Mincinoșii mincinoșilor: China declară că nu mai are cazuri de infecții cu coronavirus, dar închide iar un oraș cu 4,4 milioane de locuitori!

2
2567

În timp ce autoritățile de la Beijing declară că au stins epidemia de coronavirus și abia dacă mai raportează la OMS, din când în când, câte un caz de îmbolnăvire, situația de pe teren arată cu totul altfel.

Jilin, un oraș de peste 4 milioane de locuitori din provincia cu același nume situată la granița cu Coreea de Nord, a fost închis de autorități, în timp ce viceprimarul afirmă că “situația este destul de gravă și complicată”.

China declară de foarte multe zile că nu mai sunt victime și abia dacă mai raportează câte un caz. În schimb, închide din nou orașe

De o foarte lungă perioadă de timp, China afirmă că n-a mai avut victime ale epidemiei de Covid-19. Țara raportează la Organizația Mondială a Sănătății, când și când, câteva cazuri de noi îmbolnăviri.

Spre exemplu, conform monitorizării worldometers.info, ieri (12 mai 2020) a fost doar un singur caz de infectare. Duminică, 11 mai, au fost 17 cazuri, sâmbătă, 10 mai – 14 cazuri, iar vineri, 9 mai – din nou un singur caz. N-au existat oameni decedați din cauza noului coronavirus începând din 7 aprilie, conform datelor furnizate de China.

În timp ce la OMS se raportează aceste cifre triumfaliste, de pe cuprinsul uriașei țări cu circa 1,4 miliarde de locuitori vin cu totul alte vești.

Se repetă măsurile luate astă-iarnă în provincia Hubei. Guvernul de la Beijing spune și atunci că nu sunt motive de îngrijorare

Potrivit AFP, autoritățile din orașul Jilin, situat în centrul provinciei cu același nume, situată la granița cu Coreea de Nord, au intrat în alertă și au închis și izolat de restul țării localitatea cu peste 4,4 milioane de locuitori.

Este același tip de măsură cu cele luate de guvern astă-iarnă, în provincia Hubei, din centrul țării. China dezmințea și atunci problemele și convingea OMS să nu declare pandemie, iar în paralel ștergea filmulețele de pe rețelele de socializare cu scenele de coșmar din Wuhan.

După ce, inițial, a arestat doctorii care avertizau că a apărut un virus nou, foarte periculos, regimul comunist a înconjurat cu armata mai multe aglomerări urbane cu aproape 60 de milioane de oameni. S-au raportat oficial 80.000 de cazuri de îmbolnăvire și vreo 3.000 de decese.

Târziu, la peste două luni distanță, s-au găsit “prin sertare” încă vreo 1.200 de morți, adăugați la bilanțul total ulterior.

China a redeschis țara și a declarat epidemia învinsă încă de luna trecută – lucru valabil, la nivel oficial, și azi.

Orașul Jilin e blocat, s-au închis școlile, cinematografele, sălile de sport și barurile. Farmaciile raportează identitatea celor care și-au cumpărat antivirale

În Jilin, însă, lucrurile stau altfel. S-au reintrodus măsurile de autoizolare, a fost suspendat transportul în comun, școlile au fost închise, cinematografele, sălile de sport, barurile, restaurantele și toate locurile publice – la fel. Mai mult decât atât, farmaciile trebuie să le raporteze autorităților identitatea celor care cumpără medicamente care pot avea legătură cu coronavirusul – antitermice, antivirale.
Din oraș nu se mai poate ieși decât cu aprobare și doar dacă respectivii oameni au făcut testul pentru depistarea virusului cu cel mult două zile înaintea solicitării de a părăsi localitatea.

Viceprimarul din Jilin a mărturisit că “situația este destul de gravă și de complicată”, pentru că “există un pericol mare de răspândire crescută a virusului”.

Zilele trecute, un alt focar de infecție a fost depistat în orașul Shulan, ceva mai mic și situat în apropiere de Jilin.

Ce nu se potrivește între rapoartele oficiale și măsurile luate de autoritățile locale

Acordarea situației raportate de regimul comunist la organizațiile internaționale, pe de o parte, cu situația de la “firul ierbii”, pe de alta, e imposibilă. De ce este situația “gravă și complicată” și de ce există “pericol de răspândire crescută” – așa cum spun autoritățile locale, dacă abia-abia mai apar, pe ici, pe colo, câteva cazuri răzlețe la nivelul întregii țări?

Dacă epidemia a fost învinsă de eroicii oameni ai muncii din China, de ce mai sunt blocate orașe și închise școli, baruri și cinematografe?

În ultimele luni, China s-a confruntat cu un val crescând de acuzații, venite din partea Occidentului, că a falsificat date și a distrus probe, a mințit lumea cu privire la amploarea crizei și natura virusului și că a lăsat deliberat să se răspândească epidemia în întreaga lume.
Beijingul a negat totul cu furie și a pus în mișcare o uriașă mașinărie de propagandă și dezinformare, cu scopul de a schimba percepția opiniei publice asupra Chinei după această catastrofă mondială.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

Radu Moraru: „Ne vor lua cu izoleta și ne vor vaccina obligatoriu! Și veți vedea, la Nașul TV, niște legume. O să ne pună-n geam ca să râdeți de noi”

2 COMENTARII

  1. Gunoaiele astea politice din China, în frunte cu reptilianul Xi Jinping, nu sunt atât de mincinoase cât mai ales criminale ! De altfel, ce regim politic ar susține un criminal malefic precum Kim Jong Un, decât unul la fel de criminal, malefic, terorist … precum cel de la Phenian, respectiv satanicii Putin (vezi și susținerea criminalului Bashar al Asad !), Xi Jinping, Viktor Orban … ?!?! 👹👿😱

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here