vineri, mai 24, 2024
AcasăRăzboi în Ucraina"Pușcașul" rus din Donețk îi prevede lui Putin un sfârșit ca al...

„Pușcașul” rus din Donețk îi prevede lui Putin un sfârșit ca al lui Gaddafi, „cu o coadă de lopată înfiptă-n fund”

-

Așa-zisul „armistițiu de Crăciun” (referire la sărbătoarea creștină ținută pe stil vechi, conform calendarului iulian), anunțat de tiranul Vladimir Putin în seara zilei de 5 ianuarie, a stârnit furie în anumite medii din Federația Rusă.

Unii invadatori îl acuză pe Putin de „capitulare”, alții îl amenință că va avea soarta lui Muammar Gaddafi, fost dictator al Libiei în perioada 1969-2011, capturat și executat de „revoluționari” în timp ce încerca să fugă din orașul Sirt.

Unul dintre cele mai dure avertismente a venit de la teroristul Igor Girkin, poreclit Strelkov (Pușcașul), cel care în urmă cu 9 ani conducea milițiile pro-ruse din Donețk. Preț de câteva luni, în 2014, Girkin a deținut și funcția de ministru al Apărării din autoproclamata Republică Populară Donețk. Acesta a numit „încetarea focului” instituită de Putin drept „predare” și „un pas decisiv către înfrângere”.

Informațiile au apărut pe site-ul Obozrevatel.com.

- Advertisement -

„A făcut un pas atât de îndrăzneț și decisiv către înfrângere și capitulare în războiul actual…” 

Teroristul Igor Girkin a scris pe canalul său de Telegram, referitor la Putin: „Vladimir Vladimirovici a făcut un pas atât de îndrăzneț și decisiv către înfrângere și capitulare în războiul actual, cât nu s-a întâmplat în ultimele 10 luni și jumătate ale așa-numitei «operațiuni speciale». (Tribunalul de la – n. red.) Haga aplaudă și începe să amenajeze camera (cu excepția cazului în care, desigur, problema este rezolvată preventiv prin introducerea neautorizată a unei cozi de lopată în anus, așa cum a fost cazul cu Gaddafi)”.

Abbas Galliamov, politologul care i-a scris discursurile prim-ministrului Vladimir Putin în perioada 2008-2010 (devenit între timp opozantul din exil al dictatorului de la Kremlin), a constatat: „Publicul «patriot» intern a reacționat foarte nervos la inițiativa lui Putin privind un armistițiu de Crăciun. Formularea folosită de nemulțumiți nu este foarte importantă, emoțiile sunt importante. Acestea din urmă dau o puternică frustrare, asociată cu situația de pe front. Acest public nu are nevoie de un armistițiu, ci de victorie. În absența acesteia din urmă, orice altceva este perceput ca un surogat, ca o încercare de a înșela. Este curios în acest sens că publicul indicat este acum gata să-l critice pe Putin personal”.

„Armistițiul” Kremlinul a fost o cursă pe care Putin a încercat să le-o întindă ucrainenilor în tentativa sa de a-și muta trupele

Și liderul actual al autoproclamatei Republici Populare Donețk, Denis Pușilin, a reacționat la „armistițiul” propus de Putin, spunând că „este exclus”. El a adăugat că decizia vizează doar „o încetare a focului de inițiativă sau acțiuni ofensive din partea noastră”, dar va exista „un răspuns la provocări”.

- Advertisement -

Oficialii de la Kiev cred că „armistițiul” Kremlinului a fost de fapt o cursă pe care „denazificatorii” au încercat s-o întindă Ucrainei în tentativa lor de a-și muta trupele dintr-un loc în altul și de a-și întări pozițiile în cele mai vulnerabile părți ale frontului.

Președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a subliniat clar că întreg conflictul armat va înceta numai atunci când invadatorii ruși vor pleca în totalitate din teritoriile ocupate sau când vor fi alungați de armata ucraineană.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* VIDEO. Cele mai rușinoase imagini din viața unui dictator: Putin, singur în biserică la slujba de Crăciun. În sutană erau preoți sau FSB-iști?

* Explicația AUR în cazul soției bătute de deputatul Focșa: „S-a lovit cu nasul de ușă din cauză că a fugit covorul”. Partidul aduce în discuție Ambasada Ucrainei!

Propaganda pro-Putin și cea pro-AUR l-au lăsat pe Robert Turcescu fără emisiune la B1 TV

Bobby Păunescu, co-patron la B1 TV, executat silit de fostul fotbalist Ciprian Marica. Fiul lui George Constantin Păunescu se afișează ca „investitor” la un proiect imobiliar „de miliarde” la Cluj

Revolta unui profesor universitar: „Un general de vârsta mea s-a pensionat cu 30.000 de lei pe lună. Era obosit sărmanul. Eu mai am de așteptat vreo 20 de ani. Pensia mea va fi de 6-7 ori mai mică“

VIDEO. A murit Mitică Popescu, actorul trecut prin lagărele comuniste. La RTV s-a anunțat „moartea” lui Mitică Dragomir!

Gigi Becali, trimis din nou în judecată. A încălcat termenii eliberării condiționate: a votat la Referendumul pentru Familie, deși avea interdicție!

* Donald Trump scindează nu doar America, ci și Partidul Republican! Cei mai fanatici „trumpiști” din Camera Reprezentanților au refuzat de 9 ori să-l voteze pe republicanul McCarthy. Va urma al 10-lea tur de scrutin, recordul ultimilor 164 de ani

O uriașă afacere penală în Redacția Sport a TVR: bișnița cu bilete. La Mondialul din Qatar, 64 de bilete au fost vândute „unor prieteni” ai lui Cristian Oprean, în mandatul lui Dorin Chioțea. Toate – la semifinale și finală, unde prețurile pe „piața neagră” explodează

- Advertisement -

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -
- Advertisment -