sâmbătă, aprilie 20, 2024
AcasăNewsÎn fruntea CCR a fost instalat încă un PSD-ist al lui Ion...

În fruntea CCR a fost instalat încă un PSD-ist al lui Ion Iliescu, dar Klaus Iohannis e „convins” că își va duce treaba „cu succes la bun sfârşit”

-

Curtea Constituțională a României (CCR) devine o instituție tot mai compromisă, de-a dreptul sinistră, iar noile numiri nu-i dau nicio șansă de a deveni credibilă. După Valer Dorneanu, Marian Enache este al doilea președinte consecutiv recrutat dintre „dinozaurii” iliescieni ai PSD, afirmat pe vremea FSN, fost deputat în trei mandate și consilier prezidențial al lui Ion Iliescu.

Sâmbătă

Episodul 1: Klaus Iohannis e convins că, în noua formulă, CCR își va „duce cu succes la bun sfârşit” munca „de mare răspundere”

Noii judecători al Curţii Constituţionale (CCR) – Mihaela Ciochină (numită de președintele Klaus Iohannis), Laura-Iuliana Scântei (numită de Senat) şi Bogdan Licu (numit de Camera Deputaților) – au depus jurământul, sâmbătă, la Palatul Cotroceni. Mandatul lor este de 9 ani. Cei trei îi înlocuiesc pe Daniel Morar, Mona Pivniceru și Valer Dorneanu, cărora le-a expirat mandatul.

În cadrul ceremoniei oficiale, preşedintele Klaus Iohannis a transmis: „Doresc noilor judecători constituţionali mult succes. Vă felicit şi vă doresc să faceţi aşa cum aţi jurat. Este o muncă de mare răspundere şi sunt convins că o veţi duce cu succes la bun sfârşit. La fel, doresc mult succes judecătorilor constituţionali care îşi continuă mandatul şi tuturor, împreună, vă doresc să vegheaţi la respectarea Constituţiei şi să fiţi un factor de echilibru în societatea din România”.

- Advertisement -

„Convingerea” lui Kaus Iohannis în „succesul” CCR  fost exprimată după o perioadă în care instituția a luat câteva decizii îngrozitoare, care au demolat pur și simplu ideile de dreptate, meritocrație și justiție în România. În ultima vreme, CCR a lucrat „cu succes” doar în folosul infractorilor și al plagiatorilor.

Episodul 2: În fruntea CCR e instalat, în unanimitate, un „dinozaur” iliescian, vechi activist PSD

Marian Enache (68 de ani), membru al Curții Constituționale din 2016, este noul președinte al acestei instituții, pentru următorii trei ani. El a fost votat în unanimitate, pe locul rămas vacant după ce lui Valer Dorneanu i-a expirat cel de-al doilea mandat.

Votul a fost secret şi a avut loc după ce noii judecători ai CCR au depus jurământul în faţa preşedintelui României.

- Advertisement -

În acest moment, CCR are următoarea componență:

  • Marian Enache (din 2016), Cristian Deliorga (din 2019), Iuliana Scântei (din 2022) – numiți de Senatul României;
  • Attila Varga (din 2016), Gheorghe Stan (din 2019), Bogdan Licu (din 2022) – numiți de Camera Deputaților;
  • Livia Stanciu (din 2016), Simina Tănăsescu (din 2019), Mihaela Ciochină (din 2022) – numiți de președintele Klaus Iohannis.

Dorneanu, nu fi trist, / Urmașul e tot PSD-ist!

Marian Enache este un iliescian sadea. El a avut trei mandate de deputat în Parlamentul României: 1990-1992 (FSN), 1996-2000 (PDSR) și 2012-2016 (UNPR). Așadar, a făcut parte din prima garnitură a lui Ion Iliescu, cea aleasă în „duminica orbului” (20 mai 1990).

Enache a mai fost și consilier prezidențial al lui Ion Iliescu (1992-1993), dar și ambasador în Republica Moldova, trimis tot de Ion Iliescu (1993-1996).

A fost unul dintre cei care au votat în CCR revocarea abuzivă a Laurei Codruța Kovesi de la conducerea DNA, în 2018. De altfel, Enache a votat toate porcăriile dirijate de PSD-istul care a condus Curtea Constituțională până de curând, Valer Dorneanu.

Deși format ca PSD-ist pur-sânge, Marian Enache a devenit și un harnic traseist, trecând pe la: FSN (1990-1992), PDSR (1993-1997), ApR (1997-2002), PC (2008-2012) și UNPR (2012-2016).

Așadar, Enache i-a avut ca „patroni politici”, succesiv, pe Ion Iliescu (FSN, PDSR), Teodor Meleșcanu (ApR), Dan Voiculescu (PC) și Gabriel Oprea (UNPR)!

Marian Enache sub steagul UNPR

Marian Enache are un venit lunar (inclusiv pensii speciale) de circa 72.000 de lei, adică 15.000 de euro.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* În sudul Ucrainei, principala grijă a invadatorilor ruși e să cucerească noi teritorii, pentru a le jefui! Au ajuns să se lupte între ei pentru bunurile furate din casele localnicilor

* VIDEO. Întrebarea cu care un jurnalist ucrainean l-a umilit pe mincinosul de Externe al Rusiei: „Ce bunuri furate din Ucraina a mai reușit să vândă Rusia până acum, în afară de grâu?”

* „Îi urăsc! Cât timp voi fi în viață, voi face orice ca ucrainenii să dispară!” – Afirmații demente ale fostului președinte rus Dmitri Medvedev, care anunță „inevitabila” folosire a armelor nucleare și „decapitarea în Piața Roșie” a ucrainenilor

* Generalul Wesley Clark: „Alianța NATO însăși va fi în pericol dacă Ucraina nu va primi sprijin deplin pentru a-l respinge pe Putin”

* Moment istoric: Germania va redeveni puterea militară numărul 1 a Europei. Parlamentul a aprobat un buget anual de 100 de miliarde de euro, al treilea cel mai mare din lume, după SUA și China

* Oribilul dialog dintre un soldat rus și mama lui: „Eu omor oameni aici, mamă!“ / „Ești sigur că sunt oameni? Hoholi!“ / „Batem prizonierii până le rupem oasele”

* VIDEO. „Am primit atât de multe rachete Harpoon, încât putem scufunda întreaga flotă rusă din Marea Neagră!”

* VIDEO. Cristoiu și Turcescu întețesc propaganda pro-Putin: „Aceste sancțiuni sunt îngrijorătoare, automate, orice-ar face Rusia” / „Occidentului i-a trebuit acest război mai mult decât lui Putin” / Pentru încheierea războiului, Ucraina ar trebui să cedeze teritorii Rusiei

* Digi 24 l-a scos din grilă pe Cristian Tudor Popescu. „Ar fi trebuit să mă despart de mult de Digi 24” / „Diagnosticele puse au fost considerate mai dăunătoare pentru imaginea postului decât boala”

* VIDEO. Podul prăbușit în Neamț, pe moșia baronului Arsene, a fost „reabilitat” acum 6 luni, cu bani PNDL, de firma unui fost consilier PSD

* „România e singura țară în care planul KGB a reușit. Revoluția a fost furată, lustrația nu s-a făcut deloc, iar corupția este enormă” – Thierry Wolton, scriitor și istoric francez

* Dezvăluirile lui Câcău (șef de filială județeană AUR, demisionar): „George Simion a organizat petreceri la care s-au săvârșit acte de preacurvie” / „Dictator”, „fariseism grotesc”, „limbaj vulgar”, „comportament violent”

* Decizie istorică: din 2035, în UE se vor mai vinde doar mașini electrice! Parlamentul European a votat interzicerea mașinilor pe benzină, motorină sau gaz

- Advertisement -

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -
- Advertisment -