miercuri, mai 29, 2024
AcasăRăzboi în Ucraina"Așa arată nebunia!" Orașul Soledar e pavat cu cadavrele militarilor ruși, spune...

„Așa arată nebunia!” Orașul Soledar e pavat cu cadavrele militarilor ruși, spune Zelenski. Localitatea e aproape complet ocupată de invadatori

-

Orașul Soledar, de lângă Bahmut, e aproape complet în mâinile invadatorilor ruși, care au ocupat punctele-cheie după nenumărate asalturi, anunță armata britanică într-un buletin de știri. Pierderile sunt colosale, practic toată localitatea este acoperită cu cadavrele soldaților lui Putin, iar acum asalturile se dau către două sate limitrofe care, dacă ar pica, ar permite încercuirea forțelor ucrainene care mai sunt în Soledar.

Ambele tabere au înregistrat nenumărați morți și răniți pe parcursul ultimelor săptămâni, când rușii au aruncat asupra localității Soledar un număr impresionant de oameni. Jurnalistul de front ucrainean Illia Ponomarenko a scris luni că în luptă a căzut și colonelul Iuri Iurcik, comandant al grănicerilor. Conform MilitaryLand.net, ofițerul a fost ucis de o grenadă în timp ce ajuta la evacuarea soldaților ucraineni răniți.

Președintele ucrainean Volodimir Zelenski, vorbind despre intensitatea luptelor din zona Bahmut – Soledar, a spus luni că „așa arată nebunia”, referindu-se la disponibilitatea comandanților ruși de a înregistra în rândurile propriilor trupe un număr atât de mare de victime.

„Și ce vrea să obțină Rusia acolo? Totul a fost complet distrus, aproape că nu mai există viață în acel loc. Mii de oameni dintre ai lor au fost uciși”, a comentat Zelenski.

- Advertisement -
Rușii aproape că au încercuit localitatea Soledar

Miza acestor atacuri feroce, cu valuri de infanterie căsăpite unul după altul, pare să fie controlul asupra unui complex de mine, între care unele sunt de sare. În particular oligarhul Evgheni Prigojin, șeful mercenarilor Wagner, dă semne că e interesat de acestea.
Minele de sare din acest loc au galerii care se întind pe circa 200 de kilometri! Sub orașul Soledar există, în aceste mine de sare, un hotel subteran, un teren de fotbal, chiar și biserică.

O altă miză a cuceririi orașului Soledar – moment care se apropie cu repeziciune – este oportunitatea, pentru trupele rusești, de a executa un atac de învăluire în spatele localității Bahmut. Dacă orașul în sine n-a putut fi cucerit din august anul trecut până acum, o încercuire a sa devine acum posibilă.

O a treia utilitate a victoriei de la Soledar și, eventual, în Bahmut ar fi cea propagandistică. Opinia publică din Rusia este tot mai agitată, nemulțumită și deprimată de evoluția războiului. Specialiștii spun că Putin are urgentă nevoie de o victorie după atâtea luni de înfrângeri și retrageri. El vrea să le arate rușilor un succes, motiv pentru care și-a și presat generalii să cucerească zona Soledar-Bahmut „cu orice preț”.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* Explicația AUR în cazul soției bătute de deputatul Focșa: „S-a lovit cu nasul de ușă din cauză că a fugit covorul”. Partidul aduce în discuție Ambasada Ucrainei!

Propaganda pro-Putin și cea pro-AUR l-au lăsat pe Robert Turcescu fără emisiune la B1 TV

Bobby Păunescu, co-patron la B1 TV, executat silit de fostul fotbalist Ciprian Marica. Fiul lui George Constantin Păunescu se afișează ca „investitor” la un proiect imobiliar „de miliarde” la Cluj

Revolta unui profesor universitar: „Un general de vârsta mea s-a pensionat cu 30.000 de lei pe lună. Era obosit sărmanul. Eu mai am de așteptat vreo 20 de ani. Pensia mea va fi de 6-7 ori mai mică“

Gigi Becali, trimis din nou în judecată. A încălcat termenii eliberării condiționate: a votat la Referendumul pentru Familie, deși avea interdicție!

* VIDEO. Cele mai rușinoase imagini din viața unui dictator: Putin, singur în biserică la slujba de Crăciun. În sutană erau preoți sau FSB-iști?

* „Pușcașul” rus din Donețk îi prevede lui Putin un sfârșit ca al lui Gaddafi, „cu o coadă de lopată înfiptă-n fund”

* 6 criminali ruși, scoși din pușcării și trimiși pe frontul din Ucraina, au evadat înarmați dintr-o tabără de antrenament a mercenarilor Wagner

O uriașă afacere penală în Redacția Sport a TVR: bișnița cu bilete. La Mondialul din Qatar, 64 de bilete au fost vândute „unor prieteni” ai lui Cristian Oprean, în mandatul lui Dorin Chioțea. Toate – la semifinale și finală, unde prețurile pe „piața neagră” explodează

- Advertisement -

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -
- Advertisment -