miercuri, mai 22, 2024
AcasăNewsPompierii n-au putut stinge rapid incendiul din Cartierul Francez din cauza construcțiilor...

Pompierii n-au putut stinge rapid incendiul din Cartierul Francez din cauza construcțiilor haotice, la câteva zile după ce Rareș Bogdan l-a atacat pe Nicușor Dan că blochează „dezvoltatorii imobiliari”

-

Pompierii au ajuns cu întârziere la un puternic incendiu izbucnit marți seara, în Cartierul Francez din București, din cauza construcțiilor haotice din zonă, care nu permiteau accesul autospecialei. Incidentul a apărut la numai câteva zile după ce politicianul liberal Rareș Bogdan l-a atacat pe primarul Nicușor Dan pe motiv că „blochează dezvoltarea orașului” nedând undă verde „dezvoltatorilor imobiliari” să construiască după cum îi taie capul.

Incendiul a izbucnit la fostul hotel Persepolis, transformat în bloc de locuințe. Flăcările au cuprins 8 apartamente de lux, de tip duplex, de la ultimul etaj al clădirii, conform ISU. Din fericire, n-au existat victime, dar suprafața afectată de incendiu e mare – circa 1.100 de metri pătrați.

Clotilde Armand: „Străzile sunt înguste, imobilele sunt înghesuite, exemplu clasic de încălcare a legii urbanismului. Victimele suntem noi, cetățenii

Pompierii au venit rapid, dar în capul străzii au fost opriți de o terasă pe lângă care nu puteau trece. A trebuit să aștepte demontarea acesteia. Căile de acces din zonă sunt înguste și întortocheate, clădirile sunt construite claie peste grămadă, cartierul fiind ridicat la sfârșitul anilor 1990, când în București nu se respecta nicio normă de urbanism.
Odată ajunși la blocul în flăcări, pompierii au descoperit că hidranții nu funcționează.

Ajunsă la fața locului, Clotilde Armand, primărița Sectorului 1, a afirmat că acesta este un exemplu clasic de încălcare a legii urbanismului. Pentru ca pompierii să aibă suficientă apă, Clotilde Armand a cerut firmei de salubritate din sector să alimenteze autospeciala de intervenție cu apă din propriile mașini, cu care se udă spațiile verzi.

- Advertisement -

Primărița a scris ulterior, pe contul său de Facebook: „Hidranții nu funcționează, iar mașinile de pompieri nu pot fi alimentate cu apă. Am transmis operatorului de salubritate să alimenteze cu autospecialele lor mașinile pompierilor. Străzile sunt înguste, imobilele sunt înghesuite, exemplu clasic de încălcare a legii urbanismului. Victimele suntem noi, cetățenii. Cei care au emis autorizațiile de construcție în acest caz trebuie să plătească pentru toate aceste nereguli. Vom face verificări cine a emis aceste autorizații și vom informa opinia publică”.

Atacurile „săgeților” pe care grupurile de influență ale „dezvoltatorilor imobiliari” le au printre politicieni și în presă îl vizează pe Nicușor Dan

La începutul lunii octombrie, în aproape toată presa au apărut articole și emisiuni plătite prin care Nicușor Dan, primarul Bucureștiului, era acuzat că ar văduvi orașul de investiții uriașe (peste 10 miliarde de euro) neacordând autorizații de construire pe PUZ-urile vechii administrații PSD. Planurile Urbanistice Zonale ale fostei administrații Firea-PSD prevedeau construcții asemănătoare cu cele din Carierul Francez. În București urmau să se betoneze și să se facă blocuri pe spațiile verzi, în parcuri, pe malurile lacurilor, inclusiv în Herăstrău și în Pădurea Băneasa.

PUZ-urile vechii administrații au fost suspendate de Nicușor Dan după ce a devenit primar, ceea ce i-a atras acestuia atacuri violente din partea celor care reprezintă interesele „dezvoltatorilor imobiliari”. Ulterior, PUZ-urile au și fost anulate în instanțele de judecată, pe măsură ce s-a dovedit că erau ilegale.

- Advertisement -

Acum o săptămână, europarlamentarul Rareș Bogdan, prim-vicepreședinte PNL, a lansat atacuri violente la adresa primarului, substratul fiind același: nemulțumirea că nu li se dă satisfacție necondiționat „dezvoltatorilor”.

Atacul lui Rareș Bogdan: „Ca lucrul să fie extrem de clar, mi se pare că este haotic şi mi se pare că încrederea de care s-a bucurat echipa de acolo se apropie de sfârşit. Deci sau îşi bagă minţile în cap, şi înţeleg menirea pentru care conduc un oraş uluitor de 3 milioane de locuitori, şi o spune spun un ardelean, da, care iubeşte acest oraş, datorită spiritului său şi datorită acestui melaj cultural, pe care-l are şi spiritului său extraordinar investiţional, deschis, oraşul ăsta are nevoie de nişte oameni care să aibă o viziune. Nicuşor sau înţelege, doarme bine într-o noapte, se trezeşte şi înţelege că nu mai merge să oprească nici investiţiişi în acelaşi timp nici să ne explice că va face, va face, va face… şi au trecut de 2 ani de zile”.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

Detonarea Podului Crimeea ar fi fost pusă la cale de generalul rus Aleksei Jalo (FSB), al cărui fiu a murit suspect anul trecut în Ambasada de la Berlin, unde acționa ca agent FSB sub acoperire diplomatică

VIDEO. Portretul generalului rus Surovikin, noul „măcelar din Ucraina”: pușcăriaș recidivist, a călcat oameni cu tancul la Moscova în 1991, a făcut crime de război în Siria și a vândut inamicului armamentul propriilor trupe

* Șeful spionajului britanic: „Rusia rămâne fără arme în războiul din Ucraina. Pierderile lor sunt uluitoare. Putin e izolat și face greșeli, iar poporul rus a început să înțeleagă asta”

O diademă hunică de aur cu pietre prețioase, veche de 1.500 de ani, a dispărut fără urmă după ce rușii au luat-o din Muzeul Melitopol. Bijuteria era printre cele mai valoroase artefacte din lume

* Andrei Marga îi face „activiști rudimentari” pe cei care-i critică retorica putinistă. Turnătorul „Horia” insistă că Ucraina trebuie să cedeze teritorii Rusiei. Minte că și „New York Times” îi susține aberația!

Numărul angajaților „la negru” a explodat după ce Guvernul PSD-PNL a impus suprataxarea contractelor part-time

Comisia Europeană avertizează regimul Iohannis-PSD că pierdem banii din PNRR dacă nu renunță la maltratarea Legii Avertizorului de Integritate! Trebuie eliminate prevederile care-i favorizează pe corupți

- Advertisement -

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -
- Advertisment -