miercuri, aprilie 24, 2024
AcasăMain"Varanul" pune la bătaie 5 milioane de dolari ca să fardeze imaginea...

„Varanul” pune la bătaie 5 milioane de dolari ca să fardeze imaginea slută a Antenei 3. Parteneriat costisitor cu CNN

-

Mihai Gâdea și Adrian Ursu, directorul general și cel editorial al postului de televiziune Antena 3, au anunțat că televiziunea pe care o conduc a devenit partener al canalului american CNN, o etapă superioară statutului de ”televiziune afiliată” pe care l-a avut până acum. Ziariștii de la Universul.net au aflat și costul total al înțelegerii: peste 5 milioane de dolari în 3 ani.

Reproducem detaliile principale din articolul de pe Universul.net, semnat de Andrei Basarab.

* „Trecând peste tonul bombastic cu care a fost livrată informația, este de reținut un detaliu. Mai precis, absența sa. Nici Gâdea, nici Ursu nu au spus cât plătește Antena 3 pentru acest parteneriat. Ultimul s-a mulțumit să declare, evaziv: «Există niște costuri, evident, în orice fel de astfel de operațiune».”

* „De ce au trecut cu vederea acest amănunt? Pentru că vor să pună accentul pe ideea de parteneriat, nu pe cea de tranzacție. Vor să se laude că jurnaliștii americani i-au ales pe ei pentru că îi leagă o comuniune de «principii, valori și deontologie». Aspectele financiare nu ar fi făcut decât să atragă atenția, din nou, asupra unei realități incontestabile. De ani de zile, oamenii lui Dan Voiculescu caută cu disperare legitimarea internațională, pentru că acasă toată lumea cu capul pe umeri știe câte câte parale fac. Și ar plăti regește pe oricine ar reuși să le spele imaginea de grup infracțional organizat, care folosește șantajul drept instrument principal pentru obținerea de contracte de publicitate și pentru atingerea obiectivelor politice ale patronului.”

- Advertisement -

* „Ceea ce s-a întâmplat și în acest caz. «Parteneriatul» Antena 3 – CNN este doar o tranzacție și se înscrie perfect în demersul descris mai sus. CNN nu ar fi acceptat să-și vândă renumele și să întărească asocierea cu o televiziune cu o reputație execrabilă dacă nu ar încasa mulți bani.”

* „Surse din Antena 3 care cunosc detaliile înțelegerii cu CNN susțin că televiziunea lui Dan Voiculescu va plăti mai mult de un milion de dolari pe an rețelei americane, vreme de cel puțin trei ani. În acești bani intră accesul la producțiile internaționale ale CNN și sesiunile de pregătire ale personalului Antenei 3. La această sumă, însă, se mai adaugă și costurile unei emisiuni de o oră, «CNN Hour», care va fi produsă de coordonatori detașați special de CNN și difuzată seara la Antena 3. Prețul total, spun sursele noastre, ar putea depăși 5 milioane de dolari în decurs de 3 ani.”

* „Cât de mult îi interesează pe conducătorii Antenei 3 să scoată în față «dimensiunea deontologică» a parteneriatului cu CNN, menită să îngroape acuzațiile zilnice de încălcare a deontologiei cu care se confruntă aici, în România, se vede și din declarațiile lui Gâdea și Ursu.”

- Advertisement -

* „În timp ce directorul editorial a ținut doar să sublinieze că negocierea a presupus «mai mulți pași procedurali și definirea condițiiilor» și că «s-au luat în calcul diverse criterii, care țin de deontologie», Gâdea a subliniat – involuntar, dar cât se poate de strident – cât de stranie este, totuși decizia rețelei americane de a deveni partener cu cea mai toxică și anti-democratică organizație media din România: Criteriile deontologice şi principiile profesionale ale celei mai respectate reţele de televiziune din lume se vor adăuga celor pe care echipa Antena 3 le-a îmbrăţişat în anii de activitate de până acum.”

* „Gura pastorului păcătos adevăr grăiește. Criteriile deontologice pe care Antena 3 «le-a îmbrățișat» sunt diferite de cele ale CNN. Sunt diferite de cele ale tuturor televiziunilor serioase și oneste din lume. Sunt într-o categorie unică, definită de principiile morale și deontologice ale stăpânului ei, Dan Voiculescu.”

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* Radu Moraru: „Ne vor lua cu izoleta și ne vor vaccina obligatoriu! Și veți vedea, la Nașul TV, niște legume. O să ne pună-n geam ca să râdeți de noi”

- Advertisement -

23 COMENTARII

  1. Aiurea, nu ne miram absolut deloc – Varanu’ e un infractor comuist, CNN-ul e o tv de stanga, comuista, a demonocratilor din USA… manipulatoare, au fost prinsi cu minciuni de nenumarate ori… daca vin si producatori americani pe aici e f f bine – in curand Gadea, Badea si Ursu se vor imbraca non stop in roz si mov, se vor ruja – stiut fiind ca multi de acolo sunt gay – asta povestea si Esca acum 20 de ani – facuse practica la ei… de abia astept…😆😃😅

  2. Are varanul bani, cat a furat nenernicul asta de la statul roman nu a furat nimeni! Chiar daca s-au asociat cu SNN mincinosii si mizerabilii de la a3 raman tot plini de ura, minciuna si manipulare.

  3. daca nu ar mai fi antena 3 despre ce ati mai vorbii si voi?alte subiecte nu aveti decat sa aruncati cu noroi in adevaratii profesionisti din romania in materie de tv?

  4. Sputnicii parazitează şi pe aici ? Nu au aflat că rubla scade şi că în curînd vor face foamea ? Bah,la sapă cu voi,nu la întins mîna,milogilor . Dar vă dau şi o veste bună : la ştiriscurse mai sunt cîteva locuri libere,acolo se poate mînca kakao cînd înşelaru este mangă . 😂😂😂😂😂

  5. Au dat iama postacii ciumei antenisto-pesediste. Mă întreb ce se va difuza în timpul acelei „CNN hour”, ce tare ar fi să facă reportaje despre mârlăniile ciumei roșii :))

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -
- Advertisment -