Un ginecolog psihopat a hărțuit sexual peste 18.000 de studente. Despăgubiri-record de 1,1 miliarde de dolari plătite de universitate!

3
2489
George Tyndall

Un medic ginecolog din SUA a hărțuit sexual peste 18.000 de studente: și-a mișcat degetele prin vaginul lor fără mănuși, le-a fotografiat organele genitale și le-a adresat injurii rasiste. Universitatea California de Sud, la care era angajat psihopatul, a acceptat să plătească despăgubiri-record de 1,1 miliarde de dolari.

Vreme de 30 de ani, din 1987 până în 2017, George Tyndall (acum, în vârstă de 74 de ani) a batjocorit peste 18.000 de studente de la Universitatea California de Sud: le-a hărțuit sexual, le-a pipăit în zonele intime, ba chiar și-a introdus degetele în vaginul lor fără mănuși de protecție, apoi le-a fotografiat organele genitale și le-a adresat injurii cu caracter rasist!

În urma divulgării faptelor, s-a iscat un scandal monstruos. Potrivit publicației „Los Angeles Times”, citată de site-ul Gazeta.ru, instituția de învățământ la care a activat Tyndall a fost de acord să plătească despăgubiri record de 1,1 miliarde de dolari. Iar rectorul universității, Chrysostomos Loizos, a demisionat în anul 2018.

Cea mică despăgubire: 250.000 de dolari. Cea mai mare: câteva milioane de dolari

Pare absolut revoltător, de neconceput, dar real: într-un proces de acțiune colectivă, unde s-au implicat 710 victime, avocații au dovedit că la universitate erau cunoscute faptele abominabile ale doctorului Tyndall.

La doi ani de la începerea procesului, Universitatea California de Sud a încheiat, la data de 25 martie 2021, un acord cu victimele. Fiecare va primi despăgubiri cuprinse între 250.000 și câteva milioane de dolari, într-un interval de 2 ani.

În 2018, Universitatea California de Sud a achitat deja 215 milioane de dolari către mai mult de 18.000 de paciente din campusul instituției, care au avut de suferit de pe urma acțiunilor lui Tyndall.

„Acesta este sfârșitul unui capitol dureros și urât din istoria universității noastre. Regret profund durerea pe care au suferit-o ​​studentele care au avut încredere în Tyndall ca medic și apreciez curajul tuturor celor care au vorbit despre asta”, a declarat noul rector al Universității California de Sud, Carol Foult. 

„Asistenții medicali și alți angajați au observat hărțuirea sexuală și nu au luat nicio măsură pentru a o opri”

Nenorocirile comise în lanț de Tyndall, vreme de 30 de ani, au ieșit la iveală abia în 2018, în urma unei anchete gazetărești realizată de „Los Angeles Times”. Chestionate pe tema acestui subiect, studentele au mărturisit că, în timpul examinărilor, medicul le-a făcut observații umilitoare, intime și rasiste despre aspectul și caracteristicile lor fiziologice. El și-a mișcat degetele prin vaginul lor, fără a folosi mănuși medicale, le-a fotografiat organele genitale și uneori le-a cerut să se dezbrace complet.

„De fapt, asistenții medicali și alți angajați ai universității erau prezenți în mod regulat în sălile de examinare, au observat hărțuirea sexuală și nu au luat nicio măsură pentru a o opri”, și-a amintit una dintre victime, Lucy Chi, într-un interviu acordat pentru „Los Angeles Times.”

În plus, Tyndall și-a întrebat pacientele despre pozițiile lor sexuale preferate și a făcut comentarii obscene despre acestea în timp ce erau dezbrăcate. El a cerut, de asemenea, să vină de mai multe ori pe an la analize, chiar dacă nu exista nicio indicație medicală pentru acest lucru.

Prefera studentele din China, fiindcă nu știau bine engleza și legislația americană

Unii colegi ai ginecologului Tyndall au precizat, pentru „Los Angeles Times”, că, în ultimii ani, acesta își alegea victimele cu deosebită grijă. Prefera studentele din China, întrucât nu erau bune vorbitoare de limba engleză și, în plus, nu cunoșteau bine legile și standardele medicale americane. Tocmai de aceea, ele erau înclinate să respecte toate cerințele monstrului Tyndall.

Universitatea California de Sud a mușamalizat faptele comise de Tyndall încă din 2003, când n-a dat curs plângerilor formulate de 8 asistente care au participat la examinarea studentelor din acea perioadă. Ulterior însă, conducerea instituției l-a suspendat pe medicul agresor, a realizat o anchetă internă, apoi l-a concediat, plătindu-i o despăgubire. Dar toate reclamațiile făcute împotriva sa n-au fost date publicității.

Culmea, Tyndall își neagă vinovăția. Susține că manipulările sale au fost strict profesionale. A stat și în arest câteva săptămâni, fiind apoi eliberat pe cauțiune. Jurnaliștii de la „Los Angeles Times” susțin că el riscă să fie condamnat la 53 de ani de închisoare.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

3 COMENTARII

 1. Daaa’…, spune dom’leeee…, (ÎNCĂ-)DIN-TITLU (!), că NU-i de la noi cazuuuu’…, că ne-apucaseră și palpitațiileee…, Zău-așa!

  (NU încercați să imitați… „burtierele” de pe la „GUiță-Teveu” sau titlurile din „Cancan”: că-i… PĂCAT de ziarul-ACESTA!)

 2. Cind am citit ”injurii cu caracter rasist” am stiut ca ceva pute. Pai ce azi e considerat rasism in SUA, acum 30 de ani nu era considerat rasism.
  La americani se aduna anii de inchisoare. La 53 de ani si 18000 de victime rezulta pentru fiecare fapta o zi de inchisoare. Oare e credibil?
  Astia au bagat toate clientele din toti anii de practica la victime. Nu au depus plingere 18000 de femei. De fapt niciuna din cite se intelege din articol. Au povestit citeva abia dupa ce a transpirat cite ceva.
  Si atunci cum sa acuzi asa ceva? E neverosimil ce se scrie. Oricum, din 18000 de femei cite isi mai aduc aminte de toate consultarile la cabinet de acum pina in 30 de ani?
  Sper sa nu va tabloidizati.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.