Armistițiu PNL–USR la București. Orban și Barna au convenit o alianță la alegerile pentru Capitală. Candidații vor fi aleși pe criterii de integritate

0
2737
Orban & Barna

Liderii PNL și USR, Ludovic Orban și Dan Barna, au convenit, de principiu, să facă o alianță în alegerile locale pentru București, iar candidații comuni desemnați să îndeplinească niște criterii de integritate, dezvăluie HotNews.ro.

Potrivit site-ului citat, discuția a avut loc marți dimineață și a plecat de la tensiunile apărute săptămâna trecută, când liderii filialelor USR și PLUS din București și-au arătat public indignarea pentru numele pe care liberalii încercau să le treacă pe listă.

Se așteaptă rezultatele ultimelor sondaje, pentru a vedea cum se poziționează partidele și ce candidați au mai multe șanse

USR-PLUS și PNL vor continua discuțiile după ce vor primi rezultatele sondajelor de opinie comandate pentru București. Barna și Orban au convenit că și în țară va fi posibilă colaborarea pe plan local, acolo unde organizațiile partidelor cad de acord asupra unor alianțe.

Bucureștiul este un trofeu major – cel mai important din România. Orașul cu peste două milioane și jumătate de locuitori (din care 1,8 milioane cu drept de vot) produce un sfert din PIB-ul țării.

Disensiuni, orgolii și strategii greșite ale opoziției au făcut ca, în ultimii 12 ani, PSD să captureze administrația orașului. Prin Sorin Oprescu (două mandate) și Gabriela Firea (un mandat), resursele au fost drenate către alte scopuri, iar Bucureștiul s-a prăbușit din toate punctele de vedere.

Alegerile europarlamentare 2019 la București: USR-PLUS – 39,93%, PSD – 16,4%, PNL – 15,5%

Azi este un oraș sufocat de poluare, aglomerație, construcții care urâțesc aspectul și nu respectă arhitectura zonelor, clădirile patrimoniu istoric sunt demolate sau părăginite, spațiile verzi defrișate, arborii tăiați în masă. Administrația e complet politizată, umplută de clientela politică a clanului Firea-Pandele – de unde și gravele probleme apărute în administrarea de zi cu zi a problemelor orașului. RADET – compania care asigură încălzirea aprtamentelor – e în faliment, iar locuitorii fac frigul iarna și nu au apă caldă mai tot timpul.

PSD a pus la cale niște Planuri Urbanistice Zonale care să permită construirea de blocuri în Pădurea Băneasa, Parcul Herăstrău (Sectorul 1) și în alte zeci de hectare de spații verzi din salba de lacuri, mai ales în Sectorul 2.

Un semnal major al faptului că bucureștenii s-au săturat și își doresc o schimbare fundamentală a situației s-a dat anul trecut, la alegerile europarlamentare. Alianța USR-PLUS, care militează pentru integritatea oamenilor numiți în funcțiile publice, a obținut 39,93% din totalul voturilor exprimate la București: mai mult decât PSD și PNL la un loc.

PNL a avut 15,5% din sufragii, în timp ce PSD – 16,4%.

Între timp, PNL și-a schimbat complet garnitura de conducere în Capitală, numind-o pe Violeta Alexandru (actualul ministru al Muncii) președinte la Organizația București, în locul insipidului Cristian Bușoi.

Complicația de la Sectorul 2

În ultima vreme au apărut disensiuni majore în sânul Opoziției, cu privire la candidaturile pentru posturile de primari ai Capitalei, mai ales la primăriile de sector. La Primăria capitalei, PNL și USR-PLUS și-au anunțat susținerea pentru Nicușor Dan la alegerile pentru Primăria Generală.

La Sectorul 2, traseistul Dan Cristian Popescu, viceprimar PNL, a solicitat imperativ să fie desemnat candidat. Potrivit surselor Ziaristii.com, USR-PLUS, PMP și unii liberali au fost împotrivă, știute fiind conexiunile dubioase ale lui D. C. Popescu. Acesta a șantajat partidul pe față, avertizând că va candida din partea PSD dacă nu e propus de PNL!

Dan Cristian Popescu și-a asigurat susținerea liderilor galeriei dinamoviste, Elias Bucurică și Nicu Tararache. Aceștia se ocupaseră, în trecut, de campaniile electorale ale lui Neculai Onțanu (fostul primar al Sectorului 2 din partea UNPR) și de mitingul uriaș organizat de monstrul USL (PSD-PNL) în 2012 pe Arena Națională.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

FOTO+VIDEO. Sorina, la un an de America. „Familia Șărămăt o învăța să ne dea foc la casă și să fugă” / „Bătăi cu cureaua pe pielea goală și cu urzica” / „A fost pregătită de asistenta maternală «să țipe, să se tăvălească pe jos, să se țină de balustradă, să facă pe ea»” / „Au învățat-o să toarne o cafea în capul doamnei psiholog”

„Îmi stropesc patul cu lacrimile mele. Viaţa mea de iad s-a apropiat!”. Lovită de Covid-19, necredincioasa Ozana citează din psalmii lui David

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.