Ultimele tunuri: după ce a pierdut alegerile la Constanța, primarul Făgădău a emis către un apropiat al lui Mazăre 5 autorizații pentru blocuri de 8-12 etaje

0
2535

Pretutindeni în țară, acolo unde au pierdut alegerile locale, administrațiile PSD se grăbesc să dea ultimele tunuri și să aranjeze ultimele “ploi”, profitând de intervalul prevăzut de lege până la preluarea conducerii de către noii primari. La Constanța, edilul din mandatul 2016-2020, Decebal Făgădău de la PSD, a fost învins pe 27 septembrie de liberalul Vergil Chițac, iar în următoarele trei săptămâni (27 septembrie – 20 octombrie) Primăria a emis o avalanșă de autorizații de construire pentru blocuri în stațiunea Mamaia și Constanța, relevă publicația locală info-sud-est.ro.

Graba a fost foarte mare, observă jurnaliștii constănțeni, care spun că s-au dat, de la pierderea alegerilor, autorizații de construire pentru blocuri cât se dădeau, înainte, în 6 luni.

Potrivit publicației citate mai sus, în orașul Constanța, cele mai multe autorizații au mers la firma Gemini Estate SRL, controlată de Liviu Ghebaur, afacerist apropiat de Radu Mazăre. Ghebaur a fost anchetat de DIICOT pentru că s-a implicat în afaceri dubioase cu libanezi din Portul Constanța care erau monitorizați de SRI.

Acum, același Ghebaur a primit de la administrația PSD, pe ultima sută de metri a mandatului, autorizații de construire pentru două blocuri de 8 etaje și alte trei blocuri de 12 etaje.

33 de autorizații de construire emise de administrația PSD după ce a pierdut alegerile la Constanța! 

Lista clienților serviți de Făgădău și PSD a fost însă mult mai lungă în aceste ultime zile. În total, după pierderea alegerilor, Primăria Constanța a emis 15 autorizații de construire pentru clădiri de 1-3 etaje, 7 autorizații pentru clădiri cu 4-5 etaje, 7 autorizații pentru clădiri cu 6-9 etaje, 3 autorizații pentru clădiri cu 12 etaje și o autorizație pentru o clădire cu 15 etaje! Pe lângă acestea, s-au emis și autorizații de supraetajare pentru alte 7 clădiri din Constanța și Mamaia.

Același fenomen s-a întâlnit și în multe alte orașe din țară, unde administrațiile PSD scoase prin vot din primării sau consiliile județene s-au grăbit, după pierderea alegerilor locale, să aprobe contracte uriașe de achiziții, de investiții sau să împartă tot felul de permise și autorizații.

De prisos să spunem că aceste acțiuni n-ar trebui să aibă loc. Teoretic, vechea administrație nu mai trebuie să asigure decât interimatul și treburile curente ale localității până la predarea gestiunii către noua conducere aleasă prin vot. Legea a fost gândită însă în așa fel încât să lase portițe care să permită aceste abuzuri.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here