RECTIFICARE. „Tatăl Caritas” nu mai doarme pe străzi, pentru că e mort de doi ani. Precizări și scuze pentru preluarea unei informații eronate

1
16506
Ioan Stoica (dreapta) alături de Mihai Tatulici, cel care a făcut reclamă la TVR escrocheriei Caritas

Majoritatea publicațiilor din România, printre care și Ziaristii.com, au preluat din presa locală o știre despre Ioan Stoica, fondatorul mega-escrocheriei Caritas, care a dus la păgubirea a sute de mii de români în anii ’90. Știrea s-a dovedit a fi veche de trei ani. Între timp, Ioan Stoica a murit, deci nu mai are cum să doarmă pe străzi. Facem cuvenita rectificare, cu scuzele de rigoare.

Știrea inițială, publicată de Foaia Transilvană și în mediul online de zeci de publicații, făcea referire la faptul că Ioan Stoica ajunsese în stradă, după ce fusese evacuat din garsoniera în care locuia cu chirie în Brașov. Marele escroc din urmă cu aproape trei decenii devenise sărac lipit. Nu-și plătise utilitățile, nu mai avea bani de chirie.

Totul e adevărat, mai puțin plasarea în timp. Fostul patron al Caritas a trecut prin toată umilința sărăciei, a fost evacuat, a și dormit pe stradă, dar nu acum, ci în urmă cu doi-trei ani! Acum n-ar mai putea dormi nici măcar pe stradă, pentru că a murit în urmă cu doi ani.

Ziaristii.com rectifică informațiile eronate, cu scuzele de rigoare pentru imprudența de a fi preluat un articol care s-a dovedit ulterior a fi defazat în timp, dar datat la zi.

Adevărul despre moartea lui Ioan Stoica

Ioan Stoica a murit în urmă cu doi ani, în Brașov, într-unul din hotelurile lui Constantin Codreanu, proprietarul Transbus Codreanu, precizează Bizbrasov.ro.

„L-am primit de suflet, nici nu-l cunoșteam, era un fel de om al străzii. Mai plătea din când în când, dar l-am lăsat să stea la noi, că îmi era milă de el”, povestește Codreanu

În urmă cu doi ani, Ioan Stoica a murit în hotelul îl care îl cazase Codreanu. „Au venit niște rude și l-au luat, ca să-l îngroape. Nu știu unde este îngropat”, a mai spus Codreanu. care acum este și preot, ridicând o biserică în zona Oituzului.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* Calendarul sinucigaș al lui Stanoevici

1 COMENTARIU

  1. Si câte informații de genul asta se vehiculează prin presa si media de căcat din romania…!!!,..acum e târziu ,trebuia înainte de a lansa prostia să vă documentați ,era simplu google și gata!!..nu vă mai faceți de căcat…

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here