marți, martie 5, 2024
AcasăMainÎn sudul Ucrainei, principala grijă a invadatorilor ruși e să cucerească noi...

În sudul Ucrainei, principala grijă a invadatorilor ruși e să cucerească noi teritorii, pentru a le jefui! Au ajuns să se lupte între ei pentru bunurile furate din casele localnicilor

-

Pe frontul din sudul Ucrainei se înregistrează un fenomen șocant: invadatorilor ruși nu le prea pasă de „operațiunea specială” a dictatorului Vladimir Putin, dar încearcă s-o folosească în interes propriu. Ei se gândesc să lupte cu armata ucraineană doar pentru a o determina să se retragă, astfel încât rușii să poată prăda casele civililor și să-și însușească bunurile acestora!

Valoarea mărfii furate din casele ucrainenilor le-a luat practic mințile ocupanților ruși. Teroriștii Kremlinului, care nu se află în prima linie în regiunea Herson, au ajuns chiar să se omoare unii pe alții la împărțirea prăzii.

Dezvăluirile sunt făcute de postul de televiziune Canal 24 din Kiev, care citează surse din cadrul serviciilor secrete ucrainene.

S-au dat adevărate lupte pentru controlul asupra furturilor între reprezentanții FSB (succesorul KGB-ului sovietic) și generalii Forțelor Armate Ruse! Mai mult, o încăierare între militarii proveniți din Republica Ingușetia și cei din Cecenia (ambele, republici din nordul Munților Caucaz, situate în partea europeană a sudului Rusiei) s-a soldat cu uciderea unui reprezentant al Rosgvardia – apropiat al președintelui cecen autoproclamat Ramzan Kadîrov.

„Unii ofițeri fac totul nu pentru a participa la ostilități, ci pentru a se îmbogăți cât mai mult posibil. Ei nu sunt interesați de confiscarea teritoriilor ucrainene, ci de jafurile din orașele aflate sub controlul lor”

 • „Trupele rusești de ocupație se comportă ca păienjenii într-un borcan. Invadatorii sunt într-un război total unii cu ceilalți pentru a-și asigura propria îmbogățire. La jumătatea lunii mai, lupta pentru distribuirea ajutorului umanitar și pentru controlul asupra furturilor s-a dat între FSB-iști și generalii Forțelor Armate Ruse.”
 • „La sfârșitul lunii mai, de pildă, au existat bande separate care au acționat ca a treia forță. Unii ofițeri fac totul nu pentru a participa la ostilități, ci pentru a se îmbogăți cât mai mult posibil. Ei nu sunt interesați de confiscarea teritoriilor ucrainene, ci de jafurile din orașele aflate sub controlul lor.”
 • „La începutul lunii iunie, liderii armatei ruse au aflat că invadatorii au început să se lupte între ei din ce în ce mai des în spatele frontului, cu folosirea armelor de calibru mic.”
 • „Pe teritoriile unor întreprinderi au fost găsite cadavrele kadîroviților, ale militarilor ruși și ale mercenarilor. Invadatorii aparțineau acelor unități care nu ar fi trebuit să fie deloc la locul morții lor.”

„Liderii bandelor au ordonat subordonaților acestora să-i împuște pe loc pe toți cei care vor asista la crimele lor. Au scos prada cu caravanele celor jefuiți la ordinul generalilor” 

 • „O mică anchetă a arătat că este vorba despre conflicte locale între invadatorii ruși și că militarii au acționat la ordinele comandamentului lor direct.”
 • „După cum s-a dovedit, un ofițer de nivel mediu a format o bandă de locuitori din Ingușetia care a operat în districtul Ghenicesk din regiunea Herson. Alte grupuri au operat în același timp în acea regiune – de la kadîroviți la unități «slave».”
 • „Deoarece jaful pe scară largă este prerogativa generalilor, iar exportul neautorizat de mașini agricole, cereale și alte încărcături mari poate duce la consecințe grave din partea comandamentului, ofițerii au încercat să-și păstreze activitățile secrete.”
 • „Liderii bandelor au ordonat subordonaților acestora să-i împuște pe loc pe toți cei care vor asista la crimele lor. Au scos prada cu caravanele celor jefuiți la ordinul generalilor.”
 • „Nu se știe exact cât de mult a furat armata rusă, detaliu ascuns de înaltul comandament, dar generalii și FSB-ul estimează pagubele lor la cel puțin câteva milioane de dolari.”

„Când membrii celor două grupuri s-au întâlnit «în timpul cazului», a existat între ei un schimb de focuri de armă. Unul dintre ofițerii din Rosgvardia, care era un apropiat al lui Kadîrov, a fost ucis”

 • „Se știe cu certitudine că bandele lui Kadîrov au reușit să ia mai multe combine și tractoare și să le treacă în Crimeea, dincolo de postul de comandă. Ingușii s-au angajat și ei în furturi, la ordinul generalilor, aducând în depozite aparate de uz casnic furate de la ucraineni.”
 • „Când membrii celor două grupuri s-au întâlnit «în timpul cazului», a existat între ei un schimb de focuri de armă. Unul dintre ofițerii din Rosgvardia, care era un apropiat al lui Kadîrov, a fost ucis.”
 • „Fiindcă structurile armatei sunt concurente în «afaceri» pentru înalții oficiali ai FSB, cazurile de luptă între ele pentru oportunitatea de a fura ceva valoros pot fi folosite de serviciile speciale în avantajul lor. Astfel, angajații serviciului rus de securitate pregătesc denunțuri cu privire la modul în care comandamentul armatei nu-și controlează propriile trupe nici măcar pe teritoriul în care nu există armata ucraineană.”
 • „FSB vrea ca Putin și Șoigu să-i îndepărteze din posturile de comandă pe generalii responsabili de direcția Herson. Ei speră că, odată cu eșecul total al capturării regiunii Nikolaev, cu lipsa de succes în limitarea contraofensivelor operaționale în regiunea Herson, precum și din cauza pierderilor semnificative de personal și echipamente, în birourile guvernamentale superioare vor deschide pentru ei calea jafurilor și a furturilor.”

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* Al treilea campion mondial rus la jocuri de război cu tancuri, premiat de Șoigu, a fost lichidat în Ucraina

* Sârbii l-au arestat pe generalul fugar Naumov, fost șef al Securității ucrainene. Acesta le-ar putea vinde rușilor secrete de stat, prin intermediul regimului pro-rus de la Belgrad

* VIDEO. Întrebarea cu care un jurnalist ucrainean l-a umilit pe mincinosul de Externe al Rusiei: „Ce bunuri furate din Ucraina a mai reușit să vândă Rusia până acum, în afară de grâu?”

* „Îi urăsc! Cât timp voi fi în viață, voi face orice ca ucrainenii să dispară!” – Afirmații demente ale fostului președinte rus Dmitri Medvedev, care anunță „inevitabila” folosire a armelor nucleare și „decapitarea în Piața Roșie” a ucrainenilor

* Generalul Wesley Clark: „Alianța NATO însăși va fi în pericol dacă Ucraina nu va primi sprijin deplin pentru a-l respinge pe Putin”

* Moment istoric: Germania va redeveni puterea militară numărul 1 a Europei. Parlamentul a aprobat un buget anual de 100 de miliarde de euro, al treilea cel mai mare din lume, după SUA și China

* Oribilul dialog dintre un soldat rus și mama lui: „Eu omor oameni aici, mamă!“ / „Ești sigur că sunt oameni? Hoholi!“ / „Batem prizonierii până le rupem oasele”

* VIDEO. „Am primit atât de multe rachete Harpoon, încât putem scufunda întreaga flotă rusă din Marea Neagră!”

* VIDEO. Cristoiu și Turcescu întețesc propaganda pro-Putin: „Aceste sancțiuni sunt îngrijorătoare, automate, orice-ar face Rusia” / „Occidentului i-a trebuit acest război mai mult decât lui Putin” / Pentru încheierea războiului, Ucraina ar trebui să cedeze teritorii Rusiei

* Digi 24 l-a scos din grilă pe Cristian Tudor Popescu. „Ar fi trebuit să mă despart de mult de Digi 24” / „Diagnosticele puse au fost considerate mai dăunătoare pentru imaginea postului decât boala”

* VIDEO. Podul prăbușit în Neamț, pe moșia baronului Arsene, a fost „reabilitat” acum 6 luni, cu bani PNDL, de firma unui fost consilier PSD

* „România e singura țară în care planul KGB a reușit. Revoluția a fost furată, lustrația nu s-a făcut deloc, iar corupția este enormă” – Thierry Wolton, scriitor și istoric francez

* Dezvăluirile lui Câcău (șef de filială județeană AUR, demisionar): „George Simion a organizat petreceri la care s-au săvârșit acte de preacurvie” / „Dictator”, „fariseism grotesc”, „limbaj vulgar”, „comportament violent”

* Decizie istorică: din 2035, în UE se vor mai vinde doar mașini electrice! Parlamentul European a votat interzicerea mașinilor pe benzină, motorină sau gaz

- Advertisement -

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -
- Advertisment -