„Vicele” Mike Pence îi mai dă o lecție de democrație șefului său Donald Trump: va fi prezent la ceremonia de învestire a lui Joe Biden

0
5656
Mike Pence - Joe Biden

Vicepreşedintele american în exerciţiu, Mike Pence, va asista, la 20 ianuarie, la ceremonia de învestire a preşedintelui ales Joe Biden, au relatat mai multe media americane. Preşedintele în exerciţiu Donald Trump anunțase că nu va participa la ceremonie.

Este o nouă lecție pe care Mike Pence (republican) i-i dă șefului său de la Casa Albă, Donald Trump, după prestația decisivă și istorică din 6 ianuarie, din Congresul SUA.

Participarea la ceremonia de învestire a președintelui ales – de data asta, democratul Joe Biden – este o chestiune de onoare, un examen pe care Trump l-a picat, iar Pence l-a promovat cu brio.

Relaţiile dintre Trump şi Pence s-au degradat substanţial după ce vicepreşedintele în exerciţiu a confirmat joi, în faţa Congresului SUA, victoria democratului Joe Biden în alegerile prezidenţiale americane din 3 noiembrie 2020.

Biden a declarat vineri că Mike Pence este „binevenit” la ceremonia din 20 ianuarie, salutând anunţul făcut pe Twitter de către Donald Trump privind propria absenţă la ceremonia respectivă. Acesta a fost ultimul mesaj pe Twitter al lui Trump înaintea închiderii contului @realDonaldTrump.

Ceremonia de preluare a mandatului de preşedinte de către Joe Biden se va desfăşura într-un format redus, din cauza pandemiei de Covid-19.

Sute de susţinători ai lui Donald Trump au luat cu asalt, miercuri, Capitoliul din Washington într-o tentativă de a opri procedura de certificare a victoriei lui Joe Biden la alegerile prezidenţiale din SUA din noiembrie, confruntându-se cu poliţia la sediul Congresului american. Aceste confruntări au cauzat moartea a 5 persoane, printre care un ofiţer de poliţie.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here