Femeia aceasta rea și coruptă

4
11816
Adrian Papahagi

După Ponta, Firea reprezintă cel mai bine neobrăzarea, cinismul și corupția asociate în mod tradițional cu PSD.

A căpușat cât a putut Primăria București, pe care se chinuie bietul Nicușor Dan s-o asaneze, iar soțul ei, Pandele, e de ani buni tartor în Voluntari.

Mafiile patronate de ei nu doar fură, ci și ucid bătrâni nefericiți în azilurile groazei, după cum am descoperit toți cu oroare.

Femeia aceasta rea și coruptă mimează credința, în stilul kitsch al oportuniștilor, pentru a obține voturi. Și câte din victimele ei nu au votat-o de dragul credinței afișate, în timp ce Firea și Pandele slujesc de fapt mamonei obscene, banului rege în PSD, urâciunii și fărădelegii…

Sper sincer ca Firea să dispară definitiv din politica românească, pe urmele lui Ponta și ale Elenei Udrea, alte obrăznicături kitschomane și putred de corupte.

DE ACELAȘI AUTOR:

* Războiul din Ucraina ca turnesol moral. Spune-mi cum te raportezi la Putin ca să-ți spun cine ești!

* Regele Charles și frontul de est al civilizației

* Cum văd eu situația politică din România

* România europeană e singura pentru care merită să mori. Restul e mizerie, glod, trogloditism, primitivism, murdărie, barbarie. Cei care azi fac gargară suveranistă și naționalistă vorbesc pentru Rusia

* Observații la rece despre Încoronarea Regelui Charles III

* O mare bucurie: Codex Aureus în patrimoniul UNESCO

Pravoslavnica aliniere a datei Paștelui pe calendarul iulian s-a făcut și sub presiunea politică a lui Stalin, pentru a-i separa pe ortodocșii răsăriteni de restul lumii creștine

4 COMENTARII

 1. Eu nu sunt de acord cu expresia „sancta simplicitas” decat ca expresie a exasperarii in fata tampeniei abisale. Iar tampenia nu poate fi sfanta, decat poate la crestinii zzgubyduby.

  Omul simplu la minte se uita dupa simboluri externe si dupa acest lucru alege. Politica fiind doar un alt fel de „bazaar bizar”.

  Daca Trotsky sau Stalin isi pun crucea si tricolorul romanesc la gat, se gasesc suficienti simps sa-i aplaude frenetic.

  Bomba de slanina exportata de la Bucuresci, este votata senator la Iesi. De ce? Pentru ca si-a invalit diformitatile in iie si tricolor.

  In paranteza spus, asta chiar e nesimtire. Pai de la Iesi pleaca toate frumusetile ecranelor si voi ne dati cu Sosoaca? Dar pana cand?

  Chestia cu simps e profunda. Ce mama lui Satanail cautau prelatii nostri sfertodoxi in compania satanistului Dugin la Dorna Arini? La un workshop scurt de chaos magic? Sau ce?

  Cam asta cu simplutii. Simputii sau ceva pe acolo. Voteaza psihopatii si psihopatele si au constiinta impacata ca au facut o treaba buna.

  Ciuda iti este. Pentru ca bietul Mina Minovici ii avertiza pe romani cu privire la riscurile democratiei. In sensul ca toti nebunii se vor ingramadi sa ia puterea. Evident nu s-a facut nimic. Nici un gard suficient de inalt incat sa nu poata fi sarit. Nimic nu s-a instalat.

  Si astfel avem procesiunea tuturor nebunilor pe culoarele puterii de la Bucuresti. Si dupa toate, a mai dat si caldura.

 2. Pandele fură ca așa i-e Firea, nu??? Excroci au fost, excroci sunt inca…problema e cand incercati sa albiti pe Plicușor Dan. Să stăm strâmb și să judecam drept, nu se ridică deloc la nivelul minim cerut pentru un edil de capitală europeană. Poate pentru Mogadischu sau Freetown ar merge, dar nu pentru București…

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here