„Trădare! Trump ne-a înfipt un cuțit în spate!” Cei mai fanatici susținători se întorc cu furie împotriva sa, după discursul „de capitulare” de joi

1
3721

Discursul de joi al președintelui american Donald Trump, în care a condamnat violențele de la Capitoliu și a promis o tranziție „ordonată și liniștită” a puterii, a provocat furie și teorii ale conspirației în rândul celor mai înfocați susținători ai săi, relatează The Guardian.

Pe canalele social media și grupurile de chat ca Parler sau 4chan, înspre care s-au îndreptat fanii de extrema dreaptă ai lui Donald Trump după ce marile platforme de social media au început să blocheze postările controversate ale președintelui republican, au început și acuzațiile de trădare.

Trump a afirmat, în discursul de joi, că este „scandalizat de violența, fărădelegile și haosul” de pe Dealul Capitoliului, susținând că persoanele care au încălcat legea „vor plăti”.

Comentariile au declanșat un val de furie, durere și negare în rândul celor mai înverșunați susținători ai săi.

„Un pumn în stomac”, a scris unul. „Un cuțit în spate”, a acuzat altul. „Îmi vine să vomit”, a punctat un al treilea.

O captură de ecran amplu distribuită evocă sentimentul general: „El (Trump) spune că va fi nebunie, iar când lucrurile devin nebune, spune că este un atac odios și le arată degetul mijlociu susținătorilor cărora el le-a zis să fie acolo”.

Alții au apelat la teorii conspiraționiste, în special în cele mai întunecate colțuri ale 4chan și Parler, locuri în care cultul QAnon face legea.

Mulți au afirmat că înregistrarea video cu discursul lui Trump ar fi de fapt un „deep fake” creat de dușmanii președintelui! Alții au văzut în el mesaje secrete potrivit cărora Trump nu va renunța la promisiunile sale că va rămâne președinte.

„Are un plan aici, președintele Trump nu ar renunța atât de ușor”, a scris un utilizator. El a adăugat că „trebuie să rămânem puternici, să ținem de veghe și să ne rugăm. Urmează ceva mare, iar Dumnezeu se va asigura de asta”.

„Nu va exista NICIODATĂ «reconciliere»!”, a scris Freedomring17, adăugând că „avem neînțelegeri ireconciliabile, iar lupta doar a început”.

„Ar fi putut declara legea marțială cum a zis [Michael] Flynn, însă i-a făcut pe patrioți să-și arate fața, și au făcut-o, iar acum (autoritățile) știu pe cine să caute”, se teme NMP.

Alți trumpiști fanatici – și conspiraționiști – livrează explicații fantasmagorice.

  • „Trump nu și-a recunoscut înfrângerea. S-a folosit de limbaj pentru a câștiga puțin mai mult timp, fiindcă senatorii și congresmenii care îl susțin, precum și familiile lor, sunt amenințați cu bombe murdare de către Statul Paralel și/sau comuniștii chinezi”.
  • „Am informații din surse bune că «Trump va folosi armata și tranziția spre o nouă administrație» înseamnă, de fapt, «Trump cu un nou vicepreședinte, Pence, care este în mod evident un trădător va fi concediat»”.

Mesajul „de capitulare” al lui Donald Trump (joi)

„Aș dori să încep prin a vorbi despratacul condamnabil asupra Capitoliului Statelor Unite. La fel ca toți americanii, sunt revoltat de violența, nelegiuirea și haosul creat.

America este și trebuie să rămână întotdeauna o națiune a legii și ordinii. Manifestanții care s-au infiltrat în Capitoliu au pângărit sediul democrației americane.

Cei care ați participat la acte de violență și distrugere – nu ne reprezentați țara!

Cei care ați încălcat legea – veți plăti!

Acum, Congresul a certificat rezultatele, iar noua administrație va fi inaugurată pe 20 ianuarie. Prioritatea mea este asigurarea unei tranziții de putere ordonate și fără probleme. Acest moment cere vindecare și împăcare.

Iar susținătorii mei minunați – știu că sunteți dezamăgiți, dar vreau, de asemenea, să știți că drumul nostru incredibil este abia la început.

Mulțumesc! Dumnezeu să vă binecuvânteze! Dumnezeu să binecuvânteze America!”

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here