Rețeta Firea: din cauza „salariilor foarte mari, date cu uşurinţă unui personal TESA supradimensionat“, Compania Municipală de Pază s-a umplut de datorii și intră în insolvență

0
417
Deși are contracte la toate evenimentele organizate de primărie, compania municipală de pază nu poate fi rentabilă din cauză că "încă de la început" a avut prea mulți șefi cu salarii prea mari, a stabilit auditul extern

Raportul de audit extern făcut după debarcarea Gabrielei Firea de la conducerea Primăriei București a relevat că salariile uriașe date nejustificat unei scheme de personal pline de șefi a făcut nerentabilă una din cele mai mari companii municipale – cea de Pază și Securitate.

Situația de la Compania Municipală de Pază și Securitate București SA poate fi socotită definitorie și emblematică pentru mandatul 2016-2020 al administrației PSD în capitală. Compania înființată de Firea intră în insolvență, sufocată de cheltuielile cu salariile șefimii aduse de fosta primăriță.

Consiliul General al Municipiului București e chemat să aprobe luni, 2 august, intrarea în procedura de insolvență a CM Pază și Securitate, prin procedură simplificată.

Aparent, o companie de pază și securitate – mai ales cea a Primăriei – n-are cum să nu fie rentabilă. Firmele de acest profil s-au înmulțit precum ciupercile după ploaie și toate sunt foarte profitabile.

Mai puțin cea a Primăriei București. Motivul a fost identificat de auditorii externi. Conform Agerpres.ro, directorul general al societății a informat pe 28 aprilie membrii Consiliului de Administrație că unica soluție de salvare este procedura de insolvență.

Explicația: din cauza datoriilor strânse, „a salariilor foarte mari date cu uşurinţă unui personal TESA supradimensionat” încă de la înființarea companiei și a imposibilității de a semna noi contracte, veniturile nu mai pot acoperi cheltuielile.

Spre deosebire de alte firme, aceasta este suficient de mare și de importantă încât să se încerce salvarea sa. Însă structura actuală, cu conducere numeroasă și care nu are capacitatea de a rezolva problemele, nu este competitivă și viabilă pe piață.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* VIDEO. Vanghelie zice că el a chemat Salvarea, nu Oana Mizil! „Nu am lovit-o, doar am țipat puțin mai tare, iar ei i s-a făcut rău”

* VIDEO. Aghiotantul adus de Dragnea să-i îmbrâncească pe ziariști s-a ales cu capul spart. Un cameraman l-a lovit fără intenție

* Fostul șofer al lui Liviu Dragnea conduce Federația Română de Atletism!

* VIDEO. Șoșoacă, scelerată: „Dacă îndrăznește cineva să pună mâna pe noi, să ne vaccineze, va muri!”

* Și Șoșocul delirează: „Jandarmeria voia să-i pună somnifere în apă, să cadă de acolo”! Dar „Stegarul dac”, vigilent, „a băut apa condensată de la aparatele de aer condiționat”! Până când i-a dat Zară o sticlă…

* Și-a bătut joc de vaccinare și a murit de Covid la 34 de ani! „Am 99 de probleme, dar un vaccin nu este printre ele”. Ghinion: a mai apărut o problemă. Ultima

* Cele 4 pensii speciale ale lui Valer Dorneanu: 9.180 de euro pe lună, dintr-un venit total de 17.200 de euro

* Cozmin Gușă a fost eliminat din patronatul Realitatea Plus! Avea 49,5%, acum are 0,125%! Noua „jupână” e Alexandra Păcuraru, cu 99,75%

* VICTORIE! A fost scoasă plăcuța agentului sovietic Cico Dumitrescu, vecinul de posteritate al Mariei Tănase

* Eliminare dureroasă la Olimpiadă: Monica Niculescu și Raluca Olaru au condus cu 5-1, au ratat 7 mingi de set, dar au pierdut!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here