Cade încă o cazemată a Mafiei: ministrul Justiției caută șef nou la DIICOT, parchetul care a îngropat dosarul „10 august”

1
322

Stelian Ion, ministrul Justiției, a lansat procedura pentru selecția noului șef al DIICOT – Parchetul Anti-Mafia, anunță Agerpres. Această instituție a fost un bastion al PSD în ultimii ani și a jucat un rol central în îngroparea dosarului 10 august.

Numită în fruntea DIICOT de președintele Klaus Iohannis în ciuda avizelor negative și a avertismentelor că se comite o mare eroare, procuroarea Giorgiana Hosu a girat întocmirea cu rea-credință a documentației pentru cauza reprimării violente a manifestației anticorupție din 10 august. Giorgiana Hosu era vulnerabilă pentru că soțul său era judecat într-un caz de corupție.

După ce Giorgiana Hosu a patronat îngroparea dosarului 10 august, care ar fi trebuit să ducă la șefii Jandarmeriei și ai PSD din acel moment, soțul său a primit doar condamnare cu suspendare în cazul în care era judecat. Apoi, procuroarea-șefă a DIICOT s-a pensionat la 49 de ani.

Se caută șefi și pentru structuri din DNA și Parchetul General

Acum, procedura de selecție și numire a unui nou șef la DIICOT va dura două luni, până în septembrie, a anunțat Ministerul Justiției.

De asemenea, se va alege și un nou procuror șef adjunct, un procuror șef de secție – la combaterea infracțiunilor de terorism și criminalitate informatică.

Selecție pentru angajări de șefi se mai face la DNA și la Parchetul General.

La DNA se caută procuror șef adjunct, procuror șef de secție – la combaterea corupției, procuror șef de secție la combaterea infracțiunilor asimilate infracțiunilor de corupție și procuror șef la secția judiciară penală.

La Parchetul General (de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție) se caută procuror șef la secția de resurse umane și documentare.

Subdimensionarea personalului din parchete a jucat un rol central în strategia PSD de a îngreuna și bloca prinderea infractorilor

În strategia PSD și a oligarhilor de a bloca anchetele, un rol foarte important l-a jucat subdimensionarea personalului la parchete. DNA, DIICOT și Parchetul General au primit foarte greu aprobări pentru a aduce noi procurori, iar Dragnea a lucrat la capturarea Poliției Judiciare, care lucrează direct cu procurorii anticorupție.

Prin subordonarea Poliției Judiciare, fostul lider PSD și ceilalți ciraci ai lui aveau acces la informațiile confidențiale din dosare – cine e urmărit, de ce, ce probe sunt împotriva lui, ce acțiuni sunt preconizate pentru a se obține dovezi etc.

Apoi, Dragnea și PSD au înființat Secția Specială. Prin procurorii acesteia, s-au cerut și obținut dosare sensibile de la DNA și de la Parchetul General. Procurorul șef al DNA, Crin Bologa, a acuzat-o direct, cu subiect și predicat, pe Adina Florea – procuroarea pusă de Dragnea și Tudorel Toader șefă la SS – că a subtilizat probe din dosare și că a divulgat cursul anchetelor unor urmăriți penal pentru infracțiuni de corupție. Se ajunsese astfel, în ultima perioadă a regimului PSD, ca procurorii puși de acest partid să le țină de șase hoților.

Anunțul lui Stelian Ion, ministrul Justiției, despre procedura de alegere a unor noi șefi la DIICOT și DNA

Este o etapă importantă pentru justiţie. DNA şi DIICOT sunt corpuri de elită în lupta anticorupţie şi împotriva criminalităţii organizate şi au nevoie de o conducere stabilă şi cu atribuţii complete.

Este momentul să consolidăm DNA şi DIICOT, să întărim lupta anticorupţie şi împotriva criminalităţii organizate printr-o conducere cu autoritate şi puteri depline. Îi îndemn pe toţi procurorii care îndeplinesc cerinţele să se înscrie la concurs. Este ocazia să se implice la nivel de funcţie de decizie şi să impună acele schimbări pe care le aşteaptă procurorii pentru a lucra în anchete penale profesioniste, imparţiale şi independente. Sunt funcţii care pot da o direcţie importantă în lupta anticorupţie şi împotriva criminalităţii.

Ca ministru al Justiţiei le garantez tuturor procurorilor că sunt pe deplin independenţi, că voi respinge public orice formă de presiune asupra lor şi le voi sprijini solicitările pentru buna funcţionare a instituţiilor.

Ştiu că reforma sistemului judiciar este un proces greu şi că vor fi piedici. Tocmai de aceea avem nevoie de procurori şefi integri, puternici, independenţi.“

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* VIDEO. Vanghelie zice că el a chemat Salvarea, nu Oana Mizil! „Nu am lovit-o, doar am țipat puțin mai tare, iar ei i s-a făcut rău”

* VIDEO. Aghiotantul adus de Dragnea să-i îmbrâncească pe ziariști s-a ales cu capul spart. Un cameraman l-a lovit fără intenție

* Fostul șofer al lui Liviu Dragnea conduce Federația Română de Atletism!

* VIDEO. Șoșoacă, scelerată: „Dacă îndrăznește cineva să pună mâna pe noi, să ne vaccineze, va muri!”

* Și Șoșocul delirează: „Jandarmeria voia să-i pună somnifere în apă, să cadă de acolo”! Dar „Stegarul dac”, vigilent, „a băut apa condensată de la aparatele de aer condiționat”! Până când i-a dat Zară o sticlă…

* Și-a bătut joc de vaccinare și a murit de Covid la 34 de ani! „Am 99 de probleme, dar un vaccin nu este printre ele”. Ghinion: a mai apărut o problemă. Ultima

* Cele 4 pensii speciale ale lui Valer Dorneanu: 9.180 de euro pe lună, dintr-un venit total de 17.200 de euro

* Cozmin Gușă a fost eliminat din patronatul Realitatea Plus! Avea 49,5%, acum are 0,125%! Noua „jupână” e Alexandra Păcuraru, cu 99,75%

* VICTORIE! A fost scoasă plăcuța agentului sovietic Cico Dumitrescu, vecinul de posteritate al Mariei Tănase

* Eliminare dureroasă la Olimpiadă: Monica Niculescu și Raluca Olaru au condus cu 5-1, au ratat 7 mingi de set, dar au pierdut!

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here