Devenit candidat cu șanse, Murad îi scrie lui Orban: „Dacă ați fi cetățean al Mangaliei, l-ați vota pe actualul primar pentru încă un mandat?”

0
1833
Premierul Ludovic Orban și Mohammad Murad, la inaugurarea Phoenicia Blue View Resort din Olimp (iulie 2020)

Dr. Mohammad Murad, candidat independent la Primăria municipiului Mangalia, susținut din acest weekend și de Alianța “Împreună pentru Mangalia” (PSD-ALDE-PNȚCD), a transmis o scrisoare deschisă premierului Ludovic Orban, în care atrage atenţia asupra principalelor probleme ale orașului.

Candidatul Mohammad Murad a întocmit o listă sumară cu 10 dintre cele mai arzătoare disfuncționalități și chiar ilegalități din orașul clădit pe ruinele anticului Callatis, care include administrativ și cele 6 ansambluri turistice din nordul său, ce au statutul oficial de “stațiuni de interes național” (Saturn, Venus, Cap-Aurora, Jupiter, Neptun, Olimp).

Este un adevărat decalog acuzator al „dezastrului” administrativ, urban-edilitar, economic, social, cultural și chiar sportiv pe care Murad îl pune în cârca actualului primar, PNL-istul Cristian Radu (fost șef al Gărzii Financiare Constanța), care conduce Primăria Mangalia de 8 ani.

Mohammad Murad: “Pentru toate cele semnalate, în orice moment vă putem pune la dispoziție acte doveditoare”

„Prin prezenta scrisoare doresc să vă aduc la cunostință situația dezastruoasă în care se află municipiul Mangalia, fapt de natură să lipsească locuitorii acestei localități de orice speranță și încredere în viitor. Doresc să trag un semnal de alarmă și să vă adresez câteva întrebări, la care cetățenii Mangaliei sunt îndreptățiți să afle răspunsul dumneavoastra sincer. Pornind de la premisa corectitudinii dumneavoastră, vă întreb, domnule prim-ministru, dacă aveți cunostiință despre următoarele situații și fapte:

1. Conturile Primăriei Mangalia sunt în prezent blocate, din cauza managementului defectuos al actualului primar.

2. Primăria Mangalia datorează deja penalități de circa 5-7 milioane euro, ca urmare a nepunerii în aplicare a unor hotărâri judecătorești de către actualul primar.

3. Curtea de Conturi a constatat grave nereguli privind derularea lucrărilor de refacere a trotuarelor din Mangalia și a decis înaintarea raportului său de control către DNA.

4. Municipiul Mangalia a pierdut mai multe proiecte cu finanțare din fonduri europene nerambursabile, din cauza neplății cofinanțării aferente de către Primăria Mangalia.

5. În municipiul Mangalia au fost închise toate bazele sportive și au fost încetate toate activitățile culturale, iar Primăria nu s-a mai implicat în sustinerea învățamantului și sănătății, pe motivul lipsei fondurilor în bugetul local.

6. Primăria Mangalia se află în procedură de executare silită, ca urmare a neplății unor datorii către terți, riscând pierderea mai multor proprietăți importante.

7. Există  mai multe dosare pe rol, privind activitatea actualului primar al Mangaliei, care sunt blocate de ani de zile de de către instituțiile abilitate, fără să existe vreun interes din partea instituțiilor statului de a opri jaful din administrația locală a municipiului Mangalia.

8. Declarația de avere a actualului primar al Mangaliei ridică multe semne de întrebare cu privire la donațiile primite de către acesta de la soacra sa, donații în terenuri valorând milioane de euro.

9. Câștigurile la jocurile de noroc, înscrise în declarația de avere a actualului primar al Mangaliei, nu au fost verificate de către instituțiile abilitate, privitor la realitatea sumelor și a locurilor în care au fost obținute.

10. Metodele de șantaj aplicate în orașul Mangalia de către actualul primar afectează mediul de afaceri, investițiile necesare pentru oraș și în special cele care duc la crearea de locuri de muncă.

Pentru toate cele semnalate mai sus, în orice moment vă putem pune la dispoziție acte doveditoare.

În final, vă întreb, domnule prim-ministru: dacă ați fi un simplu cetățean al municipiului Mangalia, l-ați vota pe actualul primar al Mangaliei pentru încă un mandat, chiar dacă vă este coleg de partid?”

  • Comandat de Candidat independent Primăria Mangalia: Murad Mohammad
  • Cod Mandatar Financiar: 24200416

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here