Suedia sparge alt balon propagandistic al regimului Iohannis-PSD: problema extinderii Schengen nu se va pune până nu se obține acordul tuturor țărilor

1
1907
Lucian Bode, ministrul de Interne care are pe conștiință ratarea obiectivului ca România să intre în Spațiul Schengen

O altă gogoriță a propagandei PNL-PSD a fost risipită oficial de Suedia în cursul zilei de luni: problema extinderii Spațiului Schengen nu va intra în discuție în perioada următoare, anunță Lars Danielsson, reprezentantul acestei țări la UE. Suedia a preluat de la 1 ianuarie președinția rotativă a Uniunii Europene și are un cuvânt greu de spus asupra priorităților organizației în următoarele 6 luni.

După eșecul „magistral” de la începutul lunii decembrie, când candidatura României și Bulgariei la Spațiul Schengen a fost respinsă prin veto-ul Austriei și Olandei, puterea de la București a pus în scenă o vastă operațiune de propagandă și manipulare. S-a spus că austriecii sunt de vină, dar că mai există șanse ba la mijlocul lunii decembrie, ba în primele luni ale anului 2023, când problema aderării României la Schengen ar putea fi repusă pe tapet.

Încă din momentul când pe posturile de televiziune și pe rețelele de socializare se executa această vastă operațiune de dezinformare au existat specialiști independenți și credibili – jurnaliști, diplomați, politicieni – care au subliniat că nu există nicio șansă ca Suedia să redeschidă problema aderării României și a Bulgariei la Spațiul Schengen. Nici în 2023 și, cel mai probabil, nici în 2024 nu va mai fi posibil acest lucru.

Vocile raționale au fost acoperite tot timpul de vuietul propagandei făcute de puterea politică la televiziuni și pe rețelele de socializare

Motivele expuse erau foarte clare: România și Bulgaria au probleme majore în gestionarea traficului de migranți ilegali, în Europa vin alegerile și tema migrației e una nepopulară, Suedia nu are printre priorități acest subiect etc. Aceste lucruri s-au știut din prima clipă.

Cu toate acestea, propaganda a continuat să acopere vocile raționale și să le vândă românilor iluzii și speranțe deșarte, cu scopul de a atenua daunele de imagine suferite în principal de PNL și de președintele Iohannis.

Acum însă, chiar și ultimele perdele de ceață se risipesc. Lars Danielsson a spus clar că Suedia nu va iniția votul privind admiterea României și a Bulgariei în Spațiul Schengen până nu se obține acordul țărilor care s-au opus. Cum Austria (în cazul României și Bulgariei) și Olanda (în cazul Bulgariei) nu și-au schimbat opinia și nici nu dau semne că vor face acest lucru în viitorul apropiat, lucrurile devin limpezi.

Nicio șansă în timpul președinției suedeze a UE. Motivele pentru care se opun Olanda și Austria pot fi rezolvate doar cu voință politică la București și Sofia. Dar nimeni nu e interesat de asta

Oficialul suedez a fost diplomat, dar cât se poate de clar: „Noi am început deja consultările bilaterale cu părțile afectate. Când aceste discuții vor oferi ocazia de a readuce problema pe ordinea de zi a Consiliului Justiție și Afaceri Interne, nu pot spune acum. În opinia noastră, cu cât mai repede, cu atât mai bine. Dar nu vedem nici un rost să o punem pe ordinea de zi până când nu este clar că există o șansă rezonabilă de a obține aprobarea în Consiliu. Deci vom încerca să facem acest lucru în timpul președinției suedeze, dar nu pot garanta că se va întâmpla. Acest lucru nu depinde în primul rând de noi, ci de părțile afectate“.

Deși au pasat responsabilitatea exclusiv la austrieci, pe care i-au acuzat deschis de subiectivism, discriminare și interese ascunse, oficialitățile române au știut tot timpul adevărul. Acuzația cancelarului austriac Karl Nehammer privind complicitatea Poliției și a politicienilor români la filierele de trafic ilegal de imigranți are acoperirea rapoartelor din ultimii ani, care semnalează acest fenomen în creștere. Ruta prin România a devenit una din cele două căi principale de acces ale migranților ilegali spre inima Europei.

Iar Ministerul de Interne al lui Lucian Bode nu face nimic pentru a corecta problemele. Ba, mai mult, politicianul liberal și-a pus fostul coleg de bancă din liceu șef la Imigrări! Acesta a fost prins de omologii săi europeni jucând Solitaire în timpul unei întâlniri pe tema migrației ilegale cu doar 10 zile înaintea ședinței din decembrie în care Austria s-a opus extinderii Spațiului Schengen.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* Explicația AUR în cazul soției bătute de deputatul Focșa: „S-a lovit cu nasul de ușă din cauză că a fugit covorul”. Partidul aduce în discuție Ambasada Ucrainei!

Propaganda pro-Putin și cea pro-AUR l-au lăsat pe Robert Turcescu fără emisiune la B1 TV

Bobby Păunescu, co-patron la B1 TV, executat silit de fostul fotbalist Ciprian Marica. Fiul lui George Constantin Păunescu se afișează ca „investitor” la un proiect imobiliar „de miliarde” la Cluj

Revolta unui profesor universitar: „Un general de vârsta mea s-a pensionat cu 30.000 de lei pe lună. Era obosit sărmanul. Eu mai am de așteptat vreo 20 de ani. Pensia mea va fi de 6-7 ori mai mică“

Gigi Becali, trimis din nou în judecată. A încălcat termenii eliberării condiționate: a votat la Referendumul pentru Familie, deși avea interdicție!

* VIDEO. Cele mai rușinoase imagini din viața unui dictator: Putin, singur în biserică la slujba de Crăciun. În sutană erau preoți sau FSB-iști?

* „Pușcașul” rus din Donețk îi prevede lui Putin un sfârșit ca al lui Gaddafi, „cu o coadă de lopată înfiptă-n fund”

* 6 criminali ruși, scoși din pușcării și trimiși pe frontul din Ucraina, au evadat înarmați dintr-o tabără de antrenament a mercenarilor Wagner

O uriașă afacere penală în Redacția Sport a TVR: bișnița cu bilete. La Mondialul din Qatar, 64 de bilete au fost vândute „unor prieteni” ai lui Cristian Oprean, în mandatul lui Dorin Chioțea. Toate – la semifinale și finală, unde prețurile pe „piața neagră” explodează

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here