VIDEO. Gabi Preda, omul cu o mie de câini

1
5243
Gabi Preda, omul cu o mie de câini

Gabi Preda salvează animale de la moarte, le recuperează medical şi le dă spre adopţie. Acum locuieşte cu 60 de câini şi 20 de pisici, fără curent electric, la o margine de Bucureşti. L-am adus pe Gabi la microfonul ziaristii.com, încercând să-l descoperim şi să-l înţelegem.

VIDEO: INTERVIU CU GABI PREDA

Gabi Preda e un obişnuit al Pieţei Unirii din Bucureşti. Stă cuminte, alături de câinii şi pisicile sale. De obicei, îl însoţesc 10 câini şi vreo două pisici. Staţi liniştiţi, mai are acasă: 50 de câini şi 20 de pisici.

Gabi Preda şi animalele sale, pe străzile Bucureştiului

Prezenţa sa pe străzi e un spectacol pentru trecători şi un pretext de amenzi pentru Poliţia Locală. Nici el şi nici ei nu mai ştiu câte amenzi s-au scris. De plătit, nu le plăteşte nimeni. Gabi spune că e pe spaţiul public, deci are voie, ei, că tulbură liniştea trecătorilor.

Trecătorii nu par să aibă o problemă. Mulţi se opresc, întreabă şi chiar ajută. Gabi le povesteşte. Nu le cere nimic, decât un zâmbet şi o mângâiere pe creştetele animalelor. Unii, impresionaţi de istorisirile triste, scot un ban şi-i dau omului cu câini, pentru mâncarea şi culcuşul patrupedelor.

Mulţi bucureşteni devin părtaşi la efortul lui Gabi Preda, de a salva de la moarte animale pe care nimeni nu le mai vrea. El e cel care intră în canalizări, ape murdare şi chiar tuneluri de metrou pentru a smulge din ghearele morţii inocenţii cu blană şi cozi. Odată, era să cadă de pe un bloc, salvând un pescăruş. Ăsta-i omul, n-ai ce-i face!

Gabi Preda, într-o acţiune de salvare a unui animal

Gabi Preda recunoaşte că dragostea pentru animale i s-a transformat în obsesie. Viaţa sa e una greu de închipuit, chiar şi pentru cei mai cazoni dintre noi. Locuieşte lângă Bucureşti, într-un sat, fără curent electric, alături de  zeci de animale, într-un fel de grajd din paie, cum singur spune.

Cândva, femeia iubită l-a părăsit, simţind cum dragostea lui Gabi nu mai ajungea la ea, ci se oprea, toată, la câini, pisici şi alte creaturi. Acum, Gabi Preda împarte viaţa, din nou, cu un om. E femeia care-i împărteşte dragostea pentru animale şi spune că are iubitul şi viaţa pe care şi le doreşte.

Gabi Preda şi femeia din viaţa sa

În urmă cu o săptămână, am stat de vorbă cu Gabi, în faţa microfonului ziaristii.com. A fost o jumătate de oră în care am încercat să înţeleg un om care intrigă, dar şi impresionează prin dragostea sa faţă de animale, dusă la extreme rar întâlnite. Ascultaţi interviul nostru. Merită!

Paul Palencsar este teolog, jurnalist şi realizator de film documentar

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

VIDEO. Revanșa reporterului Pro TV: Dragnea l-a chemat la baie, el s-a dus în Teleorman. Ancheta lui Alex Dima, de mare audiență, a putut fi văzută și la Rahova, unde e întemnițat Dragnea

VIDEO. Ultimele ore ale Alexandrei. La reconstituire, anchetatorii au făcut focul, iar Dincă a pus lemne sub butoi. O polițistă a jucat rolul Alexandrei, iar la ardere a fost folosit un manechin

VIDEO. Priviți aceste imagini! „Unchiul” Cumpănașu are privire de nebun și răcnește gutural. Gura lui lucrează ca o pompă de desfundat WC-uri

VIDEO. Cumpănașu, furios că nu e păzită de jandarmi și mama sa, când strânge semnături! Se simte spionat, zice că renunță la protecția Jandarmeriei. Urlă că e datoria noastră să-i asigurăm paza, pentru că el luptă pentru popor!

VIDEO. Cumpănașu a mințit: n-a făcut niciun preinfarct, ci a simulat la RTV! Jandarmul care-l păzește a sunat la 112 și tot el l-a dus la spital

Cumpănașu și-a „negociat” drepturile de autor cu soția sa! Rezultatul: 178.000 de euro furați din bani publici

Răfuială în Teleorman: Dăncilă l-a executat pe primarul PSD din Videle, care ceruse să fie date jos bannerele ilegale ale șefei sale de partid

Meleșcanu despre Tăriceanu: „Un expirat politic, o fantomă, o himeră! Un mini-dictator orbit de ură, o umbră disperată, tremurând de frica zilei de mâine”

Beizadeaua ucigașă a mai făcut două accidente grave! A distrus trei mașini de lux, în valoare totală de peste 600.000 de euro: Nissan, Ferrari, Aston Martin!

DOCUMENT. Așa arată cetățenia americană a Sorinei! Plus: distracție cu vrăjitoarea. Între timp, televiziunile din România primesc confirmarea ticăloșiei cu care au tratat acest caz

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.