Tăcerea intelectualilor asociați cu AUR, deci cu Putin

0
1298
Adrian Papahagi

Tăcerea încăpățânată despre agresiunea rusă în Ucraina, combinată cu isteria și verbozitatea vehementă pe orice altă temă, este grăitoare. Viclenia aceasta e vecină cu prostia, gesticulația excesivă denotă disperare.

Nu mai e nimic de ascuns; cerneala împroșcată în toate părțile nu mai servește la nimic, tentaculele agitate au devenit vizibile.

Sunt tot mai convins că AUR e mișcarea părții antioccidentale din sistem (activă sau ieșită la pensie specială, deci cu timp pentru intrigi politice, afaceri și trafic de influență).

Aliații ei în zona intelectuală sperau că se vor mișca fără să se vadă că fac parte din aceeași gașcă. Nu toți intelectualii AUR-iști au avut onestitatea lui Sorin Lavric, asociindu-se pe față cu Simion, Șoșoacă și, prin ei, cu tov. Putin. Acum însă sunt disperați că unii s-au priceput să citească printre rânduri, de aceea s-au apucat să facă hemeneutica tăcerii.

***

Naționaliștii și “suveraniștii” românii sunt pe aceeași linie cu principalii dușmani ai națiunii române, care, dacă ar putea, ar dezmembra România: Viktor Orbán și Vladimir Putin.

Ortodoxiștii ăi mai duri (linia AUR), pentru care catolicii sunt niște bieți eretici, sunt pe aceeași linie cu Papa de la Roma, adică îl pupă în c…r pe Putin: Teodosie îl laudă pe ctitorul de mănăstiri, Francisc îndeamnă tinerii ruși să continue moștenirea imperialismului țaristo-sovietic.

DE ACELAȘI AUTOR:

* Lui Klaus i-a mers: 9 ani de turism intens

* Avem ce merităm, după ce am permis ca jegul periferiilor să ocupe centrul civilizației

* Să-i lăsăm singuri cu biserica lor KGB-istă și satanizată!

* Cum conciliezi România Mare cu Ungaria Mare?

* Sminteala e sminteală, crima e crimă!

* Femeia aceasta rea și coruptă

* Războiul din Ucraina ca turnesol moral. Spune-mi cum te raportezi la Putin ca să-ți spun cine ești!

* Regele Charles și frontul de est al civilizației

* România europeană e singura pentru care merită să mori. Restul e mizerie, glod, trogloditism, primitivism, murdărie, barbarie. Cei care azi fac gargară suveranistă și naționalistă vorbesc pentru Rusia

Pravoslavnica aliniere a datei Paștelui pe calendarul iulian s-a făcut și sub presiunea politică a lui Stalin, pentru a-i separa pe ortodocșii răsăriteni de restul lumii creștine

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here