După un an de război, „bucătarul lui Putin” e „premiat” cu lichidarea grupului său de mercenari pe frontul ucrainean. Greșeala fatală pentru PMC Wagner

1
1160
Evgheni Prigojin

În rândul „denazificatorilor” ruși s-au instalat de curând haosul, furia și panica, în condițiile în care ei n-au reușit să înregistreze niciun succes major pe frontul ucrainean, pe care să-l raporteze la un an de la începutul invaziei. N-au cucerit nicio regiune în totalitate. În schimb, au suferit pierderi uriașe de personal și echipamente militare, dar și pe plan economic și financiar la nivelul întregii țări.

Noutate „de sezon”: așa-zișii „pacificatori” au început să se „măcelărească” între ei. După ce mogulul Evgheni Prigojin, patronul Grupului de mercenari Wagner, a lansat atacuri dure la adresa Ministerului Apărării de la Moscova și, implicit, la cea a ministrului Serghei Șoigu, Kremlinul a decis să lichideze integral gruparea paramilitară fondată în anul 2013. Pe atunci, ea avea în componență doar câteva mii de luptători.

Cum anume va scăpa Kremlinul de „wagneroviți”? În primul rând, prin încetarea furnizării de muniție și alimente către aceștia. Apoi, prin interzicerea înrolării infractorilor din pușcării și coloniile de maximă siguranță în tabăra mercenarilor. Strângând șurubul, Marele Stat Major de la Moscova se așteaptă ca luptătorii rămași în PMC Wagner să moară în scurtă vreme pe câmpul de bătălie, în zona Bahmut, regiunea Donețk.

De altfel, Prigojin a prezentat în premieră o fotografie cu un morman de cadavre din PMC Wagner, afirmând că sunt victimele lipsei de arme și muniție. Adică, ale hotărârii luate de înaltul comandament de la Moscova. „Bucătarul lui Putin” n-a spus însă nimic despre greșeala fatală pe care a comis-o nu cu mult timp în urmă, în încercarea de a-și asuma meritele salvării așa-zisei „operațiuni militare speciale”.

„Mercenarii nu au acum practic nicio șansă de supraviețuire. «Bucătarul al lui Putin» așteaptă în cel mai bun caz să aibă soarta lui Strelkov”

Într-o tentativă de „conferință de presă”, ținută într-un atelier de reparații militare, Prigojin i-a descalificat anterior pe ofițerii superiorii ai Kremlinului. A precizat că, dacă ar fi fost încă 3-4 grupări Wagner, invadatorii „și-ar fi spălat deja șosetele pe malul Niprului”. În opinia lui, cu trimitere directă la ofițerimea din Ministerul Apărării, cei din PMC Wagner au făcut și treaba altora. Mai precis, a comandanților și militarilor din armata rusă.

VIDEO: Răfuiala lui Prigojin cu șefii Ministerului rus al Apărării

Dezvăluirile au apărut pe site-ul Obozrevatel.com. În articol se arată că această adevărată „cruciadă” organizată de Prigojin împotriva Ministerului rus al Apărării s-a întors acum împotriva sa: „Mercenarii nu au acum practic nicio șansă de supraviețuire. Au fost aruncați la măcel în Ucraina. Același «bucătar al lui Putin» așteaptă în cel mai bun caz să aibă soarta lui Strelkov, iar în cel mai rău caz (pentru el) – soarta liderilor lichidați în Donbass. Ironia sorții: ieri ai fost vânător, iar azi ești un animal vânat”.

Se știe că Strelkov, cu numele lui real Igor Girkin, a îndeplinit sarcina de șef al milițiilor pro-ruse din Donețk. La un moment dat, teroristul a ajuns chiar ministru al Apărării din regiunea Donețk. În 2014, i s-a imputat cedarea orașului Slaviansk către ucraineni, așa că a rămas fără nicio funcție, fiind trecut ulterior în rezervă cu gradul de colonel. După același model ar urma să fie înlăturat și Prigojin: dacă „wagneroviții” vor fi distruși în Bahmut, liderul grupării va fi acuzat de „cedarea zonei”.

„Un alt scandal dezvăluie minciuna lui Prigojin, cum că el este șeful unei companii militare private. De facto, vedem că nu există nicio companie”

O remarcă interesantă și logică îi aparține activistului rus pentru drepturile omului Vladimir Osecikin, care desființează practic armata lui Prigojin. „Un alt scandal dezvăluie minciuna lui Prigojin, cum că el este șeful unei companii militare private. De facto, vedem că nu există nicio companie. Sunt mii de condamnați pe care Putin i-a grațiat fiindcă au acceptat să meargă în prima linie pentru măcel. Există un bătrân escroc (Prigojin – n. red.) care, în timp ce primește muniție, minte că acestea sunt victoriile și meritele sale personale, iar neprimind muniție, acuză pe toți cei din jur că nu are resurse. În același timp, este important de știut: companiile lui Prigojin nu au plătit niciodată pentru muniție și arme, nu există un singur tanc, avion sau elicopter în bilanțul companiilor de gunoi ale lui Prigojin”, a scris Osecikin pe portalul Gulagu.net, citat de Obozrevatel.com.

Site-ul Obozrevatel.com subliniază: „Astăzi, în Rusia, se discută din ce în ce mai mult despre posibilitatea eliminării lui Prigojin, precum și a așa-numiților comandanți de teren din Donbass. În principiu, pentru Rusia de astăzi, acesta este un rezultat destul de natural. Nicio persoană, nicio problemă. Așa-numita companie militară privată Wagner (PMC Wagner, PMC Liga) este o formațiune armată ilegală, care are în componență mercenari ruși și străini, precum și criminali condamnați în Federația Rusă”.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* Un alt răspândac al propagandei putiniste: deputatul Ringo Dămureanu, mincinos agresiv din tabăra AUR

POZA TRĂDĂRII. Șoșoacă, lipită de obraznicul ambasador Kuzmin, sub steagul Rusiei! În plin război, putinista s-a lingușit din nou la ambasada statului-agresor

* Pro-rușii strâng rândurile: sufocat de datorii, Ponta se aruncă în brațele lui George Simion. Întâlnire de taină, negocieri pentru o alianță

* VIDEO. Discursul bolnav al lui Putin, după un an de atrocități: „Occidentul a început războiul, noi am făcut tot posibilul să-l oprim” / „Poporul ucrainean este ostaticul Vestului și al regimului nazist de la Kiev. Noi luptăm să-l eliberăm”

* Ziua dramatică și istorică a Republicii Moldova: Putin i-a anulat suveranitatea, Biden a pus-o sub protecție americană. Elogiu pentru Maia Sandu

Parlamentarii și-au votat, pe ascuns, creșterea veniturilor cu 1.500 de euro pe lună, ajungând la 11.660! Pe copii i-au păcălit la alocații, prin gura lui Budăi: +12 lei

De ce au dispărut știrile „de rău“ despre Putere: PSD și PNL au plătit „pentru propagandă și presă“ 90 de milioane de lei în 2022! Grosul banilor s-au dus la televiziuni

Înalt oficial BNR: pensiile speciale mănâncă 0,85% din PIB, iar în 2-3 ani vor ajunge la 1,5%. „Sunt o cheltuială bugetară nu doar inacceptabilă, ci și insuportabilă”

EDITORIAL CARTIANU: La moartea unui ticălos. Onoruri militare, Academie, Cimitirul Bellu

* VIDEO. Bătăușul Olaianos e prea bolnav pentru a lucra la TVR, dar e suficient de sănătos ca să comenteze la Prima Sport! Un concediu medical dubios, care trebuie verificat

1 COMENTARIU

 1. Va pun și eu ca roman doua întrebări:
  1. De ce NU susțineți desființarea LEGII FINANȚĂRII PARTIDELOR.! Dacă se tot lauda partidele parlamentare ca au sute de mii de membri cu carnet de
  Partid, SA SE AUTOFINANȚEZE DIN COTIZARIILE MEMBRILOR DE PARTID DAR NU DIN TAXELE ȘI IMPOZITELE ROMANILOR.!!!!
  Iar televiziunile comerciale sa se finanțeze dar NU DIN BANI PUBLICI.!!
  2. TREBUIE SA SUSȚINEȚI MAI MULT DESFIINȚAREA PENSIILOR SPECIALE CARE MĂNÂNCĂ 0,85% din PIB- ul ROMÂNIEI.!!!!
  Multumesc!!!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here