USR presează ca referendumul “Fără penali” să se țină odată cu alegerile parlamentare. PSD, care blochează proiectul de doi ani, dă din colț în colț

2
1817
PSD blochează ilegal în Parlament, de doi ani, referendumul "Fără penali în funcții publice"

USR presează ca referendumul “Fără penali”, inițiativă semnată de 1.000.000 de români, dar blocată de PSD în Parlament de doi ani, să se țină pe 6 decembrie, odată cu alegerile legislative. Lupta este însă foarte dură, pentru că majoritatea parlamentară se opune cu îndârjire.

USR a propus, acum câteva luni, ca referendumul să aibă loc simultan cu alegerile locale, pe 27 septembrie, dar partidele “tradiționale” s-au opus, pentru că interesul actualilor primari este ca prezența la urne să fie cât mai scăzută.

Într-un comunicat emis duminică, USR reamintește că se fac doi ani de când PSD, ALDE, UDMR și ProRomânia blochează referendumul prin care populația va decide dacă mai lasă infractorii să ocupe funcții publice. Fiind o inițiativă cetățenească validă, cerută de 1.000.000 de români, referendumul nu este facultativ, iar Parlamentul are obligația să-l organizeze. Cu toate acestea, partidele care dețin majoritatea în actuala legislatură l-au blocat.

Luni, Florina Presadă, senator USR, a anunțat o altă inițiativă legislativă, prin care membrii administrației publice cu condamnări să își piardă posturile.

Citiți mai jos comunicatul USR.

“Astăzi se împlinesc fix doi ani de când inițiativa Fără Penali este blocată de PSD în Parlament. PSD-ul își bate joc de un milion de oameni care au semnat pentru Fără Penali“

„Astăzi se împlinesc fix doi ani de zile de când inițiativa Fără Penali a ajuns în Parlament. Și tot astăzi se împlinesc fix doi ani de când inițiativa Fără Penali este blocată de PSD în Parlament. PSD-ul care se dezice de Dragnea și nu mai susține candidați penali își bate joc de un milion de oameni care au semnat pentru Fără Penali.

USR a propus votarea inițiativei anul acesta și organizarea referendumului odată cu alegerile locale din 27 septembrie, ca un semnal de schimbare a clasei politice înainte de alegerile naționale din decembrie. Dar PSD s-a opus.

Duminica viitoare am fi putut să mergem la urne să votăm pentru noi aleși locali, dar și pentru modificarea Constituției astfel încât penalii să nu mai ocupe funcții publice, astfel încât să nu mai existe un alt Liviu Dragnea în istoria României, dar PSD s-a opus.

USR revine cu o nouă propunere și susține votarea inițiativei pe 6 noiembrie în Senat și organizarea referendumului odată cu alegerile naționale din 6 decembrie.

Vechile partide trebuie să lase deoparte calculele electorale și să demonstreze că vor să se reformeze după 30 de ani în care s-au rotit la putere și nu au făcut nimic pentru oameni. Fără Penali trebuie să ajungă literă de Constituție!”

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

Nicușor Dan mai are avans 2,5% în fața Gabrielei Firea. Traian Băsescu rupe 9% de la candidatul PNL & USR-PLUS

O nouă escrocherie marca Radu Moraru: 300 de candidați-fantomă! „Nașul” vinde funcții publice de 200.000 de euro, instituind oficial „taxa de protecție” în politică

2 COMENTARII

  1. Golanii isi bat joc de toata tara si sfideaza toata populatia furand , mintind si urland in gura mare caci altii ar fi hotii . Niste oameni bolnavi psihic cu comportament paranoic si schizofrenoid .

  2. Ametitii superficiali din USR mai intai sa preseze implementarea referendumului cu 300 de parlamentari votat de popor si validat de CCR si apoi sa se apuce de pus in practica ideile lor de doi bani. Dar e imposibil ca USR sa ii dea satisfactie lui Basescu care a initiat referendumul cu 300 de parlamentari si poporului care l-a votat in numar de 6.7 milioane. Plus ca multi useristi cu studii facute pe pile securistice si pe bani in strainatate, incapabili sa isi gaseasca serviciu in strainatate, cu 300 de parlamentari ar ramane fara serviciu si fara bani de-a moaca de la bugetul public!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here