Sminteala e sminteală, crima e crimă!

4
1084
Adrian Papahagi

Veți fi observat poate că, de când a început invazia rusă în Ucraina, am criticat mai puțin nebunia genderistă și woke din Occident, în schimb am fost nemilos cu propaganda rusă, care încearcă să reducă Occidentul la caricatura decadenței sexomarxiste.

E totuși o diferență între cele două extreme: bărbatul care a fost declarat cea mai frumoasă femeie din Olanda, sau Nu-Prea-Albă-ca-Zăpada, și cei șapte hipsteri multirasiali și multigenderi nu distrug case și nu ucid ca bombele lui Putin. Sunt aberanți, dar nu criminali.

În plus, anticreștinismul progresist a scăzut la noi, în timp ce subversiunea putinistă, sub deghizare suveranist-naționalistă, e în creștere.

Evident că n-am ajuns progresist; rămân conservator, dar cred că acum prioritatea creștinilor și a conservatorilor adevărați din România e să împiedice deturnarea credinței și a conservatorismului de către putinism.

Sigur, trebuie respinse deopotrivă nebunia politically-correct, cu un cert potențial totalitar (comunismul american, cum îi spunea Patapievici), și totalitarismul criminal al rușilor. Dar există priorități, iar acum prioritatea e să împiedicăm, în zona creștină și conservatoare, transformarea alergiei legitime la derivele stângiste în antioccidentalism.

Sminteala sexuală, cancel și woke, adică marxismul rasei și sexului adăugat celui al clasei, trebuie combătut fără a face concesii satanismului putinist.

Sminteala e sminteală, crima e crimă.

DE ACELAȘI AUTOR:

* Femeia aceasta rea și coruptă

* Războiul din Ucraina ca turnesol moral. Spune-mi cum te raportezi la Putin ca să-ți spun cine ești!

* Regele Charles și frontul de est al civilizației

* Cum văd eu situația politică din România

* România europeană e singura pentru care merită să mori. Restul e mizerie, glod, trogloditism, primitivism, murdărie, barbarie. Cei care azi fac gargară suveranistă și naționalistă vorbesc pentru Rusia

* Observații la rece despre Încoronarea Regelui Charles III

* O mare bucurie: Codex Aureus în patrimoniul UNESCO

Pravoslavnica aliniere a datei Paștelui pe calendarul iulian s-a făcut și sub presiunea politică a lui Stalin, pentru a-i separa pe ortodocșii răsăriteni de restul lumii creștine

4 COMENTARII

  1. Iar vine Papahagi cu o „sminteală” de articol.
    Vezi că nu e nevoie de scuze implicite (că explicitele sunt prea departe), că lumea oricum s-a prins ce crezi.

    Așa-i veți trage pe sfoară pe USR-iști de ne ia mama dracului cu voi cu tot de mafioți din Hidră.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here