Un fost militar din Aviația SUA, arestat în apropiera Capitoliului, cu pistol, 500 de gloanțe și acreditare falsă

1
817
Wesley Allen Beeler

Un bărbat puternic înarmat a fost arestat vineri seara la Washington, în condițiile în care capitala SUA se află în alertă maximă înainte de învestirea – miercuri, 20 ianuarie – a noului președinte, Joe Biden. Wesley Allen Beeler (31 de ani) a fost arestat în apropiere de Capitoliu, având un permis fals de intrare în zonă, un pistol Glock semi-automat (armat cu 17 gloanțe, gata de tragere) și aproape 500 de gloanțe de rezervă.

Suspectul le-a prezentat agenților un permis fals de intrare în zona din jurul Capitoliului, unde sunt instalate numeroase puncte de control și unde miercuri va avea loc ceremonia de învestire a lui Joe Biden.

Bărbatul arestat se numește Wesley Allen Beeler, are 31 de ani și este originar din Virginia, stat care se învecinează cu Washington DC.

Wesley Allen Beeler a încercat să intre în zona de securitate la bordul unei camionete. Când agenții îi verificau actele, au observat că avea abțibilduri lipite pe geamurile mașinii, pe care scria: „Dacă vin să vă ia armele, dați-le gloanțele mai întâi”. Întrebat dacă are o armă, bărbatul a recunoscut că da. La percheziții, polițiștii au găsit pistolul încărcat, cu 17 gloanțe gata de tragere, dar și multe rezerve de gloanțe (aproape 500).

Wahington DC are două state vecine: Virginia și Maryland

A lucrat în Aviația militară

Potrivit presei americane, mama individului a fost șocată să audă că fiul său a fost arestat. Acesta, care ar lucra pentru o firmă privată de securitate, îi spusese că se duce la Washington pentru a securiza centrul orașului.

Părinții săi spun că Beeler a lucrat în Aviația militară, iar în ultima săptămână a făcut ture de noapte în Washington. În trecut, el ar fi asigurat securitatea la o proprietate a Ambasadei Arabiei Saudite, iar părinții nu au fost mirați să afle că băiatul lor avea armament în mașină.

Wesley Allen Beeler  a apărut sâmbătă în fața unui judecător, care a emis un ordin de restricție. Suspectul nu mai are voie să intre în Washington decât pentru a se prezenta la proces.
Wesley Allen Beeler

Tot în Aviația SUA a lucrat și Ashli Babbitt (35 de ani), femeia din San Diego, California, împușcată mortal în Capitoliu, la asaltul din 6 ianuarie. Susținătoare fanatică a lui Donald Trump, ea a venit cu avionul special pentru acele proteste violente. Ashli Babbitt a fost militar timp de 14 ani şi a efectuat patru desfăşurări cu Armata aerului americană.

Orașul-fortăreață

Tensiunea rămâne la cote ridicate în Washington D.C., cu câteva zile înainte de învestirea lui Joe Biden.

Capitala Statelor Unite s-a transformat într-o adevărată fortăreață. Uriașa operațiune de securitate a fost preluată de Secret Service, iar în ea sunt implicate, într-un fel sau altul, toate marile agenții de securitate. La tot acest peisaj se adaugă și cei 25.000 de militari din Garda Națională trimiși în Washington D.C., de 5 ori mai mulți față de trupele americane prezente în Irak și Afganistan.

După ce Capitoliul a fost luat cu asalt de susţinătorii lui Donald Trump pe 6 ianuarie, în Washington au fost adoptate măsuri de protecţie excepţionale. Blocuri de beton şi garduri de sârmă ghimpată înalte de 3 metri au apărut pe străzile din Washington, pentru a izola zonele sensibile.

Agențiile americane au interceptat diverse discuții între extremiști, privind organizarea de proteste violente. Așa că au trecut la acțiune: au instalat filtre de securitate, baricade și panouri care scanează. Au ridicat garduri de 3 metri înălțime în jurul Capitoliului, au montat sârmă ghimpată pe unele dintre ele, în timp ce National Mall, celebra esplanadă dintre sediul Congresului și Memorialul Lincoln, a fost închisă.

Metroul nu mai oprește în stațiile din zona Capitoliului, o altă măsură luată după violențele din sediul Congresului. Măsuri aspre de securitate au fost luate în toate cele 50 de state americane, de teama unor atacuri asupra clădirilor guvernamentale.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* Calendarul sinucigaș al lui Stanoevici

1 COMENTARIU

 1. Ei fraților ai să vedem ce echipă guvernamentală are noul președinte american….conform ziarului Bild, americanii au cea mai colorată echipă guvernamentală din istoria statelor unite ale americii!!..
  -prima femeia neagră vicepreședinte,
  -primul ministru gay!!,
  -primul ministru latino, refugiat urmărit de nsa,
  -prima femeie nativă galbenă…
  Dar mai bine citiți tot articolul din ziar…
  Ei cum e cu familia tradițională teodosie??…
  Ce-a ajuns prima democrație a lumii!!..
  Unde sunteti voi ctitorii americii să vedeți ce-a ajuns statul pentru care ati luptat până la moarte…

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here