vineri, mai 24, 2024
AcasăMass-mediaVIDEO. Bătăușul Olaianos e prea bolnav pentru a lucra la TVR, dar...

VIDEO. Bătăușul Olaianos e prea bolnav pentru a lucra la TVR, dar e suficient de sănătos ca să comenteze la Prima Sport! Un concediu medical dubios, care trebuie verificat

-

Marian Olaianos, bătăușul din Redacția Sport a Televiziunii Române, continuă să sfideze flagrant legea, normalitatea și bunul-simț. Deși se află într-un foarte dubios „concediu medical”, pe motiv că ar fi suferit un „accident”, el comentează meciuri la Prima Sport. Așadar, e prea lovit ca să poată merge la serviciu la TVR, de unde-și ia salariul, dar e suficient de sănătos ca să poată merge la Prima Sport, cu care are contract de colaborare!

Marian Olaianos (48 de ani) se află în cercetare disciplinară, în televiziunea publică, de la începutul lunii noiembrie 2022, adică de trei luni și jumătate, după ce a fost reclamat pentru violența cu care și-a agresat iubita „de sezon”, Nadine Vlădescu (de la Departamentul Cultural al TVR), cu care a avut o relație de două luni. Olaianos e căsătorit și are doi copii, Vlădescu nu are obligații matrimoniale. În urma incidentului, Olaianos a fost scos din echipa de comentatori a TVR ce se pregătea să plece în Qatar, la Campionatul Mondial de fotbal.

Din 19 noiembrie, adică de două luni, Marian Olaianos se află permanent în concediu, încercând să tragă de timp pentru a zădărnici cercetarea disciplinară, care, conform Codului muncii, trebuie încheiată în 6 luni. Mai întâi a solicitat – și obținut – concediul de odihnă pe 2022, plus un rest neconsumat din 2021. Apoi a solicitat și concediul de odihnă pe 2023, dar a fost refuzat. Drept urmare, chiar înainte de a fi nevoit să revină la serviciu, a invocat un accident și a intrat în concediu medical!

Primul ofsaid: bolnav la TVR, sănătos la Prima Sport! Se impune verificarea actelor medicale și a stării de sănătate reale

Olaianos trebuia să revină la redacție luni, 13 februarie. În weekend a anunțat că vineri, 10 februarie, a avut un accident și că nu se mai poate deplasa la redacția TVR pentru a-și onora contractul de muncă.

- Advertisement -

Surpriză, însă: a doua zi – sâmbătă, 11 februarie – comenta la Prima Sport 1 meciul de fotbal Lecce – Roma, din campionatul italian!

VIDEO: Meciul Lecce – Roma 1-1, comentat de Olaianos pe Prima Sport 1

Recidiva a venit o săptămână mai târziu: sâmbătă, 18 februarie, Olaianos a comentat, tot la Prima Sport 1, partida Osasuna – Real Madrid, din prima ligă a Spaniei!

Pe 18 februarie se afla oficial în concediu medical, motiv pentru care lipsea de la jobul său de bază, cel de la TVR. Dar pentru Prima Sport nu avea concediu medical, era sănătos și apt de muncă!

- Advertisement -

Pe 11 februarie nu intrase încă în concediu medical, dar se afla la numai o zi după „accident”, deci se presupune că nu era apt de muncă. Dar pentru Prima Sport era!

Amănunt important: pentru a comenta meciuri de fotbal din diverse campionate, Marian Olaianos trebuie să se deplaseze la redacția Prima Sport, unde sunt amenajate cabine de comentariu. Această activitatea nu poate fi făcută de acasă. Așadar, Olaianos se poate deplasa la Prima Sport. Nu și la TVR!

E drept că la Prima Sport nu-și spune numele, cum se obișnuiește, nici la începutul comentariului, nici pe parcurs, nici la sfârșit. Se ascunde, comentează ca un anonim, dar vocea nu și-o poatea ascunde. Încearcă o colaborare „pe furiș”, care însă – prin natura meseriei – e la vedere.

În aceste condiții, se impune urgent verificarea de către TVR, prin serviciile sale de specialitate – Resurse Umane (HR), Medical, Juridic -, a actelor medicale invocate de Olaianos și, mai ales, a stării de sănătate reale a acestuia. Dacă e apt de muncă pentru Prima Sport, n-ar trebui să fie apt de muncă și pentru TVR? Sau acolo unde e vorba de bani publici „merge și așa”?

Calendarul șmecheriei lui Olaianos

 • vineri, 10 februarie – ultima zi de concediu de odihnă;
 • vineri, 10 februarie – Olaianos solicită prelungirea concediului de odihnă, dar este refuzat;
 • vineri, 10 februarie – suferă un „accident” misterios, ce pare a fi unul strategic (adică nu există);
 • sâmbătă, 11 februarie – comentează meciul de fotbal Lecce – Roma, la Prima Sport (nu intrase încă în concediu medical);
 • luni, 13 februarie – își începe concediul medical;
 • sâmbătă, 18 februarie – comentează meciul de fotbal Osasuna – Real Madrid, la Prima Sport (aflându-se în concediu medical).

VIDEO: Meciul Osasuna – Real Madrid 0-2, comentat de Olaianos pe Prima Sport 1

Al doilea ofsaid: comentează la Prima Sport fără a avea aprobarea Comitetului Director al TVR

Marian Olaianos mai are însă o problemă care ține de competența Comisiei de cercetare disciplinară: nu a obținut aprobarea Comitetului Director al TVR pentru a avea colaborări externe! Nici măcar n-a îndrăznit să vină la vreo ședință a Comitetului Director cu această solicitare, pentru că ar fi presupus ieșirea – chiar și numai pentru o zi – din concediu, moment în care îi putea fi adusă la cunoștință, legal, sancțiunea rezultată din cercetarea disciplinară. Or, sancțiunea poate merge chiar până desfacerea contractului de muncă.

Este exact verdictul de care fuge Olaianos de două luni, preferând să încalce orice reguli și norme în relația cu angajatorul său, TVR.

Comunicatul TVR: O eventuală decizie de sancţiune în cazul jurnalistului Marian Olaianos îi va fi transmisă, legal, la revenirea din concediul medical”

„Referitor la articolul publicat iniţial pe site-ul gsp.ro, vă rugăm să preluaţi următoarele precizări, pentru o corectă informare a cititorilor:

 • Comisia de cercetare disciplinară în cazul a doi salariaţi TVR, Marian Olaianos şi Nadine Vlădescu, a înaintat Preşedintelui – Director General (PDG) al SRTv raportul încheiat în urma cercetării, cu o propunere de sancţionare. Decizia de sancţionare – prerogativă exclusivă a angajatorului – nu a fost emisă până în acest moment.
 • O eventuală decizie de sancţionare se transmite personal celor cercetaţi, or acest lucru nu putea fi posibil atât timp cât jurnalistul Marian Olainos s-a aflat în concediu de odihnă şi medical, începând cu data de 19 decembrie şi până în prezent, perioadă în care contractul individual de muncă este suspendat, conform legii.
 • Referitor la afirmaţiile d-lui Marian Olaianos privind un presupus şantaj al doamnei Nadine Vlădescu, care deține «o serie de informații și materiale compromițătoare în privința anumitor persoane din cadrul conducerii TVR», respingem cu fermitate aceste acuzaţii neadevărate şi calomnioase, care aduc prejudicii de imagine televiziunii publice.
 • Diseminarea în spaţiul public a documentului încheiat de comisia de cercetare disciplinară cu salariatul cercetat disciplinar, dl Marian Olaianos, cu scopul de a divulga informaţii confidenţiale care aduc atingere drepturilor şi intereselor părţilor, constituind temei în soluţionarea cauzei, reprezintă o încercare de a pune presiune pe conducerea TVR şi de a influenţa decizia finală a Preşedintelui – Director General.”

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* Dezvăluiri teribile despre bătăușul din TVR. În 10 pagini devastatoare, Nadine Vlădescu spulberă minciunile și manipulările lui Marian Olaianos

* Pro-rușii strâng rândurile: sufocat de datorii, Ponta se aruncă în brațele lui George Simion. Întâlnire de taină, negocieri pentru o alianță. Și chinezii își freacă mâinile…

Parlamentarii și-au votat, pe ascuns, creșterea veniturilor cu 1.500 de euro pe lună, ajungând la 11.660! Pe copii i-au păcălit la alocații, prin gura lui Budăi: +12 lei

Catastrofă: Comisia Europeană ar fi blocat a doua tranșă de bani din PNRR, de 3 miliarde de euro! Regimul Iohannis-PSD a încercat să mintă Bruxelles-ul și să ia banii fără să facă reforme

POZA TRĂDĂRII. Șoșoacă, lipită de obraznicul ambasador Kuzmin, sub steagul Rusiei! În plin război, putinista s-a lingușit din nou la ambasada statului-agresor

Ministrul Budăi hărțuiește noaptea, la beție, colege din PSD! „Libertatea”: într-un caz, a fost nevoie să intervină soțul femeii hărțuite. Ciolacu știe, dar mușamalizează scandalurile

Firea a închiriat un etaj întreg la World Trade Center pentru Ministerul Familiei, unde statul plătește 500.000 de euro anual. Ofertele RAAPPS pentru sediu gratis au fost considerate „necorespunzătoare“

De ce au dispărut știrile „de rău“ despre Putere: PSD și PNL au plătit „pentru propagandă și presă“ 90 de milioane de lei în 2022! Grosul banilor s-au dus la televiziuni

Înalt oficial BNR: pensiile speciale mănâncă 0,85% din PIB, iar în 2-3 ani vor ajunge la 1,5%. „Sunt o cheltuială bugetară nu doar inacceptabilă, ci și insuportabilă”

EDITORIAL CARTIANU: La moartea unui ticălos. Onoruri militare, Academie, Cimitirul Bellu

* VIDEO. Cum îi vânează lunetiștii ucraineni pe invadatorii ruși, noaptea, ca pe iepuri

- Advertisement -

3 COMENTARII

 1. Asta e presa de azi in Romania. Sluga mafiilor, corupta, dezinformeaza, si cenzureaza. Se stie la cine ma refer. „Jurnalistii” de-i vedem la talk showuri la A3, Digi24, RTV etc

 2. LASATI-L PE oleianos…

  PARTIDUL SI SECURITATEA IN ACTIUNE:
  „Amendament adus în Senat la legea privind integritatea în exercitarea funcțiilor și demnităților publice: anumite categorii de persoane vor fi excluse de la obligația publicării declarațiilor de avere și de interese”

  • Ai multa dreptate, in Romania se intampla lucuri prea grave pentru a le trece cu vederea.
   Dupa evenimentul din decembrie 1989, eforturile s-au concentrat spre a se construi o clasa de privilegiati solida, bogata, cu o putere discretionara. O mafie conducatoare.
   Au corupt institutii pe care mafia le dorea in componenta ei precum Justitia, presa…
   Au promovat in posturi de conducere, in parlament nulitati usor manevrabile.
   Au furat, au corupt zone ale societatii fie prin pomeni electorale, fie prin pensii si avantaje nesimtite.
   Acest amendament arata ca si-au atins scopul si ca acum sunt in faza de a-si proteja componentii, ascunzand averile furate.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -
- Advertisment -