Aproape jumătate din populația SUA a fost vaccinată. Se pregătește renunțarea la masca de protecție. Numărul cazurilor de Covid a scăzut de 3 ori în 10 zile

1
506
Anthony Fauci - Donald Trump

Anthony Fauci, epidemiologul care conduce campania împotriva Covid în SUA, a anunțat că s-ar putea renunța în scrut timp la purtarea măștii de protecție în spațiile închise, relatează CNN. Declarația vine într-un moment în care americanii au vaccinat peste 45% din totalul populației, iar numărul infectărilor zilnice a scăzut de aproape 3 ori în ultimele 10 zile.

Capătul tunelului în pandemia de Covid se întrevede și în Statele Unite. Pe 8 mai 2021 fuseseră vaccinați cu cel puțin o doză 45,24% din cei 331 de milioane de locuitori. Asta înseamnă că 150 de milioane au fost deja imunizați.

Duminică s-a înregistrat în SUA cel mai mic număr de decese Covid de după 23 martie 2020, de la începutul pandemiei

Numărul cazurilor este încă destul de mare, duminică s-au raportat 22.200 de noi infectări, dar trendul este puternic descendent.

Acum sunt de 3 ori mai puține cazuri decât se înregistrau pe 30 aprilie (59.998 cazuri) și de 4 ori mai puține decât acum exact o lună (85.540 de infectări pe 9 aprilie). Duminică s-au înregistrat 241 de decese din cauza Covid – cel mai mic număr înregistrat tocmai de la 23 martie 2020 (atunci au fost 181), acum mai bine de un an, când pandemia abia începea în SUA.

Întrebat la ABC News dacă a venit vremea relaxării restricțiilor și la ridicarea obligativității de a purta mască în spațiile închise, Fauci a confirmat: “Cred că da, și cred că probabil veți vedea asta pe măsură ce vom continua și mai mulți oameni se vor vaccina“.

SUA e pe locul 3 în lume la imunizarea populației, după Israel și Marea Britanie

Centrul pentru Prevenirea și Controlul Bolilor (CDC) din SUA a ridicat deja luna trecută obligativitatea de a purta mască în spațiile deschise. Deciziile CDC, spune Fauci, se iau în timp real, pe măsură ce înaintează campania de vaccinare: “Trebuie să începem să fim mai deschiși, pe măsură ce vaccinăm mai mulți oameni“.

SUA, care vaccinează populația, în principal, cu Moderna și Pfizer, are toate șansele să fie a treia țară din lume, după Israel și Marea Britanie, care iese din pandemie.

Conform Ourworldindata.org, Israel (care a redeschis deja tot și a renunțat la ultima măsură de precauție, masca, acum două săptămâni) a vaccinat 62,61% din populația adultă, iar Marea Britanie – 51,84%. Pe locul 4 este Ungaria, cu 44,39% dintre locuitori vaccinați, dar această ultimă țară a folosit și vaccinuri precum Sputnik V și cele chinezești. Acestea din urmă au o eficacitate controversată – prima doză oferă doar 3% protecție, spre deosebire de AstraZeneca (70%), Pfizer și Moderna (ambele, circa 80%).

România a vaccinat, până acum, puțin peste 18% din populație.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* Document-șoc capturat de SUA: Armata chineză pregătește din 2015 arme biologice și genetice, inclusiv coronavirusuri, pentru Al Treilea Război Mondial

* Încă un fake news demontat: „proteza de șold refuzată lui Leon Dănăilă”. Chirurgul spulberă minciuna că „nu se poate opera” pentru că Spitalul Foișor a devenit „spital Covid”

* PSD-istul Tudose folosește un fake news ca să numească „meduză fără creier” un ministru din Guvernul Cîțu

* De la videochat la Voluntari TV. Oana Lovin a primit emisiune la televiziunea lui Pandele, finanțată din bani publici

* Soția lui Nelu Ploieșteanu să nu-i mai acuze pe medici, ci să se acuze pe ea însăși, pentru că nu l-a vaccinat! În schimb, l-a lăsat să cânte prin restaurante, condamnându-l la moarte

* 10 minciuni șocante ale lui Gigi Becali în ziua a doua de Paște. A fost prins circulând cu 106 km/oră în localitate, pe un drum național, dar susține că rula regulamentar „pe autobandă”!

* Au vrut să vâneze iepuri și fazani, dar s-au împușcat între ei! Vânătoarea era ilegală. Unul dintre braconieri are capul zdrobit

* D. C. Popescu i-a dat în judecată pe Voiculescu & Năsui pentru expresia „PSD-ist mascat”, apoi a devenit PSD-ist pe față! Evident, a pierdut ambele procese

* Ion Cristoiu a pierdut procesul cu istoricul care-l demascase drept informatorul „Coroiu” al Securității. Instanța: probele sunt clare

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here