marți, mai 28, 2024
AcasăRăzboi în UcrainaSUA trimite Ucrainei rachete de mare precizie cu rază de acțiune de...

SUA trimite Ucrainei rachete de mare precizie cu rază de acțiune de 150 km. Franța ar urma să livreze tancuri grele Leclerc

-

SUA vor anunța vineri, la reuniunea NATO programată în baza Ramstein, din Germania, că vor include în noul pachet de ajutor militar pentru Ucraina și rachete de mare precizie cu raza de acțiune de 150 de kilometri, dezvăluie influenta publicație Politico.eu. De asemenea, vor fi livrate vehicule blindate de luptă Stryker. Tancurile grele Abrams nu intră deocamdată în calcul.

Marea noutate o reprezintă aceste rachete GLSDB (Ground-Launched Small Diameter Bomb), care pot fi trase cu sistemele M142 HIMARS și M270. Raza de acțiune este mai mult decât dublă față de proiectilele de precizie livrate până acum (70 km).

Din momentul în care vor intra în uz aceste rachete, sistemul de depozite de muniții și carburanți, precum și punctele de comandă rusești vor fi expuse pretutindeni pe teritoriul Ucrainei ocupate. Așa cum astă-vară livrarea HIMARS a dus la stoparea ofensivei rusești și la distrugerea a zeci de depozite din lanțul logistic al armatei lui Putin, e de așteptat ca trimiterea GLSDB să facă aproape imposibilă susținerea liniei frontului cu armament, muniție, carburanți și alte echipamente.

Sursele Politico.eu spun că administrația Biden nu plănuiește momentan să livreze tancuri Abrams, dar nu pentru că s-ar teme de escaladarea ostilităților, ci pentru că are îndoieli asupra capacității ucrainenilor de a le asigura logistica și întreținerea. În schimb, SUA a ajutat Ucraina să primească tancuri de producție sovietică de la aliații săi din fostul bloc comunist și a sprijinit total decizia Marii Britanii de a livra tancuri Challenger 2.

- Advertisement -

În cursul zilei de joi s-a aflat că și Franța discută trimiterea de tancuri grele Leclerc către Ucraina, scrie tot Politico.eu. Decizia este în vârful stiloului lui Macron și e posibil ca anunțul să fie făcut tot vineri, la reuniunea de la Ramstein.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* Bișnița cu bilete TVR la Mondialul din Qatar avea dimensiuni industriale: 712 bilete, în valoare de 200.000 de euro! Bișnițarul-șef Oprean mințise că a luat „doar” 64. Conducerea TVR i-a făcut plângere penală

* Măciuca liberală: Silviu Mănăstire, „scula lui Bode”. De la „dosar de politician” la amenințări de tip interlop: „să am timp să mă ocup de niște băieți, ca pe vremuri”, „fără milă și fără regrete”

* ICR Londra organizează ziua lui Eminescu cu 4 zile întârziere, pentru că șefa filialei a jucat în piesa „O casă de păpuși”, la București, pe 15 ianuarie!

* Conspiraționistul rusofil Ion Cristoiu e considerat de Ciolacu un candidat pe care PSD l-ar susține cu mândrie la președinția României!

* VIDEO. Sforăitul gros al ministrului Petre Daea, în direct, la Antena 3. Râsete și ghionturi în studio. PSD-istul zice că o fi sforăit altul!

* Un nou kompromat împotriva Emiliei Șercan. Pe Facebook se plătesc reclame care o calomniază pe jurnalistă, promovând un site-fantomă, cu “anchete” nesemnate

* VIDEO. Nicușor Dan anunță că a reușit să stingă datoriile Capitalei lăsate de administrația Firea-PSD: „Bucureștiul a trecut pe lângă faliment. Au fost 3 miliarde de lei datorii curente. De acum încep investițiile”

Propaganda pro-Putin și cea pro-AUR l-au lăsat pe Robert Turcescu fără emisiune la B1 TV

- Advertisement -

1 COMENTARIU

  1. Firesc. Ca sa poata sa scoata orcii din tara trebuie sa-l atace de la distanta. Cu HIMARS erau limitati si se expuneau venind aproape de inamic. Pana la urma caracatita lui Putin va sasi in aer. Cred ca omenirea nu si-a dat inca seama ce a insemnat dictatura lui Putin si ce ar fi urmat daca punea mana pe Ucraina. Derbedeul ar fi ajuns usor la Berlin pentru ca Ungaria, Austria ar fi facut non-combat. Iar despre art. 5 din NATO, sa fim seriosi, uitati-va ce probleme sunt cu echipamentul la spanioli, la nemti. Tot in americani ne-ar fi fost speranta.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -
- Advertisment -