sâmbătă, aprilie 20, 2024
AcasăMainTVR tratează "cazul Beuran" exact ca Antena 3. Diversiuni cu Dinescu, Bușcu...

TVR tratează „cazul Beuran” exact ca Antena 3. Diversiuni cu Dinescu, Bușcu și „Sărmăluță”

-

Situație scandaloasă: o instituție media a statului român (TVR), finanțată generos de la bugetul de stat, sabotează acțiunile anticorupție ale unei alte instituții a statului român (DNA)! Campania pro-infractori a TVR se derulează seară de seară în prime time, în emisiunea unei vuvuzele împrumutate de la Antena 3 (Ionuț Cristache), cu concursul extraordinar al cuplului coruptofil de la „Cațavencii” (Mircea Dinescu – Doru Bușcu).

Reținerea medicului Mircea Beuran, joi seara, i-a prins pe Mircea Dinescu și Doru Bușcu în emisiunea „România9” de la TVR 1. Cei doi propagandiști anti-justiție, furajați financiar de PSD și stimulați de apetitul diversionist al moderatorului (Ionuț Cristache, ex-Antena 3), au strecurat minciuni nerușinate și abordări ticăloase.

Episodul 1: Dinescu face pe prostu’

Mircea Dinescu a luat inițiativa: hai să-l înjurăm pe ăla care l-a dat în gât pe bietul Beuran! (N-a aflat nici până la sfârșitul emisiunii că ăla era aia.) Doru Bușcu merge direct pe „statul paralel”.

Mircea Dinescu: Faptul că unul și-a amintit că acum doi ani i-a dat șpagă… eu i-aș băga pe amândoi la pușcărie. A tăinuit doi ani de zile, ticălosul… a dat o șpagă să aibă el o funcție. Și după doi ani și-a amintit de chestia asta.

- Advertisement -

Doru Bușcu: Asta este o variantă. A doua variantă e că l-a denunțat atunci și ăștia au scos acuma, pentru că Beuran, cu puțin timp în urmă, a fost implicat în cazul cu arderea femeii în sala de operație…

Episodul 2: Adelin Petrișor îi sctrică schema

Adelin Petrișor intră în direct pentru a explica situația juridică a lui Beuran. Dinescu continuă să facă pe prostu’, ca și cum n-ar fi auzit în viața lui de Codul Penal. Adelin Petrișor îi strică diversiunea, Dinescu mormăie nemulțumit.

Mircea Dinescu: Aș vrea să te întreb ceva: medicul care a dat acea mită a fost arestat?

- Advertisement -

Adelin Petrișor: Nu, niciodată. În momentul în care anunți anchetatorii, scapi de urmărirea penală, scrie clar în legea penală.

Mircea Dinescu: Da’ dacă domnul Beuran se ducea și el și îl… spune: «domn’e, uite, ticălosul ăsta mi-a dat 10.000 de euro ca să-l fac asistent» – cine era arestat?

Adelin Petrișor: Dacă ar fi făcut asta în momentul în care ar fi primit banii, cu siguranță cel care ar fi dat mita ar fi fost reținut pentru dare de mită, și nu profesorul pentru luare de mită.

Mircea Dinescu: Da, e…

Episodul 3: Beuran e „prea bătrân”, procurorii nu au reumatism

Doru Bușcu se înscrie la cuvânt. Înnoadă fraze parșive, zice că Beuran e prea bătrân ca să se lase prins, iar procurorii sunt prea tineri pentru a înțelege mila reumatismală.

Doru Bușcu (1): Practic, există un soi de patronaj universitar, academic, al acestor consilii de putere. În primul rând, această putere este financiară. E posibil să fi fost o încercare de a schimba configurația unei astfel de conduceri. Adică, să nu fie o simplă șpagă…

Doru Bușcu (2): E un medic prea bătrân, prea hârșit, prea trecut prin…

Doru Bușcu (3): În orice caz, e clar că a avut parte de procurori, de anchetatori tineri, pentru că dacă ar fi fost după o anumită vârstă și simțeau deja junghiurile și perspectiva îmbătrânirii și a spitalului, poate că ar fi fost mai atenți cu reținerea…

Dinescu și Bușcu

Episodul 4: Nu mai apăsați pe buton! E dosar politic!

Ionuț Cristache, „antenistul de la TVR”, sugerează o răzbunare a procurorilor pentru mizele politico-administrative ale lui Beuran. Așadar, că e un dosar politic! Idee pe care o prinde din zbor Doru Bușcu și o alimentează generos, vorbind despre „ispita” cuiva – a „statului paralel!” – de a distruge cariere apăsând pe „un buton”.

Ionuț Cristache: El a fost printre primii care a ieșit și a criticat această ordonanță de urgență (a lui Costache). A avut zilele acestea niște poziții publice contondente cu Puterea.

Mircea Dinescu: Și crezi că au vrut să le facă procurorii un cadou…?

Ionuț Cristache: Nu știu… speculăm… suntem jurnaliști, unim niște puncte… DNA, totuși, ar trebui să se ocupe cu marea corupție. Un dosar de 10.000 de euro sună așa, un pic ridicol, raportat la un om care, vorba lui Doru Bușcu, a trecut prin viață. Dom’le, să iei un doctor pentru 10.000 de euro…

Mircea Dinescu: La cât s-a furat în țara asta… câți miniștri știm că au furat cu mari firme occidentale…

Doru Bușcu: Această ispită de a apăsa pe un buton, care transformă în câteva secunde un om cu o anumită statură socială într-un personaj pe care toată lumea îl înjură, și care-și ascunde fața… e mare această ispită.

Episodul 5: Tristețea lui „Sărmăluță”

Reporterul „Sărmăluță” (Ionuț Cristache) constată cu tristețe că lupta împotriva corupției e revitalizată.

Ionuț Cristache: „Nu pot să nu-mi aduc aminte că în urmă cu două-trei săptămâni, și în zilele astea, sunt tot felul de apeluri publice din partea politicului, a unei părți a clasei politice, domn’e, că… «lupta împotriva corupției trebuie reîncepută, trebuie restartată, trebuie revitaminizată…» Pare că se întâmplă”.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

În următoarea lună, Beuran va „opera” în arest la domiciliu. A stat după gratii doar o noapte

- Advertisement -

3 COMENTARII

  1. Dr. Mircea Beuran valorează 10.000 euro. Un nimic în comparație cu Adrian Năstase sau cu alții care m-au furat după 1976. Cum destui au ajuns după gratii, sper ca acest doctor care are vina fundamentală de a fi șpagar pe linia Școlii de Medicină, nu fiindcă asistentul său universitar nu era deștept și cu memorie, ci fiindcă nu se practică pe niciunde în marile Școli de Medicină să ceri bani pentru o scrisoare de recomandare în carieră. Mircea Beuran e pliscul unui vultur care preferă ficații. Unii, pe colțuri… SRI și DIA… din cei fripți.

  2. Interesant ar fi dacă DNA ar face curat la TVR!… câți bani au furat ăștia din banii noștri se putea face autostrada București Brașov….cât despre informatorul, comunistul, Dinescu să-i facă o clismă cu acid sulfuric ,poate așa se mai curăță de bolșevism….

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -
- Advertisment -