Tăriceanu, caraghios-tembel: „Trebuie să oprim cu orice preț crimele Guvernului. Vom ieși în stradă!”

5
4075

Călin Popescu Tăriceanu, fostul partener de guvernare al infractorului Liviu Dragnea, are o intervenție hilară la adresa Guvernului, pe care-l acuză de „crime împotriva sistemului de sănătate”. „Trebuie să oprim cu orice preț crimele Guvernului”, declară el.

Călin Popescu Tăriceanu a avut ieri, pe pagina sa de Facebook, o ieșire extrem de dură la adresa Guvernului Orban, pe care îl acuză de „crime împotriva sistemului de sănătate” și chiar „genocid”.

„Uitând” că este principalul vinovat, alături de partenerii săi din PSD – cu care a guvernat mulți ani – pentru situația dramatică în care se află sistemul medical românesc, Tăriceanu amenință: „Vom încerca să mobilizăm forțele politice pentru o moțiune de cenzură și, dacă nu vom reuși, vom ieși în stradă”.

Liderul ALDE lansează mai multe acuzații la adresa premierului Ludovic Orban, a  ministrului Sănătății, Nelu Tătaru, și a lui Raed Arafat, despre care spune că sunt „prea concentrați în a stoarce electoral coronavirusul ca să-și mai onoreze jurămintele”.

Tăriceanu ignoră faptul că deciziile politice în privința spitalelor au fost și sunt luate în funcție de sfaturile specialiștilor din domeniul medical – imunologi, virusologi -, acționându-se preventiv. De exemplu, Institutul „Matei Balș” și-a atins capacitatea maximă, pe moment nu mai poate face internări, iar noii bolnavi de Covid-19 sunt preluați de Spitalul Colentina, care e alături.

Tăriceanu minte și când spune că pacienții de boli cronice din spitalele Covid nu au unde să fie tratați. În realitate, pentru aceștia au fost create alternative în spitale non-Covid.

Atacul stupid al lui Tăriceanu

„TREBUIE SĂ OPRIM CU ORICE PREȚ CRIMELE GUVERNULUI!

Ceea ce se întâmplă în sistemul de sănătate se poate încadra cu ușurință în crimă cu premeditare! Nu se mai pot găsi circumstanțe atenuante în condițiile în care zeci de mii de bolnavi cronici, sute de mii de aparținători și mii de medici trag cu disperare semnale de alarmă cu privire la soarta celor care suferă de alte boli decât Covid-19.

Decizia de a bloca și goli cea mai mare parte a spitalelor din România în așteptarea valurilor de bolnavi de coronavirus nu a avut sens încă de Ia început, dar ar fi putut fi acceptată doar pentru o scurtă perioadă de timp. Însă, la mai bine de 3 luni de la luarea acestei măsuri, daunele produse celor care au nevoie de acces la îngrijire medicală sunt inacceptabile.

Cazul spitalului Colentina din București nu este unul singular. Ca el sunt zeci de alte spitale în România. Colentina, un spital reprezentativ al Bucureștiului, are 867 de paturi și tratează de obicei mai mult de 20.000 de bolnavi pe lună! Astăzi, spitalul tratează mai puțin de 100 de bolnavi de coronavirus. În total, de la declanșarea crizei, cei 258 de medici și 1.000 de asistenți medicali și personal medical auxiliar au tratat mai puțin de 400 de pacienți! În loc de 80.000, doar 400 de pacienți! Nici Orban, nici Tătaru și nici chiar Arafat nu își pun problema cum s-au descurcat în această perioadă zecile de mii de români cărora li s-a interzis accesul la tratament! Ei sunt prea concentrați în a stoarce electoral coronavirusul ca să-și mai onoreze jurămintele!

Această situație nu mai poate rămâne așa! Ne solidarizăm cu personalul medical care cere redeschiderea spitalului, dar vom merge mai departe! ALDE va propune o Hotărâre a Parlamentului care să-i facă pe guvernanți să redeschidă de-adevăratelea spitalele. Dacă vor trata cu indiferență Hotărârea Parlamentului, cum au mai făcut-o, vom încerca să mobilizăm forțele politice pentru o moțiune de cenzură și dacă nu vom reuși, vom ieși în stradă!

Genocidul la care poporul român este supus de un guvern care este interesat doar de campanie electorală și absolut deloc de bolnavi trebuie oprit!”

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

FOTO+VIDEO. Sorina, la un an de America. „Familia Șărămăt o învăța să ne dea foc la casă și să fugă” / „Bătăi cu cureaua pe pielea goală și cu urzica” / „A fost pregătită de asistenta maternală «să țipe, să se tăvălească pe jos, să se țină de balustradă, să facă pe ea»” / „Au învățat-o să toarne o cafea în capul doamnei psiholog”

5 COMENTARII

 1. Hai sa te vad mosulica, cu cine iesi, de fapt cu atatea neveste cate ai tot adunat cam ai de-o echipa de baschet, e si asta ceva!?!?
  Viteaz sa fii la alegeri, sa vad cum ai curaj sa candidezi fara ajutorul aliatilor tai din partidele hotilor, PSD si Pro Romania!!!!

 2. Mordechai din Biblia Neagră VT și NT:

  Sasul Klaus Iohannis a fost executat în timpul președinției în 3 Ianuarie 2017 de către Palatul Kremlin al Federației Ruse și înlocuit cu un mason clonă al Partidului Social Democrat. Rusia a ucis Germania.
  Genii ale Luminii: formula morții voastre e: 0^3=0+0+0=+1. Se devoltă pe orizontală.

  Mare Nostrum Mare Nostrum decidere!

 3. Mordechai Biblia Neagră VT și NT:

  Nicolae Ceaușescu era român. Executat de bolșevicul sovietic Ion Iliescu.
  Emil Constantinescu era român.
  Traian Băsescu era tătar de la Krâm.
  Victor Viorel Ponta era albanez.

  Greșeala aparține lui Carol al II-lea care avea reședința de vară la Odessa Ukraina. El a asasinat pe istoricul Nicolae Iorga cu legionarii aduși de peste tot. Pentru Carol al II-lea mai prețios era Nicolae Titulescu. Carol al II-lea a introdus dictatura carlistă în locul legilor Parlamentului Poporului.
  Nu e vina poporului ukrainean că a vrut moartea mea. Eu sunt Mordechai. Vina poporului ukrainean e anularea misiunii lui Isus Christos ca legea a nohailor mongoli și parțial chinezi. Nu poți anula evreii și gândirea lor pro conservatoare a locului.

  Spirite ale pădurilor… Mordechai nu ucide 2 oameni. El lasă liber gândul și din cei mai darnici se vor naște noile popoare.

 4. Nemernicule ,te joci cu focul ? Tu impreuna cu Ciuma Rosie ati infometat poporul roman ,ati furat si vandut tara si acum vii cu astfel de afirmatii .Nu-ti este rusine ? Esti terminat din toate punctele de vedere mai balerinule intoxicat. Se aud zgomote de catuse ptr.voi cei care ati distrus aceasta frumusete de tara.
  Iti este teama ca peste cateva luni iti vei schimba domiciliul ? Ortacul tau Dady te asteapta ,dar sa-ti aduci si sapun cu tine.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here