Directorul care a ascuns morții din Suceava este fiul celui care a scris „Bucovina” cu oi vii, pe un deal, la o vizită a lui Traian Băsescu

0
13487
Dragoș Juravle (tatăl) și Emil Juravle (fiul)

Managerul militar al Spitalului Județean Suceva, generalul Ionel Oprea, a anunțat că debandada era atât de mare atunci când a preluat comanda instituției, încât șeful de la Resurse Umane a ascuns multe cazuri de îmbolnăviri și decese din cauza Covid-19.

În urma scandalului, cel acuzat – Emil Juravle – a demisionat. Acesta este membru al unei familii puternice din Suceava, având legături cu președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, dezvăluie Reporter de Iași.

Familia Juravle deține firme, încasează divindende de sute de mii de lei anual, dar toți membrii lucrează și la stat.

Soția lui Emil Juravle, Oana Irina Juravle, lucrează la Protecția Copilului, tot în subordinea Consiliului Județean.

Tatăl lui Emil Juravle, Dragoș Juravle, vechi tovarăș al lui Gheorghe Flutur, este cel care a scris cuvântul „Bucovina” din litere formate din oi băgate în țarcuri, pe un deal, la o vizită a președintelui Traian Băsescu în județul Suceava, în 2009.

Același Dragoș Juravle a vrut să-i facă statuie de gheață Elenei Udrea, la o altă vizită în Suceava, potrivit „Reporter de Iași”.

Dragoș Juravle a ajuns, între timp, director la o agenție din Ministerul Agriculturii.

Familia Juravle deține o pensiune de sute de mii de euro la Putna.

Opera lui Dragoș Juravle: „Bucovina” scrisă cu oi vii

„A plecat, și-a dat demisia. Nu a mai venit pe la serviciu”

Pe 1 mai, conform Digi 24, generalul Ionel Oprea, cel care a preluat temporar conducerea militară a Spitalului Județean Suceava, a declarat: „Nici date despre personalul care era îmbolnăvit, 20 sau 21 câți erau, pe categorii, nu am găsit. Șeful nu numai că nu a fost în stare să ne prezinte o situație clară, dar nici nu a vrut. A refuzat și a plecat, și-a dat demisia. Nu a mai venit pe la serviciu”.

Oprea a explicat și de ce o parte dintre cei decedați au fost înregistrați târziu. O angajată a spitalului i-ar fi spus: „Să nu se interpreteze”.

Cel indicat ca vinovat pentru falsificarea numărului de bolnavi și de morți este Emil Juravle. La începutul lunii ianuarie 2019, acesta a participat la concursul pentru ocuparea postului de șef al Resurselor Umane din spital. Dintre cei 7 candidați: 3 nu s-au prezentat la concurs, 3 au fost respinși la proba scrisă, iar Juravle-junior a obținut postul. El a luat 86 de puncte (din 100) la proba scrisă și 76,33 la interviu.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

Scrisoarea unor savanți români către un conspiraționist: „Lumea pe care o propui, lipsită de cercetători și doctori, fără vaccinuri și medicamente, e una pe care n-o poți dori copiilor tăi!”

Radu Moraru: „Ne vor lua cu izoleta și ne vor vaccina obligatoriu! Și veți vedea, la Nașul TV, niște legume. O să ne pună-n geam ca să râdeți de noi”

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here