Să-i lăsăm singuri cu biserica lor KGB-istă și satanizată!

2
2293
Adrian Papahagi

Mitropolitul Ilarion Alfeiev, un soi de diplomat-șef sau chiar de creier al decerebratei și descreștinatei Biserici Ortodoxe Ruse, îl declară eretic pe Patriarhul ecumenic de la Constantinopol și-l acuză că „a invadat Ucraina”.

Minciunile rușilor sunt atât de sfruntate, încât, dacă n-ar muri oameni în Ucraina, ți-ar veni să râzi. După acești mincinoși patologici, Ucraina e invadată de NATO + diviziile reunite ale Papei și ale Patriarhului ecumenic, iar rușii o păzesc, așa cum apără dreapta credință în dreptul Moscovei de a ucide și cotropi în voie.

Asta ne spune ceva și despre marea unitate a ortodoxiei, pe care am avut (vezi, Doamne) îndrăzneala s-o tulbur de Paști cu sugestia de-a sărbători Învierea împreună cu majoritatea creștinilor, după calendarul corect și după ortodoxia niceeană, nu aiurea doar de dragul unei unități ortodoxe inexistente. Așa unite sunt ortodoxiile naționale, că nu sunt în stare să-și recunoască una alteia teritoriul canonic (vezi Basarabia, „invadată” de episcopiile BOR, dacă ar fi să-i asculți pe ruși).

Nu văd ce comuniune poți avea cu o biserică ai cărei ierarhi binecuvântează crima, cu preoții care sfințesc obuze, cu KGB-iștii cu ștaif ca Alfeiev sau Kiril, cu „ortodocșii” care bombardează o altă țară ortodoxă de Crăciun și de Paști, pe stil nou și vechi.

În realitate, Moscova se separă tot mai mult de restul ortodoxiei, și în general de restul umanității și civilizației. Ar trebui lăsați singuri, cu biserica lor KGB-istă și satanizată, sărbătorind Crăciunul și Paștele după sfântul calendar stabilit de Sosigenes înainte de Hristos, singurul după care se aprinde lumina aeropurtată. Mă rog, nu chiar singuri, ci alături de prietenii lor de pe la noi, elevii generalului Iulian Vlad și alți nenorociți, manipulați de vechii securiști care i-au propulsat în carieră în anii ’90, vânduți pe câteva ruble triste, ahtiați după bani și voturi, indiferent de public/electorat, sau pur și simplu prea tâmpiți pentru a înțelege ceva din lumea în care trăiesc.

DE ACELAȘI AUTOR:

* Cum conciliezi România Mare cu Ungaria Mare?

* Sminteala e sminteală, crima e crimă!

* Femeia aceasta rea și coruptă

* Războiul din Ucraina ca turnesol moral. Spune-mi cum te raportezi la Putin ca să-ți spun cine ești!

* Regele Charles și frontul de est al civilizației

* Cum văd eu situația politică din România

* România europeană e singura pentru care merită să mori. Restul e mizerie, glod, trogloditism, primitivism, murdărie, barbarie. Cei care azi fac gargară suveranistă și naționalistă vorbesc pentru Rusia

* Observații la rece despre Încoronarea Regelui Charles III

Pravoslavnica aliniere a datei Paștelui pe calendarul iulian s-a făcut și sub presiunea politică a lui Stalin, pentru a-i separa pe ortodocșii răsăriteni de restul lumii creștine

2 COMENTARII

  1. Mda. „Struțocamila” nu a fost avertisment indeajuns. A mai trebuit inca un razboi genocidar.
    Tembelismul rusesc a condamnat-o la moarte pe Elena Voloshanka tot pe temei cretin catholico-provoslavnik. Conspiratia unui papa idiot numit Paul II si al unei otravitoare Zoe Paleologu au produs o tragedie demna de Eschil pe seama Lenutei noastre si al Musatinilor in general.

    Cu asta s-a terminat treaba atat cu Rurikizii, cat si cu speranta ca Rusia sa fie o tara normala si un stat normal.

    Crima tarfei Paleoloage e la fel de mare ca dezastrul politic si etnic produs de Alexandr Nevski.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here