marți, mai 21, 2024
AcasăNewsTragedie la Neamț: ministrul Drulă a reziliat contractul de 120 de milioane...

Tragedie la Neamț: ministrul Drulă a reziliat contractul de 120 de milioane de euro cu firma lui Ginel, finul lui Arsene, baronul PSD

-

Afacerile lui Ionel “Ciorăpel” Arsene, baronul PSD de Neamț, au primit joi o puternică lovitură: CNAIR (Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere) a reziliat un contract de 120 de milioane de euro cu firma lui Ginel, finul feudalului social-democrat.

Situația este simplă: după ce câștigă așa cum câștigă licitațiile și contractele, firmele baronilor au și obiceiul de a nu respecta clauzele. În cazul de față, firma lui Gheorghe Vlasie, alias Ginel, a primit un contract fabulos pentru modernizarea DN71, ruta Băldana – Târgoviște – Sinaia, dar n-a binevoit să depună și garanția la care s-a angajat în momentul semnării.

CNAIR, instituție aflată în subordinea MinisteruluI Transporturilor, condus de Cătălin Drulă (USR-PLUS), a aplicat de data aceasta legea și a reziliat contractul.

Ghinionul lui „Ciorăpel”: ministrul Drulă, membru fondator al Asociației Pro Infrastructura, este foarte bine informat 

Marele ghinion al lui “Ciorăpel” este că, spre deosebire de precedenții titulari ai postului de ministru al Transporturilor, Drulă chiar este foarte bine informat cu privire la ce se întâmplă în privința infrastructurii rutiere. Drulă a fost membru fondator al Asociației Pro Infrastructura, în 2015.

- Advertisement -

Drulă a trimis corpul de control al ministrului pentru a verifica situația contractului semnat pe 30 decembrie de CNAIR cu Aqua Parc, firma deținută în acte de finul lui “Ciorăpel”. S-a constatat că titularii lucrăriii “uitaseră” să depună o garanție de 59 de milioane de lei, echivalentul a 10% din valoarea totală a contractului. Data limită până la care urma să fie depusă garanția era 7 ianuarie. Acum au pierdut și lucrarea, și suma de 6,3 milioane de lei.

„Ciorăpel” Arsene este unul dintre baronii PSD specializați în acapararea resurselor naturale și a contractelor de construcții din România. A pus mâna pe siturile de balastriere de pe albiile râurilor din Moldova și pe carierele de unde se scot materialele de construcții prin intermediul lui Gigi Dragomir, omul său plantat, în epoca Dragnea, la Agenția Națională pentru Resurse Minerale.

CNAIR: „Decizia rezilierii acestui contract este consecința faptului că Antreprenorul nu a respectat termenul legal de 5 zile lucrătoare de la data semnării contractului de constituire a Garanției“

Comunicatul CNAIR, dat publicității joi, e explicit: „Joi, 14.01.2021, CNAIR a notificat Antreprenorul Asocierea SC Aqua Parc SRL – SC Mavgo Holding SRL – Hydrostroy AD – VDH AD (Vodstroi 98 AD) – SC BDU Maxi Construct SRL., în vederea rezilierii contractului «Modernizare DN71 Bâldana – Târgoviște – Sinaia, km. 0+000 – km. 44+130 lărgire la 4 benzi de circulație și km. 51+041 – km. 109+905 drum la 2 benzi : Lot 1 (Sector 1): Bâldana – Târgoviște km. 0+000 – km. 44+130 lărgire la 4 benzi de circulație».

- Advertisement -

Decizia rezilierii acestui contract este consecința faptului că Antreprenorul nu a respectat termenul legal de 5 zile lucrătoare de la data semnării contractului de constituire a Garanției de Bună Execuție aferentă Acordului Contractual.

Astfel, CNAIR a decis executarea sumei de 6.300.000 lei aferentă Scrisorii de Garanție de participare și rezilierea contractului.

Precizăm că rezilierea efectivă intră în vigoare în 15 zile de la notificarea Antreprenorului“.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

- Advertisement -

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -
- Advertisment -