile sale motive, fiind de acord doar cu rotații minore în ȚIB FSB.”

Avertismentul dinaintea exploziei. „Cu câteva zile înainte de incidentul de pe Podul Crimeea, secretarul Consiliului de Securitate al Rusiei, Nikolai Patrușev, a spus, în timpul unei vizite în Crimeea, că autoritățile locale ar trebui să crească nivelul de combatere a terorismului. Aceeași propunere i-a fost formulată lui Putin, iar Patrușev l-a susținut astfel pe Bortnikov, amintindu-i lui Putin despre necesitatea de a rezolva problemele stringente de personal în FSB.”

Putin a știut, dar n-a acționat! „Putin i-a recomandat apoi lui Patrușev să facă propuneri specifice, la care Patrușev a răspuns că ele au fost formulate de mult timp și că așteaptă examinarea de către președinte. Putin a promis că le va rezolva în curând. Președintele a primit rapoarte care indicau mai multe persoane din conducerea FSB și a Gărzii Naționale care ar putea lua parte la organizarea și pregătirea unor explozii pe Podul Crimeea. În special, se indica în mod direct posibila implicare a lgeneralului Aleksei Jalo, director adjunct al Serviciului 2 din FSB.”

Fiul generalului Jalo a fost găsit mort, anul trecut, lângă Ambasada Rusiei de la Berlin. A „zburat” de la etajul clădirii în care lucra ca agent sub acoperire diplomatică

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* VIDEO. „Podul lui Putin”, care leagă Crimeea de Rusia, a fost rupt în două! Un camion-capcană a dărâmat calea rutieră, 7 vagoane-cisternă au aruncat în aer calea ferată

* Culmea tupeului: după 7 luni în care a bombardat blocuri de locuințe, spitale, școli și centrale electrice în Ucraina, Putin spune că lovirea podului Kerci ar fi „un act terorist”!

* VIDEO. Portretul generalului rus Surovikin, noul „măcelar din Ucraina”: pușcăriaș recidivist, a călcat oameni cu tancul la Moscova în 1991, a făcut crime de război în Siria și a vândut inamicului armamentul propriilor trupe

* O diademă hunică de aur cu pietre prețioase, veche de 1.500 de ani, a dispărut fără urmă după ce rușii au luat-o din Muzeul Melitopol. Bijuteria era printre cele mai valoroase artefacte din lume

* Rușinea poartă un nume: George Mîndruță. A fost senator USR-PLUS (aripa Cioloș), a dezertat la PSD!

* VIDEO. Bravura izmenelor cu batistuță: Rareș Bogdan amenință Europa cu o blocadă și o criză alimentară! Iohannis: „L-a luat puțin valul”

* Comisia Europeană avertizează regimul Iohannis-PSD că pierdem banii din PNRR dacă nu renunță la maltratarea Legii Avertizorului de Integritate! Trebuie eliminate prevederile care-i favorizează pe corupți

1 COMENTARIU

  1. Putin o fi instaurat teroarea in toti sub el, insa sigur sunt si persoane care ii vor moartea din diverse motive. Reptilianul a reusit din plin sa devina interlopul planetei. Sper ca in momentul in care ajunge ca Ghaddafi sa ajunga si toata camarila lui, ca altfel este inlocuit Dracu’ cu frac-su.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here