miercuri, aprilie 24, 2024
AcasăOpiniiÎntâlnirea putiniștilor

Întâlnirea putiniștilor

-

Claudiu Richard Târziu se laudă că a mers în SUA și asta demonstrează că AUR nu e filorus.

Apoi, Târziu publică poze din SUA cu trei politicieni care fac jocul lui Putin: Steve Bannon, senatorul Matt Schlapp și europarlamentara germană Christine Anderson (AfD) sunt clar favorabili Rusiei și ostili Ucrainei.

Cu alte cuvinte, Târziu s-a întâlnit în SUA cu alți putiniști, ceea ce nu demonstrează ce vrea el, ci exact contrariul. Așa că rămâne cum am stabilit.

***

- Advertisement -

Nu mă aștept să salveze civilizația Putin, Orbán, Farage, Tucker Carlson, frații Tate, Bannon, Trump, Simion sau Șoșoacă. Ei n-au nimic conservator: nici cultură reală, nici eleganță, nici reținere, nici smerenie, nici onoare, nici decență. Sunt doar niște golani care se înfruntă cu alți golani (marxistoizii de toate denominațiile). Narcisismul dement se ia la trântă cu ura de sine — asta e tot.

Civilizația de gentlemeni creștini a fost decimată în barbaria din 1939-’45 și a apus în anii ’60-’70, când au murit oamenii născuți în secolul XIX. Vom avea parte doar de barbarie în deceniile care vin.

Câțiva vor salva ce se mai poate din cultura înaltă, ca Boethius și Cassiodor în secolul VI, și o vor pune la păstrare pentru vremuri mai bune. Alții vor călări oportunist cele două valuri de barbarie, până când acestea îi vor îngropa și pe ei.

- Advertisement -

Dumnezeu cu mila!

***

Membrii Sinodului au greșit cuplând mustrarea ÎPS Teodosie (gest semnificativ și necesar, care trebuie salutat) cu restrângerea mandatului de purtător de cuvânt al d-lui Bănescu.

Știrea zilei trebuia să fie sancționarea unui ierarh care aduce imense deservicii Bisericii, nu a unui purtător de cuvânt care a ameliorat enorm comunicarea Bisericii și imaginea ei în zona cea mai sceptică a societății. Așa, janghinele putiniste se bucură că a fost marginalizat Bănescu, și ocultează importanta mustrare a lui Teodosie.

Bănuiesc că postul de purtător de cuvânt al Patriarhiei putea fi reorganizat peste o lună sau două, prin simplă decizie administrativă, și că nu era nevoie de hotărâre de Sinod pentru asta.

În fine… D-l Vasile Bănescu rămâne o voce creștină relevantă în societate și va continua să servească Biserica din orice capacitate: nu o face pentru funcție sau pentru salariu, ci pentru Hristos. Să sperăm însă că agentul vrajbei în Biserică, Teodosie, va deveni mai puțin nociv, dacă nu de-a dreptul inofensiv.

P. S. Excelent! Mă bucur mult. COMUNICAT DE PRESĂ: „Clarificare referitoare la comunicarea mediatică a Patriarhiei Române. Întrucât în urma difuzării comunicatului de presă oferit ieri de Cancelaria Sfântului Sinod au apărut în spațiul public interpretări eronate referitoare la prezența în funcție a purtătorului de cuvânt al Patriarhiei Române, precizăm că domnul Vasile Bănescu ocupă în continuare funcția de purtător de cuvânt al Patriarhiei Române în cadrul Biroului de Presă și Relații Publice al Patriarhiei, iar «reorganizarea» acestui sector nu înseamnă demiterea acestuia, ci îmbunătățirea activității acestui sector prin cooptarea și a altor specialiști în comunicare, inclusiv clerici. Cancelaria Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Române”.

DE ACELAȘI AUTOR:

* Naționalismul antinațional

* Indivizi întârziați mintal. Un pericol pentru România

* Martorii lui Șoșoacă

* Ce scârbă îmi e de toată această bandă de ticăloși!

* Lui Klaus i-a mers: 9 ani de turism intens

* Să-i lăsăm singuri cu biserica lor KGB-istă și satanizată!

* Cum conciliezi România Mare cu Ungaria Mare?

* Femeia aceasta rea și coruptă

* România europeană e singura pentru care merită să mori. Cei care azi fac gargară suveranistă și naționalistă vorbesc pentru Rusia

- Advertisement -
Articolul precedent
Articolul următor

3 COMENTARII

  1. Sa-l pui pe Trump pe lista asta …Cele 12 baze ale CIA din Ucraina au fost facute si sprijinite de Presedintele Donald Trump.Si Romania a fost sprijinita militar deTrump .Prietenul; adevarat al lui Putin este comunistoidul si gura bogata Barack Obama.Au uitat unii inregistrarea facuta de jurnalihttps://epochtimes-romania.com/news/cia-sub-administratia-obama-a-cerut-agentiilor-de-informatii-straine-sa-spioneze-campania-lui-trump–352564

  2. In 2012 la ONU la o masuta pe un culoar se aflau Obama si Putin dar…si o camera deschisa a unui reporter.Obama a fost surprin spunandu-i lui Putin : ,,Iti dau tot ce vrei dar sa castig alegerile prezidentiale (a 2-a oara).

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -
- Advertisment -