Tăriceanu, sărac la minte ca Olguța. E chemat la Discriminare pentru că l-a numit „Führer” pe Iohannis

2
2339

Președintele Consiliului Național pentru Combaterea Discriminării (CNCD), Csaba Asztalos, a anunțat vineri, la Digi24.ro, că după Sărbători va analiza declarația lui Călin Popescu Tariceanu, în care acesta l-a numit „Führer” pe președintele Klaus Iohannis.

Csaba Asztalos spune că va discuta în Colegiul Director al CNCD, când se va relua activitatea instituției, despre mesajul președintelui ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, care a scris, pe Facebook, despre Klaus Iohannis: „Să o lase mai ușor cu amenințările, că nu e Führer ci, încă, Președintele României”.

Csaba Asztalos: „Am comunicat ieri in grupul nostru intern, la nivelul Colegiului Director. Având în vedere că este Săptămâna Patimilor, opinia Colegiului a fost că vom reveni asupra subiectului după Sărbători”.

Tăriceanu reia clișeul favorit al PSD-istei Lia Olguța Vasilescu, care de 6 ani o tot ține cu „nazistul” Iohannis sau „Fuhrerul” Iohannis.

Cazurile Andrei Caramitru, Bacalbașa, Tismăneanu

„A explodat ura în spațiul public, mai ales online. M-am așteptat la o Săptămână a Patimilor mult mai liniștită, cu smerenie”, spune președintele CNCD. El amintește cazurile care vor fi discutate dup Paște.

* Paștele Ortodox, mai relaxat decât cel Catolic. „Am primit mesaje să ne autosesizăm pe faptul că de Paștele Ortodox s-au introdus excepții, ceea ce a discriminat pe romano-catolici și protestanți, care și-au sărbătorit Paștele în restricții maxime. În acest sens, avem și plângeri”, a spus Csaba Asztalos.

* Andrei Caramitru. „În cazul lui Andrei Caramitru am făcut autosesizare și am primit și plângere acum două zile” – Csaba Asztalos. Andrei Caramitru a scris pe Facebook, pe 14 aprilie: „Toată chestia asta numită BOR este doar o organizație criminală, retrogradă, retardată, coruptă. Și ortodoxia ca rit creștin a devenit un coșmar rusofon criminal. Care ne ține în afara civilizației. Și nu are NICIO legătură cu Biblia și cu credința. NICIUNA. E un ISIS. O sectă demonică”.

* Nicolae Bacalbașa (deputat PSD) a distribuit, pe Facebook, în data de 7 aprilie, un mesaj rasist pe care ulterior l-a șters. Mesajul făcea referire la răspândirea virusului de către comunitatea romă din România, folosind termenul infam de „ciori”.

* Vladimir Tismăneanu. Consiliul va analiza și postarea rasistă a profesorului Vladimir Tismăneanu, de pe 11 aprilie, care a fost ștearsă în scurt timp. Politolog și sociolog, profesor la Universitatea din Maryland (SUA), Tismăneanu a publicat o fotografie pe Facebook cu mesaj rasist la adresa minorității rome din Țăndărei. Ulterior, acesta şi-a cerut scuze pentru „meme-ul rasist, nepotrivit şi mai ales jignitor”. De altfel, Tismăneanu e singurul care și-a recunoscut 100% greșeala.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

VIDEO. A fost schimbat Acordul dintre MAI și BOR! Nu mai merge nimeni la biserică. Paștile și lumina ne sunt aduse în pragul casei sau la fereastră

INTERVIU. „Acest virus nu rezistă mult pe suprafețe, moare în câteva ore. Dar se ia foarte ușor din aer” / „N-o putem ține cu statul în casă, ne moare economia. Soluția este: «Cine scapă, scapă; cine nu, nu!»”

Durerea unui român din Belgia: „Îi trimit mamei bani de medicamente, iar ea zice că suntem sclavii Europei”

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here