miercuri, aprilie 24, 2024
AcasăLumeaPutin a anulat parada din 9 Mai. În pregătirea acesteia, 15.000 de...

Putin a anulat parada din 9 Mai. În pregătirea acesteia, 15.000 de militari au făcut repetiții fără mască de protecție!

-

Rusia a adoptat sistemul de carantină împotriva SARS-CoV-2 de mai bine de trei săptămâni. Până acum, doar din rapoartele oficiale, s-au infectat peste 28.000 de persoane, dintre care 232 au murit.

Cu toate astea, aproximativ 15.000 de militari din Armata rusă au fost mobilizați de regimul tiranic al lui Vladimir Putin pentru a participa la parada din data de 9 Mai, când urmau să se celebreze 75 de ani de la victoria împotriva Germaniei naziste, în Al Doilea Război Mondial. Fără măști de protecție, viziere sau alt gen de echipament care să-i protejeze împotriva virusului mortal!

Între timp, în cursul zilei de joi, Putin a decis să anuleze parada și să le traseze noi sarcini subordonaților săi în cadrul unei videoconferințe. Au participat premierul Mihail Mișustin, Serghei Lavrov (ministrul Afacerilor Externe), Serghei Șoigu (ministrul Apărării), Vladimir Kolokolțev (ministrul Afacerilor Interne), Aleksandr Bortnikov (directorul Serviciul Federal de Securitate), Anton Vaino (șeful Statului Major al Biroului Executiv prezidențial).

Minciuna grosolană a fostului colonel KGB

Potrivit liderului de la Kremlin, parada ar trebui să aibă loc după încheierea epidemiei de Covid-19. „Pentru această paradă, pregătirile ar fi trebuit să înceapă acum, chiar acum. Dar riscurile asociate epidemiei sunt încă extrem de mari, iar acest lucru nu îmi dă dreptul să încep pregătirile pentru paradă și alte evenimente organizate în masă”, a declarat el.

- Advertisement -

Fostul colonel KGB a mințit grosolan. Până la ordinul său de anulare a paradei, soldații din Armata rusă erau duși în mod frecvent la repetiții pe terenul de pregătire din Alabino, unde s-a creat o copie exactă a Pieței Roșii din Moscova.

Cum coborau din autocare, militarii luau parte la defilări. Practic, după cum se poate vedea în videoclipul filmat de șoferul unui mijloc de transport (un filmuleț de 39 de secunde), aceștia stau unii lângă alții, fără să păstreze distanța de 2 metri, și așteaptă ordinele superiorilor. Evident, nu-i protejează nimic de coronavirus.

L-a trădat și un general-maior

Generalul-maior Igor Konașenkov, din cadrul Ministerului Apărării al Federației Ruse, a precizat că militarii se pregătesc pentru paradă și că sunt monitorizați din punct de vedere medical: li se măsoară temperatura de mai multe ori pe zi, iar spațiile în care sunt cazați sunt dezinfectate constant.

- Advertisement -

Ce ignoră Konașenkov e că acest virus poate fi transmis foarte ușor de către un militar asimptomatic: doar prin apropierea sa față de colegi.

În piața Alabino, situată aproape de Moscova, sosiseră de câteva zile sistemele de rachete mobile Yars, dar și 30 de unități ale tancurilor T-34, prezente în urmă cu 75 de ani pe front.

Trei organizații care-i reprezintă pe veteranii de război i-au cerut, miercuri, președintelui rus să amâne parada din 9 mai la o dată ulterioară. Scrisoarea a fost semnată de Vladimir Șamanov, președintele Asociației Eroilor din Rusia și șeful Comitetului de Apărare din Duma de Stat.

În acest moment, se iau în calcul trei date pentru desfășurarea paradei: 24 iunie (în acea zi din anul 1945 a avut loc defilarea în Piața Roșie), 2 septembrie (ziua sfârșitului celui de-Al Doilea Război Mondial) sau 7 noiembrie (în onoarea paradei din 1941, când armata lui Hitler era aproape de Moscova).

Militari la pregătirea paradei

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

VIDEO. A fost schimbat Acordul dintre MAI și BOR! Nu mai merge nimeni la biserică. Paștile și lumina ne sunt aduse în pragul casei sau la fereastră

INTERVIU. „Acest virus nu rezistă mult pe suprafețe, moare în câteva ore. Dar se ia foarte ușor din aer” / „N-o putem ține cu statul în casă, ne moare economia. Soluția este: «Cine scapă, scapă; cine nu, nu!»”

Durerea unui român din Belgia: „Îi trimit mamei bani de medicamente, iar ea zice că suntem sclavii Europei”

- Advertisement -

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -
- Advertisment -