Un chinez a înjunghiat mortal doi funcţionari la un filtru anti-coronavirus. A fost condamnat la moarte

0
7297
Orașul Honghe, unde a avut loc dubla crimă, se află la sud-vest de Wuhan, aproape de granița cu Vietnam

Tragedie epică în China comunistă, pe fondul epidemiei de coronavirus: un bărbat a fost condamnat la moarte după ce a înjunghiat doi funcţionari, în sud-vestul Chinei, la un pichet de control sanitar, au declarat surse judiciare pentru Agenția France Presse (AFP).

În China, din ianuarie, sate şi cartiere întregi se baricadează după baraje, în speranţa de a scăpa de epidemia de pneumonie virală care a infectat peste 88.000 de persoane şi care a ucis aproape 3.000 de oameni în ţară.

Există și cetățeni care ar vrea să „evadeze” din zonele aflate în carantină, mai ales din orașul Wuhan și din întreaga provincie Hubei, dar acest lucru e interzis de autorități. Carantina este păzită prin instituirea de baraje pe toate căile de acces, baraje la care participă și armata.

Un bărbat în vârstă de 23 de ani, Ma Jianguo, a fost condamnat la moarte duminică de către un tribunal local, în urma unui episod sângeros care a avut loc pe 6 februarie, când a încercat să forţeze un asemenea baraj.

Bărbatul conducea o dubă și a refuzat să se oprească la un post de control anti-epidemie, la Honghe, un sat în provincia Yunnan, la frontiera cu Vietnamul. Un pasager a încercat să dea la o parte obstacolele care blocau drumul, potrivit informațiilor comunicate de tribunalul local.

Un funcţionar care filma scena cu telefonul mobil a provocat furia șoferului dubei. Funcționarul a fost lovit cu cuţitul în piept şi în abdomen de către Ma Jianguo, care a atacat apoi un coleg al lui, ce sărise în ajutorul primului, precizează într-un comunicat tribunalul din Honghe. Șoferul l-a înjunghiat și pe cel de-al doilea bărbat.

Cei doi funcţionari au murit din cauza rănilor grave.

Tribunalul a stabilit că Ma Jianguo „nu s-a supus” cadrelor locale, „a ignorat legea naţională” privind epidemia şi a comis „o crimă extrem de plină de ură”.

În China, autorităţile de la toate nivelurile au adoptat restricţii de circulaţie drastice şi măsuri de izolare în întreaga ţară, cu scopul de a opri propagarea noului virus apărut în 2019.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here