Doi șoferi români, amendați în Italia cu 11.000 de euro. Transportau carne crudă în saci pentru gunoi, fără sistem frigorific

0
8735

Două furgonete care proveneau din România au fost oprite de polițiștii italieni în nordul Italiei, în zona Udine. Ei transportau carne crudă în saci pentru gunoi, fără a avea sistem frigorific. Cei doi șoferi au fost amendați cu 11.000 de euro.

Șoferii, care au fost opriți de o patrulă a poliției din localitatea Palmanova, provincia Udine, transportau marfa în cutii de carton și în saci pentru gunoi, fără a avea un sistem frigorific. Cei doi au fost opriți pe autostrada A4, în zona de serviciu Gonars, scrie Udine Today.

Din cauza situației generate de pandemia de coronavirus, controalele poliției pe străzile și autostrăzile din Italia s-au intensificat. În urma unui astfel de control de rutină, forțele de ordine italiene s-au trezit în fața acestei situații inedite. La o simplă verificare a documentelor celor doi șoferi, a rezultat că ei transportau carne crudă provenită din România.

Cum furgoanele nu păreau dotate de sistem frigorific, polițiști au trecut la un control mai amănunțit. Ei au rămas înmărmuriți de condițiile în care era transportată marfa: învelită în saci de gunoi, băgați în cutii de carton necorespunzătoare, întinse pe jos.

Văzând gravitatea faptelor, agenții de poliție din Palmanova au cerut intervenția polițiștiștilor din Udine, împreună cu o echipă de veterinari de la  Agenția Sanitară din Friuli Centrale. Aceștia au stabilit că produsele din carne nu aveau specificată proveniența și că trebuiau confiscate imediat și distruse, deoarece reprezentau un pericol pentru sănătatea consumatorilor.

Cei doi șoferi au fost sancționați administrativ pentru utizarea unui mijloc de transport necorespunzător și pentru lipsa autorizației de a trasporta acest tip de produse. De asemenea, a fost penalizată lipsa unui act care să certifice proveniența cărnii.

În total, amenzile aplicate celor doi șoferi s-au ridicat la suma de 11.000 de euro, la care s-au adăugat alți aproximativ 400 de euro ca taxă pentru distrugerea celor peste 800 de kilograme de alimente confiscate.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

VIDEO. A fost schimbat Acordul dintre MAI și BOR! Nu mai merge nimeni la biserică. Paștile și lumina ne sunt aduse în pragul casei sau la fereastră

INTERVIU. „Acest virus nu rezistă mult pe suprafețe, moare în câteva ore. Dar se ia foarte ușor din aer” / „N-o putem ține cu statul în casă, ne moare economia. Soluția este: «Cine scapă, scapă; cine nu, nu!»”

Durerea unui român din Belgia: „Îi trimit mamei bani de medicamente, iar ea zice că suntem sclavii Europei”

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here