Trump despre derbedeii săi: „Vă iubesc, sunteți foarte speciali” (miercuri); „Nelegiuiți, ați pângărit, veți plăti!” (joi)

0
1584
Donald Trump

Schizofrenie totală în manifestările publice ale lui Donald Trump! De exemplu, în ceea ce privește raportarea la hoarda violentă – formată din susținători fanatici ai săi – care miercuri, 6 ianuarie, a ocupat clădirea Capitoliului.

După ziua de haos care a zguduit America, preşedintele în exerciţiu, Donald Trump, a lansat un apel surprinzător la „reconciliere”. El a condamnat un „atac odios” asupra Capitoliului, la o zi după ce-și instigase susținătorii!

Într-o înregistrare video ce marchează o schimbare clară de ton, preşedintele republican s-a declarat „scandalizat de violenţa” creată de câteva sute de susţinători ai săi, care au invadat miercuri sediul Congresului.

„Tocmai am trăit alegeri intense şi emoţiile sunt puternice”, dar „trebuie să ne calmăm”, a adăugat Donald Trump, deşi în ultimele două luni a aţâţat spiritele inflamate, susţinând teorii ale conspiraţiei.

„Mă voi concentra acum pe o tranziţie ordonată şi liniştită a puterii”, a asigurat Trump în acest mesaj foarte aproape de un discurs de recunoaştere a înfrângerii sale în alegeri, fără totuşi să o spună în mod explicit.

Mesajul surprinzător al lui Donald Trump (joi)

„Aș dori să încep prin a vorbi despre atacul condamnabil asupra Capitoliului Statelor Unite. La fel ca toți americanii, sunt revoltat de violența, nelegiuirea și haosul creat.

America este și trebuie să rămână întotdeauna o națiune a legii și ordinii. Manifestanții care s-au infiltrat în Capitoliu au pângărit sediul democrației americane.

Cei care ați participat la acte de violență și distrugere – nu ne reprezentați țara!

Cei care ați încălcat legea – veți plăti!

Acum, Congresul a certificat rezultatele, iar noua administrație va fi inaugurată pe 20 ianuarie. Prioritatea mea este asigurarea unei tranziții de putere ordonate și fără probleme. Acest moment cere vindecare și împăcare.

Iar susținătorii mei minunați – știu că sunteți dezamăgiți, dar vreau, de asemenea, să știți că drumul nostru incredibil este abia la început.

Mulțumesc! Dumnezeu să vă binecuvânteze! Dumnezeu să binecuvânteze America!”

Miercuri: „Vă iubesc, sunteți foarte speciali!”

Înfierarea hoardei violente, formată din simpatizanții săi fanatizați, a avut loc la doar o zi după ce același Donald Trump lăuda aceeași hoardă. „Vă iubesc, sunteți foarte speciali”, spunea președintele american miercuri, în vâltoarea evenimentelor.

Mai mult, Trump și-a instigat fanii, vorbind despre „nişte alegeri care ne-au fost furate”.

Mesaje transmise de Donald Trump miercuri

„Vă cunosc durerea, vă înțeleg suferința. Am avut nişte alegeri care ne-au fost furate. Victoria era clar a nostră, o victorie uriașă, toată lumea o știe, și în special tabăra cealaltă.

Dar acum trebuie să mergeți acasă. Trebuie să avem pace, trebuie să avem lege și ordine, trebuie să respectăm pe cei care asigură legea și ordinea. Nu vrem pe nimeni rănit. Sunt vremuri grele. Nu au mai fost astfel de vremuri.

Au fost alegeri frauduloase, dar nu trebuie să le facem jocul. Trebuie să avem pace, aşa că mergeţi acasă!

Vă iubesc, sunteți foarte speciali. Vă înțeleg cum vă simțiți, dar duceți-vă acasă în pace!”

***

„Acestea sunt lucrurile şi evenimentele care se întâmplă când o victorie sacră, obţinută cu majoritate zdrobitoare de voturi, este smulsă fără menajamente şi brutal. Amintiţi-vă ziua asta pentru totdeauna!”

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here