Un mare tenismen e uluit pe Transfăgărășan: „Ai avut dreptate, Jeremy Clarkson, este cel mai frumos drum din lume!”

6
5764

Aflat în vizită în România, tenismenul ceh Tomas Berdych a mers pe Transfăgărăşan, de unde a postat o imagine pe contul său de Instagram. Textul însoțitor este de uluire.

„Ai avut absolută dreptate, Jeremy Clarkson, este cel mai frumos drum din lume”, a scris sportivul din Cehia.

Tomas Berdych (34 de ani) a fost multă vreme în Top 10 mondial, urcând până pe locul 4 în 2015. A câştigat 13 turnee în carieră şi a fost finalist la Wimbledon în 2010. În prezent ocupă locul 101, dar abia a revenit în circuitul ATP după o accidentare chinuitoare la spate. A câștigat din tenis 29.433.000 de dolari doar ca premii la turnee.

Jeremy Clarkson (59 de ani), cel căruia i se adresează Berdych, este un scriitor și prezentator britanic specializat pe probleme auto. Scrie articole în fiecare săptamână pentru The Sunday Times și The Sun, dar este asociat foarte des cu emisiunea auto a BBC, Top Gear, al cărei prezentator a fost în perioadele 1989-1999 și 2002-2015. Pentru Top Gear a filmat și pe Transfăgărășan, despre care a spus că „este cel mai frumos drum din lume”.

Transfăgărășanul a fost construit în perioada 1970-1974, pe o distanță de 91 km, între barajul Vidraru (județul Argeș) și Cârțișoara (județul Sibiu). Este porțiunea cea mai spectaculoasă a acestui drum care traversează Munții Făgăraș. În total, din comuna Bascov (de lângă Pitești) și până la intersecția cu drumul Brașov – Sibiu (DN1), Transfăgărășanul (DN7C) are o lungime de 151 km. Altitudinea maximă atinsă de acest drum unic: 2.042 de metri, în apropierea tunelului de lângă Lacul Bâlea.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* VIDEO. Gabi Preda, omul cu o mie de câini

VIDEO. Revanșa reporterului Pro TV: Dragnea l-a chemat la baie, el s-a dus în Teleorman. Ancheta lui Alex Dima, de mare audiență, a putut fi văzută și la Rahova, unde e întemnițat Dragnea

VIDEO. Ultimele ore ale Alexandrei. La reconstituire, anchetatorii au făcut focul, iar Dincă a pus lemne sub butoi. O polițistă a jucat rolul Alexandrei, iar la ardere a fost folosit un manechin

VIDEO. Priviți aceste imagini! „Unchiul” Cumpănașu are privire de nebun și răcnește gutural. Gura lui lucrează ca o pompă de desfundat WC-uri

VIDEO. Cumpănașu, furios că nu e păzită de jandarmi și mama sa, când strânge semnături! Se simte spionat, zice că renunță la protecția Jandarmeriei. Urlă că e datoria noastră să-i asigurăm paza, pentru că el luptă pentru popor!

VIDEO. Cumpănașu a mințit: n-a făcut niciun preinfarct, ci a simulat la RTV! Jandarmul care-l păzește a sunat la 112 și tot el l-a dus la spital

Cumpănașu și-a „negociat” drepturile de autor cu soția sa! Rezultatul: 178.000 de euro furați din bani publici

Meleșcanu despre Tăriceanu: „Un expirat politic, o fantomă, o himeră! Un mini-dictator orbit de ură, o umbră disperată, tremurând de frica zilei de mâine”

Beizadeaua ucigașă a mai făcut două accidente grave! A distrus trei mașini de lux, în valoare totală de peste 600.000 de euro: Nissan, Ferrari, Aston Martin!

DOCUMENT. Așa arată cetățenia americană a Sorinei! Plus: distracție cu vrăjitoarea. Între timp, televiziunile din România primesc confirmarea ticăloșiei cu care au tratat acest caz

6 COMENTARII

  1. E frumos drumul. Mai frumos ca tenisul. O mașină bună înseamnă un drum ușor. Dacă Nicolae Ceaușescu ar fi demn de supraviețuire, nu industria lui defunctă ne ajută la imagine ci drumul care va deveni o ruină în viitor fiindcă așa povestesc liberalii la agape cu țăranii din sate. Orice s-a construit în Carpați să nu rămână. Mie îmi place lipsa cuvântului. Moartea vorbelor frumoase și istoria unui aur. De vom ajunge fiecare la un preț rezonabil vom înlocui asfaltul cu piatră. Drumuri romane și nicio dezvoltare. Ne dă China mărfuri și măguri pe degeaba. Lașitudine.

    • „Transfagarasanul” (DN 7C) – lungime totala: 151 km – a fost inaugurat (in prezenta lui… Ceausescu, cum altfel !) pe 20 septembrie 1974, dar lucrarile de finisare (asfaltare completa, parapeti etc.) s-au incheiat in 1980 !

      • ASTEAPTA siii… „sora-de-pe-Paranâng” a „Transfagarasanului”, soseaua trans-montana „TRANSALPINA” (DN 67C, „Drumul REGELUI” inaugurat in 1939, de catre M.S. Regele Carol al II-lea si modernizat de armata germana, intre 1941-44)… REincepreerea lucrarilor (initiate in anul 2009, cand era… Ludovic Orban ministru al Transporturilor – ! – si intrerupte in 2013, odata cu… falimentul firmei constructoare contractante !) de… REFACERE si REABILITARE (asfaltare completa, reconstructia parapetilor, devastati, dupa… 1990, de catre… hotii de blocuri de piatra, pentru constructia de… vile, la Rânca in special !)

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.