miercuri, aprilie 17, 2024
AcasăOpiniiUn alt răspândac al propagandei putiniste: deputatul Ringo Dămureanu, mincinos agresiv din...

Un alt răspândac al propagandei putiniste: deputatul Ringo Dămureanu, mincinos agresiv din tabăra AUR

-

Aflat într-un evident con de umbră în partid, Ringo Dămureanu, deputat AUR de Dolj, apasă tot mai puternic pe pedala propagandei putiniste, probabil în încercarea de a dovedi șefilor de partid că este un „soldat devotat” cauzei, gata să mănânce oricând rahatul minciunii și manipulării rusești, dacă Partidul o cere.

Într-o postare de o grețoșenie vomitivă, sindicalistul transformat (contra-cost, zic unii!) în „mare” parlamentar naționalist, îl atacă pe unul dintre cei mai vechi și experimentați europarlamentari români, Marian-Jean Marinescu.

Marotele propagandei putiniste din logoreea sinistră a lui Ringo

Supărarea ipochimenului Ringo este că europarlamentarul român recunoaște în persoana curajosului președinte al Ucrainei, Volodimir Zelenski, un lider moral al lumii democratice.

Sindicalistul naționalist Ringo Dămureanu, probabil la ordinul lacheilor lui Putin care infestează AUR, îl numește pe liderul Ucrainei „extremist provocator”. Recunoaștem ușor, în lăturile aruncate de Ringo, terminologia folosită de propaganda putinistă, care afirmă mincinos că Guvernul de la Kiev ar fi unul „extremist”, „neonazist”, „fascist”.

- Advertisement -

În siajul propagandei putiniste se află și modul în care UR-istul Ringo Dămureanu vorbește despre democrația europeană, pe care o consideră – în perfectă armonizare cu discursurile agresive ale criminalului de război Vladimir Putin – ca fiind „birocrația de tip Bruxelles” care „ne impune ideologii de gen și să mâncăm gândaci”! Nu poți să nu te întrebi ce fel de gândaci a fost obligat Ringo să mânânce, cât de toxici să fi fost, de vreme ce are mintea așa de tulburată?!

Totuși, ca să mai risipească putoarea de putinism care îi inundă discursul public, deputatul AUR îl întreabă retoric pe europarlamentarul Marian-Jean Marinescu despre cum îi poate „diferenția pe cei doi teroriști ai lumii moderne, Putin și Zelinsky” (nici numele nu i-l scrie corect!). De fapt, Ringo utilizează o altă tehnică din arsenalul propagandei putiniste: amestecarea realităților într-o minciună care pune victima pe același calapod cu călăul și induce acesteia o vinovăție care aparține exclusiv călăului. Altfel spus, în viziunea extremistului Ringo Dămureanu, Ucraina ar fi la fel de vinovată pentru război ca și Rusia. Nu mai contează pentru ipochimenul AUR-ist că Rusia este stat agresor, că Armata Rusă comite crime de război în Ucraina, că ex-KGB-istul Vladimir Putin pune în pericol pacea lumii. Ringo are o misiune de îndeplinit și o execută obedient!

În delirul „la ordin”, extremistul Ringo Dămureanu fabulează că „neamul slav al sârbilor a fost decimat cu bombe de «democrația» de peste ocean”, o trimitere evidentă la războiul civil din fosta Iugoslavie. Ringo folosește o altă marotă a propagandei putiniste: că SUA și aliații au bombardat ilegal și criminal Iugoslavia. Una atât de lipsită de argumente, încât până și experții în manipulare de la Moscova au renunțat la ea. Probabil că deputatul Ringo Dămureanu a lipsit la ultimele ședințe de instructaj…

- Advertisement -

Cuprins de isterie, Ringo Dămureanu îl acuză pe europarlamentarul Marian-Jean Marinescu că nu-l deranjează „masacrul etnic pe care acest descreierat Zelinski îl săvârșește asupra celor 500.000 de români din așa-numita Ukraina”! Inutil să mai reamintim că această minciună sinistră pe care o lansează Ringo este una dintre cele mai agresive manipulări folosite de mașinăria de propagandă a Moscovei în România.

Nivelul „intelectual” al individului e etalat și de faptul că scrie numele președintelui Zelenski, de mai multe ori, când „Zelinski”, când „Zelinsky”, niciodată în varianta corectă!

Fără a mai insista pe delirul sinistru și vomitiv în care rătăcește parvenitul sindicalist Ringo Dămureanu, devenit deputat AUR, ne limităm la a contabiliza marotele propagandei putiniste utilizate de acest individ, expresie a unei grave erori a democrației românești:

 • ucrainenii și rușii sunt „două neamuri rusești” (teză falsă, lansată de propaganda putinistă);
 • „dezastrul” ecologic comis de Ucraina în Delta Dunării prin canalul artificial Bîstroe (o toxică și de succes manipulare operată de Moscova, în România, inclusiv cu ajutorul agenților de influență pro-ruși, dar și al unor politicieni români în goană după voturile naționaliștilor);
 • „noua religie progresistă anti-umanistă stabilită la Davos, care include și religia „verde” etc.

De ce se agită Ringo?

Un motiv al agitației sindicalistului naționalist și deputat al partidului extremist AUR ar putea fi situația din filialele AUR Dolj și Craiova. Structura județeană a AUR în Dolj este una precară. În ciuda declaraților bombastice despre ofensiva organizatorică a AUR în Dolj, situația pe teren este dezolantă pentru simpatizanții acestui partid. Organizațiile înființate în câteva comune – ca Poiana Mare, Catane, Malu Mare, Celaru și Ostroveni – abia subzistă. Alte organizații comunale în Dolj au dispărut la fel de repede cum au fost înființate sau sunt reprezentate de doi-trei simpatizanți, chiar dacă pe hârtie ar părea că organizațiile respective sunt mai numeroase.

Organizația AUR Dolj și organizația AUR Craiova sunt controlate de oamenii de încredere ai lui Ringo Dămureanu, cei mai mulți dintre ei fiind aduși din interiorul sindicatului „Forța Legii”, de unde Ringo Dămureanu își câștigă un salariu substanțial, de mulți ani, ca lider sindical.

Altfel spus, în Dolj și Craiova, AUR nu este pregătit pentru campania electorală și alegerile din 2024, principalul responsabil pentru situație fiind Ringo Dămureanu.

În acest context, Ringo Dămureanu este obligat să mizeze pe cartea demagogiei și a scandalului, în speranța că gălăgia provocată va ascunde situația precară în care se află organizația AUR pe care o coordonează.

Un alt motiv pentru degradarea până la un nivel insalubru a discursului public al deputatului extremist Ringo Dămureanu poate să fie scăderea notorietății acestuia. Ringo Dămureanu a testat, rând pe rând, mai multe modalități de a dobândi notorietate. În vremea pandemiei Covid-19, urmând „filosofia” patidului anarhist din care face parte, s-a comportat ca un contestatar vehement al măsurilor sanitare anti-Covid-19 adoptate de autorități. O gravă eroare, pentru că a fost perceput ca un individ obtuz, grobian și primitiv, care pune în pericol viețile celor din jur prin negarea realității pericolului reprezentat de pandemia Covid-19, inclusiv folosind marotele propagandei ruse.

A doua încercare – aproape reușită, dar într-un final, eșuată lamentabil – de acumulare de capital politic și notorietate a fost implicarea lui Ringo Dămureanu în situația complexă din Valea Timocului sârbesc. Dacă la început se părea că va fi „omul de legătură” al AUR cu gruparea unor controversați lideri ai vlahilor din Timoc, la un moment dat, liderii extremiști ai AUR, George Simion și Claudiu Richard Târziu, au renunțat la serviciile acestuia. Ringo s-a limitat la a lansa apeluri dubioase în favoarea acestor lideri controversați ai vlahilor din Timoc și cam atât.

De ceva vreme, Ringo Dămureanu apasă pedala propagandei putiniste și folosește marotele lansate de Moscovea cu o virulență care, uneori, o depășește inclusiv pe cea a lui George Simion.

În sinteză, se poate spune că sindicalistul trădător – să nu uităm că s-a folosit de membrii propriului sindicat pentru a-și confecționa cariera politică în AUR – a intrat deja în campania electorală, presat de degradarea poziției sale în AUR și în relația cu electoratul. Nu în ultimul rând, este destul de probabil ca atacul josnic asupra europarlamentarului Marian-Jean Marinescu să reprezinte și un test pe care Ringo îl face cu sânge rece și cu impertinența care-l caracterizează, în arhitectura ceva mai complicată a unei eventuale candidaturi la funcția de europarlamentar.

Oricare ar fi condiționările politice care-l mână pe Ringo Dămureanu, un lucru rămâne limpede: acest ipochimen este nimic altceva decât o slugă sinistră și abjectă a propagandei putiniste în România, în perfect simbioză cu discursul public anti-UE, anti-NATO și pro-Rusia colportat de AUR și de cei doi lideri extremiști ai acestuia, George Simion și Claudiu Richard Târziu.

Priveliștea sinistră a unei asemenea scatofilii îți provoacă o singură reacție: închizi capacul și tragi apa!

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* Pro-rușii strâng rândurile: sufocat de datorii, Ponta se aruncă în brațele lui George Simion. Întâlnire de taină, negocieri pentru o alianță. Și chinezii își freacă mâinile…

POZA TRĂDĂRII. Șoșoacă, lipită de obraznicul ambasador Kuzmin, sub steagul Rusiei! În plin război, putinista s-a lingușit din nou la ambasada statului-agresor

* VIDEO. Discursul bolnav al lui Putin, după un an de atrocități: „Occidentul a început războiul, noi am făcut tot posibilul să-l oprim” / „Poporul ucrainean este ostaticul Vestului și al regimului nazist de la Kiev. Noi luptăm să-l eliberăm”

* VIDEO. Putin a fugit de la propriul miting megalomanic, organizat pe stadion! „Modelul Ceaușescu”: a vrut să arate că poporul e alături de el, dar a dispărut după câteva minute. „Ziua Apărătorului Patriei” a fost, de fapt, glorificarea criminalilor de război

* Ziua dramatică și istorică a Republicii Moldova: Putin i-a anulat suveranitatea, Biden a pus-o sub protecție americană. Elogiu pentru Maia Sandu

* „Rusia zguduie cu adevărat situația din Moldova cu mâinile agenților săi de influență și împuterniciți. Capii sunt oligarhii Plahotniuc și Șor”

Parlamentarii și-au votat, pe ascuns, creșterea veniturilor cu 1.500 de euro pe lună, ajungând la 11.660! Pe copii i-au păcălit la alocații, prin gura lui Budăi: +12 lei

De ce au dispărut știrile „de rău“ despre Putere: PSD și PNL au plătit „pentru propagandă și presă“ 90 de milioane de lei în 2022! Grosul banilor s-au dus la televiziuni

Înalt oficial BNR: pensiile speciale mănâncă 0,85% din PIB, iar în 2-3 ani vor ajunge la 1,5%. „Sunt o cheltuială bugetară nu doar inacceptabilă, ci și insuportabilă”

EDITORIAL CARTIANU: La moartea unui ticălos. Onoruri militare, Academie, Cimitirul Bellu

* VIDEO. Bătăușul Olaianos e prea bolnav pentru a lucra la TVR, dar e suficient de sănătos ca să comenteze la Prima Sport! Un concediu medical dubios, care trebuie verificat

- Advertisement -

11 COMENTARII

 1. Nu ar fi mai bine ca mandatul unui europarlamentar SA FIE O SINGURA DATA ȘI NU SA STEA LA INFINIT CA NU ESTE BĂTUT IN CUIE.
  S-așa de acest parlamentar NU cred ca a auzit vreun roman vreodată.!
  Va rog sa Postați ce mari @ realizări @ a adus acest Jean Marinescu fost politician PDL , actual PNL României.
  Nu vedeți ca acel PDL a înghițit cu totul PNL.
  Toate figurile sinistre din fostul PDL au intrat ca zaharul in bucate in PNL, începând cu Falca, Blaga, Gorghiu, îl uitam pe DOTTORE Lucian Böde, Roberta Anastase și mulți alții.
  Sa nu ne îmbătam cu apa rece ca nu este cazul.!!!!!

 2. E greu cu pleava politica romaneasca. Nici o sansa sa faca reforme. Se vede din pensiile speciale, UE si Banca Mondiala spun una, ei spun altceva.
  Ce inseamna pensii speciale? Orice pensie care nu respecta principiul contributivitatii este pensie speciala. Ati vazut politrucii cum se incurca in „explicatii”?

  • TOVARASA LOR neasavo: „S-A INSANATOSIT ‘justitia’ !”

   „Claudiu Manda, la un pas să scape de poblemele penale. Ar putea prinde prescripţia”

   E CONSTITUTIONAL TOVARASIILE LOR !

   „AR FI PUTUT FI SI ALTFEL” ?

 3. Toti neimplinitii s-au realizat prin … politica. Zona politica este o cloaca urat mirositoare in care s-au acumulat dejectiile societatii. Tara este cum este pentru ca este condusa de dejectii la toate nivelurile.

 4. „Cel putin 40% din romani sunt de partea Rusiei, pentru ca sunt anti-americani, anti-occidentali, eurosceptici”

  PROPAGANDA SECURICILOR ESTE EFICIENTA.
  „biserica” A3 sienen SI CELELATE AU ADUNAT MILIOANE DE CREDINCIOSI PRACTICANTI.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -
- Advertisment -