Dronele lui Putler și hoardele de oportuniști de la București

5
1105
Alecu Reniță

Dincolo de distrugerea infrastructurii portuare de la Reni, Ismail și Chilia de către rachetele teroriștilor lui Putler…

… ceea se întâmplă în arealul dunărean e și un test al rușilor pentru zona de frontieră și verificarea reacției autorităților din România și NATO.

Rușii cunosc că dacă ar cădea și rachete de-ale lor pe teritoriul românesc, factorii de decizie de la București s-ar resemna fără să mai convoace de ochii lumii „consiliul de coroană”. S-ar preface că nimic grav nu s-a produs sau s-ar limita la câteva declarații pentru „a se spăla pe mâini”.

Singura problemă reală a rușilor este prezența NATO pe teritoriul României. În rest, ei știu prea bine ce reprezintă politicienii români și hoardele lor de oportuniști din instituțiile statului român!

DE ACELAȘI AUTOR:

* Vine ora: istoria nu așteaptă!

* Ce-a mai rămas din cei aproape 300 de milioane de homo sovieticus?!

* Feriți-vă de minciunile rusești, nu de adevăr!

* Atunci am păcălit cenzura sovietică! Lupta noastră pentru alfabetul latin, în imperiul limbii ruse

* Omul Adevărului

* Copilul de pe malul Prutului

Cu durere, despre Afganistan și victimele războiului nedrept

Golgota Basarabiei: 5-6 iulie 1949. Cel mai mare val al deportărilor organizate de Rusia în teritoriile românești ocupate

Remember: 28 iunie, ziua sfâșierii României noastre

Tricolorul lui Gheorghe Muruziuc

5 COMENTARII

  1. Nu incape indoiala ca nu mai vorbim de balbaieli sau incompetenta a autoritatilor pdsr-iste (pnl este un apendice care in curand va fi engurgitat de pradatorul politic maxim) ci de un veritabil parti-pris pentru regimul putinist si armata rosie cu Z pe piept, asa cum dealtfel era si de asteptat de la urmasii lui Ion Iliescu si printre multi altii, asa cum am aflat de la dv zilele trecute in interviul cu Nicolae Chicu, una din ordonantele sale preferate, fostul poloist rapidist Nea Puiu (Mircea Pascu), si fosta tanara vedeta a aripii pro-sovietice din Academia de Stiinte Social-Politice care facea drumuri frecvente pe la Moscova si inainte de 21 Decembrie 1989, iar oamenii rusilor din tara ii pregateau un loc in Comitetul Central, asa cum singur se impauna pe bazinul Tineretului de langa Casa Scanteii in tensionata vara a aceluiasi an.
    Urmasii lor, i.e. Ciolacu&comp., au dovedit zilele astea ca simt, desi nu o spun in gura mare ca Haplea de peste Prut (Igor Dodon) in fata unei audiente gagautze ca „ai nostrii sunt deja aproape”. Si tot asteapta din ziua in care marina rusa a ocupat Insula Serpilor. Nu ne spunea agasantul ideolog nastasian, pretiosul sociolog-gabor Dancu din infama academie de politicieni de stanga de la Cluj ca „trebuie sa ne obisnuim cu prezenta Fed.Ruse la Gurile Dunarii” si care periodic avea luari de pozitie favorabile imperialistilor rusi ? Avem toate elementele ca sa credem ca ministrul de externe – din scoala de diplomati nastasieni admiratori ai lui Gromyko jr. si Dughin, ministrul apararii – pui de sef de Securitate, prim-ministrul – acoperit promovat de servicii ale armatei, au mintit nu din prostie sau din precautie ca sa nu incinga spiritele, asa cum tot repeta analistii si jurnalistii in ultimele zile, ci au incercat sa apere alianta secreta pe catre o au cu implacabilul nostru inamic de la rasarit. Distrugerile aplicate porturilor de pe Dunare de o luna si ceva incoace puteau fi evitate daca fortele noastre de aparare anti-aeriana primeau ordinul sa doboare dronele rusesti care survolau spatiul aerian al Romaniei. Daca va uitati pe harta, din cauza traseului curbat catre malul Basarabiei de Sud al bratului Chilia, obiecte zburatoare lansate, cel mai probabil din Pen. Crimeea, ar fi trebuit sa faca un ocol semnificativ ca sa ajunga pana la Reni. Pentru ca au stiut ca nu va exista o reactie din partea armatei romane, cu multi ofiteri putinofili, asa cum nu o spun eu ci fostul sef de stat major saptamanile trecute, scurtand cu aproape 100 de km traseul de zbor si evitand in consecinta spatiul controlat de apararea anti-aeriana ucrainena deasupra Bugeacului, rusii nu s-au rusinat sa incalce spatiul aerian al Romaniei. Prin non-combatul facut si apoi penibila incercare de a disculpa violarea de catre Rusia a teritoriului national, guvernul roman se face complice la distrugerile suferite de Ucraina in porturile de pe Dunare si nu in ultimul rand, desi pretinde ca are legitimitate validata de vointa poporului, tradeaza interesele fundamentale ale Romaniei – Rusia nu merita nici un fel de intelegere din partea unui popor pe care il batjocoresc de peste trei sute de ani (cel putin de la nefericitul tratat de la Lutk). Daca pana acum am avut idioti utili care au sprijinit (a)moral pe Putin si clica sa criminala, acum este prima oara de la inceputul razboiului cand o tara europeana, culmea membru NATO, ofera sprijin militar indirect tarii agresoare, prin oferirea spatiului sau aerian. Cred ca este o ticalosie mai mare decat cea comisa de Elon Musk care a inchis Starlink-ul dupa o discutie „lamuritoare” cu FSB-ul. Gratie tradatorilor care guverneaza, sa speram vremelnic, Romania, o sa intram in curand in randul clubului „select” al tarilor care sprijina Rusia (Rep. Islamica Iran, RPD Coreeana,..).

  2. Ascunderea sub pres a problemelor e ceva tipic pentru un guvern de incapabili. Oricum nu sunt capabili sa rezolve vreo problema asa ca mai bine sa fac ca nu exista problema, o neaga.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here