marți, mai 21, 2024
AcasăRăzboi în UcrainaȘeful spionajului britanic: "Rusia rămâne fără arme în războiul din Ucraina. Pierderile...

Șeful spionajului britanic: „Rusia rămâne fără arme în războiul din Ucraina. Pierderile lor sunt uluitoare. Putin e izolat și face greșeli, iar poporul rus a început să înțeleagă asta”

-

Ucraina întoarce deja soarta războiului în fața unor forțe rusești „epuizate“, care au pierderi „uluitoare”, lucru pe care-l știu și comandanții ruși din teren, e așteptat să spună marți, într-un discurs, Sir Jeremy Fleming, șeful spionajului britanic. În ciuda atacurilor furibunde de luni, în care zeci de rachete au lovit școli, blocuri, centrale electrice, intersecții aglomerate și locuri de joacă din cele mai mari orașe ale Ucrainei, Rusia rămâne fără muniție și provizii.

O schemă a temelor pe care urmează să le abordeze directorul agenției de informații GCHQ (agenția de informații securitate și cibernetică din Marea Britanie) a fost livrată presei britanice. Discursul va avea loc la RUSI (Royal United Services Institute – Institutul Regal al Serviciilor Unite, cel mai vechi think-tank britanic focusat pe apărare și securitate). Una dintre instituțiile media care au preluat draftul discursului de marți este BBC.

Atacurile de luni nu au avut nicio valoare militară și strategică, făcând doar să se împuțineze și mai rapid resursele deja epuizate de rachete ale Rusiei – o altă decizie eronată a președintelui Putin, izvorâtă doar din dorința de a se răzbuna după avarierea Podului Kerci, care leagă Crimeea de continent.

„Știm – și comandanții ruși de pe teren știu – că proviziile și munițiile lor se epuizează. Mobilizarea oamenilor fără experiență militară vorbește despre o situație disperată”

Șeful spionajului britanic va sublinia că procesul de luare a deciziilor președintelui Vladimir Putin s-a dovedit – și se dovedește în continuare – „defectuos”. Costurile Rusiei în războiul din Ucraina – atât cele umane, cât și cele de echipamente – sunt „uluitoare”, va dezvălui Sir Jeremy Fleming. Iar toate acestea pentru nimic, deoarece cursul războiului s-a inversat, iar câștigurile teritoriale timpurii sunt acum recuperate pas cu pas de ucraineni. „Știm – și comandanții ruși de pe teren știu – că proviziile și munițiile lor se epuizează”, va spune Sir Jeremy în discursul său din cadrul conferinței anuale de securitate a RUSI.

- Advertisement -
Sir Jeremy Fleming, șeful spionajului britanic

Trimiterea pe front a deținuților din închisori și mobilizarea oamenilor lipsiți de experiență militară „vorbește despre o situație disperată”, argumentează șeful spionilor britanici. El va concluziona că președintele Putin continuă să comită mari erori, el fiind izolat și lipsit de prea multă vreme de contactul cu persoane care să-l contrazică sau să-i prezinte realitatea: „Cu puține provocări interne concrete, procesul său de luare a deciziilor s-a dovedit a fi defectuos. Este o strategie cu miză mare care duce la erori strategice de judecată”.

În aceste momente, poporul rus a început deja să înțeleagă problemele cauzate de ceea ce el descrie ca fiind „războiul deciziilor” al lui Putin: „Ei văd acum cât de mult a judecat Putin greșit situația. Rușii fug de mobilizare și realizează, în același timp, că nu mai pot călători. Ei știu că accesul lor la tehnologiile moderne și la lumea externă va fi drastic restricționat”.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* Detonarea Podului Crimeea ar fi fost pusă la cale de generalul rus Aleksei Jalo (FSB), al cărui fiu a murit suspect anul trecut în Ambasada de la Berlin, unde acționa ca agent FSB sub acoperire diplomatică

* Culmea tupeului: după 7 luni în care a bombardat blocuri de locuințe, spitale, școli și centrale electrice în Ucraina, Putin spune că lovirea podului Kerci ar fi „un act terorist”!

* VIDEO. Portretul generalului rus Surovikin, noul „măcelar din Ucraina”: pușcăriaș recidivist, a călcat oameni cu tancul la Moscova în 1991, a făcut crime de război în Siria și a vândut inamicului armamentul propriilor trupe

* O diademă hunică de aur cu pietre prețioase, veche de 1.500 de ani, a dispărut fără urmă după ce rușii au luat-o din Muzeul Melitopol. Bijuteria era printre cele mai valoroase artefacte din lume

* VIDEO. Bravura izmenelor cu batistuță: Rareș Bogdan amenință Europa cu o blocadă și o criză alimentară! Iohannis: „L-a luat puțin valul”

* Numărul angajaților „la negru” a explodat după ce Guvernul PSD-PNL a impus suprataxarea contractelor part-time

* Comisia Europeană avertizează regimul Iohannis-PSD că pierdem banii din PNRR dacă nu renunță la maltratarea Legii Avertizorului de Integritate! Trebuie eliminate prevederile care-i favorizează pe corupți

- Advertisement -

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -
- Advertisment -