Se strânge lațul pe gâtul hoților de lemne: prima victorie pentru „DNA-ul pădurilor”! Să-i vedem pe PSD-iști cum vor vota la Senat…

4
1929

„DNA-ul pădurilor” a trecut de primul hop: votul din Camera Deputaților. Inițiativa a 6 parlamentari de la USR mai are nevoie de un vot pozitiv și în Senat.

Plenul Camerei Deputaţilor a adoptat, miercuri, propunerea legislativă pentru organizarea şi funcţionarea Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Mediu, structură în cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (supranumit „DNA-ul pădurilor”), specializată în combaterea infracţiunilor împotriva mediului înconjurător, care îşi exercită atribuţiile pe întreg teritoriul României.

Potrivit proiectului de lege, Direcţia de Investigare a Infracţiunilor de Mediu este condusă de un procuror-şef.

Votul din Camera Deputaților a fost astfel: 200 „pentru”, 4 „împotrivă”, 107 abţineri.

Camera Deputaţilor este însă primul for sesizat pentru acest proiect de lege. Cameră decizională este Senatul, unde există riscul ca majoritatea PSD să încerce să trântească legea.

Propunerea legislativă a fost inițiată de 6 parlamentari USR: deputații Stelian Ion, Silviu Dehelean și Cornel Zainea, senatorii George Dircă, Allen Coliban și Mihai Goțiu.

Atribuțiile noii Direcţii:

 • efectuarea urmăririi penale pentru infracţiuni prevăzute în competenţa Direcţiei prin prezenta lege şi prin legi speciale;
 • conducerea, supravegherea şi controlul actelor de cercetare penală, efectuate din dispoziţia procurorului de către ofiţerii şi agenţii de poliţie judiciară organizaţi în cadrul structurilor specializate în combaterea infracţionalităţii de mediu, la nivel central şi teritorial;
 • sesizarea instanţelor judecătoreşti pentru luarea măsurilor prevăzute de lege, pentru judecarea cauzelor, precum şi exercitarea căilor de atac, participarea la şedinţele de judecată în cauzele pentru care procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Mediu au sesizat instanţele de judecată ori au exercitat căile de atac ori în care, potrivit legii, participarea procurorului este obligatorie în raport cu infracţiunile date de prezenta lege în competenţa direcţiei.

În cadrul instituţiei funcţionează, prin detaşare, ofiţeri sau agenţi de poliţie judiciară, sub directa conducere şi controlul nemijlocit al procurorilor Direcţiei, în limita posturilor prevăzute de lege.

„În cadrul Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Mediu funcţionează, în limita posturilor prevăzute de lege, ofiţeri şi agenţi de poliţie detaşaţi în vederea efectuării cu celeritate şi în mod temeinic a activităţilor de descoperire şi de urmărire a infracţiunilor date de lege în competenţa Direcţiei”, se mai arată în proiect.

Detaşarea ofiţerilor şi agenţilor de poliţie judiciară se dispune, la solicitarea procurorului-şef al Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Mediu, de către ministrul Afacerilor Interne, pe o perioadă de 6 ani, cu posibilitatea prelungirii din 3 în 3 ani, cu acordul acestora, precizează această iniţiativă legislativă.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

Radu Moraru: „Ne vor lua cu izoleta și ne vor vaccina obligatoriu! Și veți vedea, la Nașul TV, niște legume. O să ne pună-n geam ca să râdeți de noi”

4 COMENTARII

 1. Unde-i PNL și PSD??… v-au durut exact in cur timp de 30 de ani de păduri…au venit tinerii și v-au dat clasă .. bravo lor …!!!..și știți ceva??.. tinerii ăștia mai au legi pentru țară, pentru o țară normală ,nu Dle Johannis!!.. să-i vedeți peste 6luni când vor fi la guvernare… să vedeți plânsete la alianța toxică PNL și PSD… relicvele partidului comunist român…!!.. să-i votați pe tinerii ăștia la locale și parlamentare…. așa le dăm un pumn în gură comuniștilor…

 2. Un cacat undeva marca PSD.
  Nu degeaba spun ca acest partid in care aveam o speranta, sa vina tinerii, e o mare dezamagire,
  Se pare ca astia nu au minte nici cat pisica mea. Asta macar se cere singura afara.
  Auzi,auzi DNA al padurilor.
  Pai imi pune mie cineva padurea la loc?
  Drumul lemnului,cine cumpara,cine vinde.Acolo este problema.
  Pentru prietenul Ramuinshtein nici nu am ce sa comentez.
  Al dreku Iohannis iar a aranjat cu Statul Paralel sa rasara Soarele de la Est.

  • Corect,individul ala de mai jos e mereu prezent pe acest site,angajat de Sputnik sa faca propaganda anti liberala,e pus la ordin sa distruga increderea tinerilor in liberali caci asta e partidul cel mai vizat de neomarxistii mascati in plusere,alianta care nu e definita ca orientare politica, la fel cum seful grupului RENEW,francezul Macron, prietenul lui Putin din PE nu este..

 3. O alta scarpinare cu mana stanga la urechea dreapta! Asta mai lipsea acum, 2 DNAuri,ca unul nu ajunge,de parca asta care-l avem nu mai pridideste cu dosarele! Probabil fumul care mai imbacseste aerul noptii de la creierele procurorilor provine,mor asfixiati in birouri muncind 24 ore din 24 ,nu?Si ce e mai dubios,cum au votat pesedistii cu 2 maini proiectul usere,de parca pana acum ei,hotii hotilor,dovediti de 30 ani erau cei ce pazeau padurile de hotii liberalii… Mama lor de liberali,cum au putut sa se abtina de la asa un proiect minunat,de papat banii publici…ca la cheltuit pe hartie e usor,cheltuieli cu alte salarii nesimtite,pensii speciale…Auziti,tavarashi neomarxisti pluseristi si pesedisti : DNA-ul primeste plangeri si se autosesizeaza-daca vrea!-in TOATE domeniile,trepadusi populisti odihniti de 60 zile incoace!!!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.