marți, mai 28, 2024
AcasăJustițieSUA urechează UDMR pe tema Secției Speciale. Kelemen Hunor, vizitat de șeful...

SUA urechează UDMR pe tema Secției Speciale. Kelemen Hunor, vizitat de șeful interimar al Ambasadei americane la București

-

Opoziția înverșunată a UDMR la desființarea Secției Speciale a iritat Statele Unite. Kelemen Hunor, liderul partidului maghiar, a fost vizitat de David Muniz, șeful interimar al Ambasadei SUA la București, care i-a cerut explicații pe tema poziției în acest dosar. UDMR, care a votat alături de PSD înființarea Secției Speciale în 2018, apără acum cu îndărjire existența acestui parchet recunoscut de toată lumea – inclusiv de instituțiile internaționale – ca un instrument de presiune politică asupra magistraților.

Departamentul de Stat al SUA a dat publicității, recent, un raport în care critica menținerea Secției Speciale înființate de Dragnea și Tudorel Toader pentru a-i executa pe judecătorii și procurorii care nu ascultau de comenzi politice. Aceeași atitudine față de “SS” o au toate organismele internaționale – Comisia Europeană, Comisia de la Veneția, GRECO etc.

David Muniz, Însărcinat cu Afaceri al Ambasadei SUA la București, i-a făcut o vizită lui Kelemen Hunor, liderul UDMR, acesta din urmă recunoscând că Secția Specială a jucat un rol central în agenda discuțiilor.

Kelemen Hunor, după vizita diplomatului american: „Am subliniat în cadrul ședinței că toți membrii coaliției sunt de acord cu desființarea Secției Speciale“

Pe pagina sa de Facebook, liderul UDMR a notat: Secția Specială de Investigații în Justiție (SIIJ) a fost, printre altele, subiectul dialogului pe care l-am avut cu domnul David Muniz, Însărcinatul cu Afaceri al Ambasadei SUA la Bucureşti.

- Advertisement -

Am subliniat în cadrul ședinței, că toți membrii coaliției sunt de acord cu desființarea Secției Speciale, singura întrebare este unde să fie transferate competențele acestui departament special. Poziția UDMR este foarte clară: competențele SIIJ ar trebui transferate Parchetului General. Acesta ar fi o modalitate corectă, și asemenea, ar fi extrem de importantă pentru cetățeni, deoarece numai astfel se poate garanta că judecătorul și procurorul rămân independenți în proceduri și în decizie.

În cadrul aceleiași întâlniri a fost abordată și problema traficului de persoane, care afectează România. Pentru eradicarea fenomenului este necesară o cooperare mai strânsă între instituțiile statului, mai multe state europene, biserică, și organizații nonguvernamentale“.

Desființarea Secției Speciale a fost, alături de repararea legilor justiției devastate de regimul Dragnea, una din temele centrale ale promisiunilor electorale făcute de USR-PLUS și PNL în campania pentru alegerile parlamentare de anul trecut. De la numirea guvernului și investirea noului Parlament au trecut însă 7 luni și nu s-a mișcat nimic.

- Advertisement -

Motivul: UDMR se opune cu înverșunare oricărei schimbări. Fără voturile maghiarilor, coaliția nu are majoritatea în Parlament și nu poate trece nicio modificare pe tema justiției. PSD și AUR sunt declarat în favoarea Secției Speciale.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* VIDEO. Vanghelie zice că el a chemat Salvarea, nu Oana Mizil! „Nu am lovit-o, doar am țipat puțin mai tare, iar ei i s-a făcut rău”

* VIDEO. Aghiotantul adus de Dragnea să-i îmbrâncească pe ziariști s-a ales cu capul spart. Un cameraman l-a lovit fără intenție

* Fostul șofer al lui Liviu Dragnea conduce Federația Română de Atletism!

* VIDEO. Șoșoacă, scelerată: „Dacă îndrăznește cineva să pună mâna pe noi, să ne vaccineze, va muri!”

* Și Șoșocul delirează: „Jandarmeria voia să-i pună somnifere în apă, să cadă de acolo”! Dar „Stegarul dac”, vigilent, „a băut apa condensată de la aparatele de aer condiționat”! Până când i-a dat Zară o sticlă…

* Și-a bătut joc de vaccinare și a murit de Covid la 34 de ani! „Am 99 de probleme, dar un vaccin nu este printre ele”. Ghinion: a mai apărut o problemă. Ultima

* Cele 4 pensii speciale ale lui Valer Dorneanu: 9.180 de euro pe lună, dintr-un venit total de 17.200 de euro

* Cozmin Gușă a fost eliminat din patronatul Realitatea Plus! Avea 49,5%, acum are 0,125%! Noua „jupână” e Alexandra Păcuraru, cu 99,75%

* VICTORIE! A fost scoasă plăcuța agentului sovietic Cico Dumitrescu, vecinul de posteritate al Mariei Tănase

* Eliminare dureroasă la Olimpiadă: Monica Niculescu și Raluca Olaru au condus cu 5-1, au ratat 7 mingi de set, dar au pierdut!

- Advertisement -

8 COMENTARII

  1. Din moment ce justitia face anchete si condamnari pe baze politice bineanteles ca voua va convine Iata penalii scapati de dosare :Iohannis,Barna,Blaga,Videanu ,Udrea ,Cocos ,Falca ,Orban ,Catzu ETC

  2. Încă de la formarea coaliției de centru-dreapta guvernamental-parlamentare, s-a știut că pe Justiție… U.D.M.R. este-și-va-rîmâne VERIGA-SLABĂ: procentul de CORUPȚI-și-HOȚOMANI este PREA-MARE la nivelul… GĂȘTII/BANDEI de lideri ai Uniunii lor!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -
- Advertisment -