Sute de părinți conspiraționiști, susținuți de avocați antivacciniști, dau în judecată statul român pentru că le apără copiii de Covid. Masca e folosită în clase peste tot în lume

2
2286
La ultimele mitinguri împotriva restricțiilor, organizate simultan la Piața Universității și Piața Victoriei, au participat în jurul a 100 de persoane. Mesajele care invocau copiii, Apocalipsa, focurile Iadului și pe Bill Gates s-au amestecat cu cele împotriva lui Iohannis și a Guvernului

Sute de părinți obsedați de teoria conspirației, susținuți de avocați antivacciniști și care luptă cu tehnologia 5G, dau în judecată Guvernul României, contestând măsurile de precauție împotriva Covid-19 luate în școli.

Cazul pare de balamuc, dar este cât se poate de real. Aproape moartă, până acum, în ciuda tuturor imboldurilor date de propaganda rusă și de PSD, mișcarea conspiraționistă care crede că virusul este o invenție a Ocultei Mondiale a căpătat avânt odată cu începerea anului școlar.

Cei care instrumentează agitația pe Internet și la posturile TV s-au folosit acum de copii: părinții sunt chemați să se mobilizeze pentru a-și apăra odraslele puse să poarte mască și să se spele pe mâini la școală.

În Germania, la fel ca și în multe alte țări din Uniunea Europeană, toată lumea – profesori și elevi – poartă mască și respectă atât măsurile de igienă, cât și cele de distanțare. Nivelul de educație mai ridicat le permite celor mai mulți dintre adulți să înțeleagă cum se transmite un virus și ce se poate întâmpla dacă te îmbolnăvești

Tema zilei pentru propaganda conspiraționistă: învățământul. Copiii sunt folosiți pentru a provoca panică printre părinți

Sâmbătă, 19 septembrie, în București s-au derulat două mitinguri ale celor care nu cred în existența epidemiei, una din teme fiind “Jos botnița, jos labele de pe copiii noștri!”. Oamenii sunt mobilizați permanent și menținuți într-o stare de agitație cu tot felul de anunțuri alarmiste.

Perspicace, o persoană din mulțimea care a participat la mitingul de sâmbătă al conspiraționiștilor a făcut legătura între Apocalipsă, OMS, ONU, Bill Gates și Iad

Pe grupul de Facebook “Fara Botnita Jos Dictatura Medicala”, cu 42.000 de membri, administratorii încurajează o criză perpetuă de isterie, tema la modă în acest moment fiind “sufocarea” copiilor trimiși în “pușcării” (școli) unde părinții nu au voie să intre.

Pe grupul „Fără botniță” de pe Facebook, cu 42.000 de membri, se pot întâlni postări și comentarii care frizează patologicul

Jurnalista Bianca Albu, de la Buletin.de, scrie despre asocierea a sute de părinți care, reprezentați de 4 avocați antivacciniști și luptători împotriva tehnologiei 5G, dau statul în judecată pentru a-l forța să renunțe la măsurile de protecție și igienă în școli, considerate neconstituționale.

Se consideră abuzivă obligativitatea de a purta mască, de a se măsura temperatura copiilor, de a-i pune să se spele des pe mâini, de a monta între ei panouri despărțitoare și de a sta la distanță de minimum un metru unii de alții.

Patru avocați, conform anunțului de pe Facebook, s-au arătat dispuși să susțină cauza în instanță: Diana Iovanovici Sosoaca, Marina Alexandru, Mihai Rapcea, Gabriel Cacescu.

Decalogul tras de păr și fără noimă al avocatei Șoșoacă

Cei care vor să se alăture procesului colectiv trebuie să plătească 100 de lei.

Avocata Diana Iovanovici-Șoșoacă și-a găsit nișa prin care să devină cunoscută, punându-se în fruntea mișcării care nu vrea ca elevii să fie protejați de infectare. FOTO: Facebook

Avocata Diana Iovanovici Șoșoacă a întocmit și un memoriu în 10 puncte cu măsurile “abuzive”:

 1. COPILUL NOSTRU NU VA PURTA MASCA!
 2. INTERZICEM ORICE DEZINFECTANT CARE NU ESTE BIO!
 3. NU ACCEPTAM PEREȚI DESPĂRȚITORI DE PLEXIGLAS PENTRU COPIII NOSTRI!
 4. INTERZICEM CATEGORIC ORICE TUNELE CU DEZINFECTANTI PRIN CARE COPIII NOSTRI AR FI NEVOITI SA TREACĂ LA INTRAREA SI IESIREA DIN INSTITUȚIA DE ÎNVĂȚĂMÂNT.
 5. INTERZICEM CATEGORIC ORICE ACT DE NATURĂ MEDICALA, INCLUSIV TRIAJ EPIDEMIOLOGIC FARA PREZENTA SI ACORDUL NOSTRU.
 6. INTERZICEM CATEGORIC ORICE PRESIUNE ASUPRA PSIHICULUI COPILULUI NOSTRU CU PRIVIRE LA INSTITUIREA REGULILOR DIN GHIDUL MENTIONAT, PRECUM SI ORICE AMENINTARE DE ORICE NATURA CU PRIVIRE LA INCALCAREA ACESTUI GHID.
 7. RESPINGEM CATEGORIC EXERCITAREA ACTULUI EDUCATIONAL DE CATRE CADRELE DIDACTICE CU MASCA SI/SAU VIZIERA, ACESTEA AFECTAND GRAV PRONUNTIA, PROCESUL DE INVATARE, EXPRIMAREA CORECTA.
 8. RESPINGEM CATEGORIC INTERDICȚIA INTRARII IN SCOALA A PARINTILOR.
 9.  INTERZICEM CATEGORIC ORICAREI PERSOANE, IN AFARA CELOR INSTITUITE DE NOI CU ACESTE DREPTURI, SA EXERCITE PRESIUNI ASUPRA COPILULUI NOSTRU, SA IA DECIZII IN CEEA CE-L PRIVESTE FARA INSTIINTAREA, CONSULTAREA SI ACORDUL NOSTRU EXPRES EXPRIMAT, SA IL IZOLEZE, SA IL TRANSPORTE, SA IL DUCA LA SPITAL ETC.
 10. NU SUNTEM DE ACORD CU INCEPEREA ANULUI SCOLAR IN FORMA IMPUSA/RECOMANDATA DE ORDINUL MS SI MEC 5487/1494/2020.
Franța: toată lumea poartă mască în clase

După se poate vedea, lista de mai sus e, de fapt, un lung șir de prostii și cerințe fără logică. De la “interzicerea” oricărui dezinfectat “care nu e bio” (de parcă acasă nimeni n-ar folosi Axion la spălatul vaselor sau săpun normal la baie) și până la “interzicem categoric orice act de natură medicală fără prezența și acordul nostru” (ca și cum asistenta școlii ar trebui să aștepte părinții pentru a trata copiii care se lovesc, rănesc sau pățesc alte accidente) – toate sunt niște pretexte trase de păr.

În mod evident, masca nu afectează grav nici pronunția, nici exprimarea corectă, nici procesul de învățare – așa cum pretinde Șoșoacă. În schimb, toate cele enumerate sunt afectate grav de lipsa de educație, inclusiv cea primită de copii acasă, de la părinți.

Avocatele vârf de lance în această operațiune sunt mediatizate de personaje și publicații care luptă cu “statul paralel”, “dictatura procurorilor”, Justiția, Occidentul, Uniunea Europeană, Statele Unite și NATO. Șoșoacă a ajuns chiar să facă ping-pong de întrebări și afirmații dubioase cu Ion Cristoiu, cel care în 2017 întreba cine le-a dat telefoane cu lanternă manifestanților anticorupție din Piața Victoriei.

În școlile din Franța, toți copiii sunt dezinfectați pe mâini la intrarea în clase, chiar dacă nu „cu dezinfectanți bio”, cum au pretenția părinții antivacciniști din România

O altă avocată de pe listă, Marina Alexandru, a acordat un interviu pentru evz.ro, publicație controlată de Dan Andronic, trimis în judecată de DNA pentru corupție.

Reprezentantul părinților care luptă împotriva măștii și a spălatului pe mâini crede că detergenții sunt toxici, iar dezinfectarea claselor generează boli respiratorii

Dumitru Bălan este reprezentantul părinților care se iau la trântă cu statul român pentru dreptul copiilor de a se îmbolnăvi și de a nu se spăla pe mâini. El a mărturisit, pentru buletin.de, că măsurile luate acum în școli, precum „purtarea obligatorie a măștilor, instalarea cuștilor de plexiglas, supraigienizarea claselor cu detergenții toxici care cresc incidența bolilor respiratorii“, trebuie eliminate.

Așa cum puteți citi mai sus, omul crede că montarea unui panou de plexiglas înseamnă “instalarea cuștii”, dezinfectarea suprafețelor favorizează, de fapt, bolile respiratorii, iar detergenții sunt toxici.

Măsurile profilactice, pentru a preveni apariția focarelor de coronavirus, dar și de gripă (care în anii trecuți au făcut ravagii printre școlari, determinând închiderea a numeroase clase) au transformat învățământul în “școală de corecție”, mai susține reprezentantul părinților conspiraționiști.

Polonia: masca nu e obligatorie, dar o poartă toți elevii și profesorii

Ce nu spun luptătorii pentru dreptul copiilor de a se îmbolnăvi și de a-i îmbolnăvi și pe cei din jur este că, în toată Europa, statele au luat cam aceleași măsuri de prevenire a răspândirii virusului în școli. Copiii peste 11 ani poartă mască, toată lumea se dezinfectează și se spală cât de des posibil pe mâini, clasele cuprind mai puțini elevi și se stă la distanță etc.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

Nicușor Dan mai are avans 2,5% în fața Gabrielei Firea. Traian Băsescu rupe 9% de la candidatul PNL & USR-PLUS

O nouă escrocherie marca Radu Moraru: 300 de candidați-fantomă! „Nașul” vinde funcții publice de 200.000 de euro, instituind oficial „taxa de protecție” în politică

2 COMENTARII

 1. Cei care instiga nu sunt prosti, stiu foarte bine ce fac. Sunt conspirationisti putinisti mizerabili, criminali ! Cei
  care pun ‘botul’ la ‘teoriile’ acestor nenorociti sunt fraierii de serviciu !!!
  Ar trebui sa dea semnatura ca renunta la sistemul de sanatate romanesc in situatia in care ei sau odraslele lor
  contacteaza virusul SARS CoV 2 si merg la kriminalul malefic Putin sa le bata clopotele !

 2. PLANDEMIA chiar este o conspiratie si inca una Mondiala…nu trebuie sa fii mare intelept sa-ti dai seama de acest lucru, chiar daca nu esti avizat pe aceasta tema…C.virusul (pandemia) este doar MIJLOCUL prin care se vrea atingerea SCOPULUI final : mascarea falimentarii si prabusirii economiei mondiale printr-o „criza” de proportii si in acelas timp implementarea Noii Ordini Mondiale, adica restringerea drastica a „libertatilor” individuale si ale guvernelor „suverane”,respectiv controlul totalitar al oamenilor,bunurilor si tarilor de pe mapamond… asta este pe scurt PANDEMIA…da ,virusul exista si infecteaza,dar la o rata de periculozitate (mortalitate)nesemnificativa, in proportie de ce se vechiculeaza ca fiind „cifre oficiale”… iar SCOPUL scuza MIJLOACELE… asta o stie si PROSTUL (daca stie…)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here